9. aug. 2009

Risør-Lillesand

Risør er ikke til å være i under trebåtfestivalen, noe jeg av alle - minst skulle si! - Men jeg har "done mine time" med den!

Så med bilen full av egne og lånte gutter satte vi kursen mot Lillesand og AMK - Agder Motorhistoriske Klubb sommersamling og feiring av 30 års jubileum.

Mye lekkert å se, og bilen over, en Chevrolet Flett Master 1948 (muligens 47 eller 49) var min favoritt! Traff ikke eier, men vet at det er vanskelig å få en slik i tålig stand til landet under 350000!

Over 100 veteranbiler hadde funnet veien dit og mangt var å se - men "veteranbiler"! Jeg tok meg stadig i å tenke "hvor er veteranbilene"?
"Er ikke dette vanlige biler da"!
Slik er det når kravet til veteranbil er alder over 30 år, og undertegnede er 50 pluss!:-DGuttenes favoritt var faktisk denne, en Fiat 500. En riktig sjarmklump, som igjen har kommet i produksjon i ny design og forhåpentligvis med en noe større grad av sikkerhetsutstyr!
Guttene kommenterte utallige ganger bilenes manglende sikkerhetsseler! De skulle bare visst hva "far" hadde vært med på av "transport" opp igjennom tidene! Ikke mist i Fiat 500.

"Rakettrampa" var favoritten i baksetet ”den gang da”. Sittende i åpningen mellom fremstolene, for god utsikt! Selvfølglig uten belte!

Det kom regn litt utpå dagen, og det endte selvfølgelig med god og dyr lunsj under tak! - Hvilket ikke er vanskelig å få finne der i byen - under sommermånedene!
Lillesand gamle bykjerne er en høyst sjarmerende, men bærer mer og mer preg av å være en "2 måneders sommerby" - og stengt resten av året!
Mange hus i sentrum er til salgs, men til priser styrt av "se et ørlite glimt av sjøen moten" og ikke av husets tekniske stand! Synd, for dette er flotte bomiljøer - ÅRET RUNDT! - - - Samme dritten skjer i Risør.

Noe grått ute i dag. Meldingene sier delvis skyet, med temp på rundt 20 grader! Det holdes helgehvile.

.

4 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Å, nå ble jeg helt mimrete! Husker spesielt en tur Oslo-Kristiansand; fem stykker i en Morris Mini!
Jeg ble naturlig nok tildelt plassen i midten bak, og hadde en trivelig tometers-kar på hver side. Skuldrene deres var ca ved mine ører, god utnyttelse av plass!
LOL!
Ellers er jeg hjertelig enig ang. Lillesand. Men jeg tror det vil bedre seg nå som reisetida blir kortere fra "storebror".

Ellen Walnum sa...

Ja men da kom du nesten fram da! Til Kristiansand altså:-)

Randines hageblogg sa...

Jeg husker fortsatt min svogers Fiat 500 med "svigermorsetet" bak i tre, den gikk undernavnet "rotta".
Den dro vi på skitur i med kalesjen opp for å få plass til skiene, skrekk og gru. Ingen visste hva sikkerhets-seler var på den tiden...

Harryford sa...

Ja Anitha - kanskje de etter hvert gode bussforbindelsene og forbedra veiene gjør det mer attraktivt å bosette seg her sørover! Har prøvd Oslo - men jeg er "født" til å være sørlending"! Noe jeg ble beskyldt for en gang i 70åra - og protesterte heftig på!!!

Og Ella, du skal se, nå med nyveien ;-) kommer jeg helt frem en gang! :-)

Vel - trangt, kaldt, farlig og - gøy - var "disse tider" Randine!