27. aug. 2009

10 tonn med matjord , og en løsning! - Yesss!

I speideren har vi et utrykk som heter Ut med steamen lek! Hvilket betyr å frese ut noe energi, for i etterkant å kunne sitte i ro og fred å konsentrere seg! Det gjorde jeg i går. Jeg bedrev 6 timer med beinhard jordtrilling. Det 15 kvm store "runde bedet" foran huset må vekk i forbindelse med husbygging, og jeg ville definitivt ta vare på matjorda som var der. Det meste er rein flott kompostjord oppsamlet gjennom 10 år! Tenkte til å begynne med at det skulle gå rimelig greit, hele bedet ligger på en fjellknaus! - - Dog har det forundret meg at det ikke har vært særlig tørkeproblemer der, men har tenkt at det skyldes den perfekte jorden! - - - Jeg skulle få se annet, for "knausen" gikk nedover i stedet!.
Jeg spadde og trillet, tørket svette, drakk tynn sur saft, spadde og svettet, drakk mere tynn saft osv osv. Jeg hadde bestemte meg for atdette skulle jeg rekke, ikke gi meg, - nå må du fullføre noe for en gangs skyld! Ok lang historie, etter hva jeg tror må være nærmere 9 kubikk, måtte jeg gi meg på den siste, den var full av stein!

Liten pause og åpning av Småspeideren. 8 nye 3. klassinger dukket opp, kjempeflott! Som nevnt måtte jeg på foreldremøte rett i åpningen, siden fruen hadde vakt og aldri vet når hun må rykke ut. Det slapp hun i går, og vi var begge på møtet.

Så fulgte møtet jeg har gruet meg til i lange tider, det "eg hadde spadd meg trøyt til". Jeg har holdet på i et år minst for å få en løsning på problemer i storspeideren, den funka ikke! Har prøvd å hente in hjelp fra "høyere instanser" - men fått intet!
Kraftig innspurt med overtaling, og jeg fikk på plass et par personer. Og under over alle under, "de det gjaldt" gikk med på mitt forslag, og vi kan endelig drive storspeider slik den skal være igjen! Fikk på plass ny gruppeleder og! Økonomien OK. Jeg må bare si, at de 10 tonna jeg lempa i trillebår og kjørte vekk i går, blir som et sandkorn å regne, i forhold til den børa som speiderproblemene har vært siste året! - selvfølgelig blir det mer arbeid på meg - jada som vanlig - men likevel!
Når alt dette er sagt, så har det ikke vært mitt bord i det hele tatt å ordne dette, Langt i fra, men selv etter et år eller mer med ”innspill”, har ingen gjort noe med det, bare latt det renne ut i sanden, sammen med speiderne som forsvant! Mitt anliggende er småspeiderene, men de skal jo ha en storspeider å komme til!

Sprengemannen var her med sprengmatter i går, men snakka ikke med meg……! Det er vel slik at de kommer med litt hver dag for å hold en varm!!!

I dag – hvile med finskraping av ”fjellknausen” – hvis ikke jeg må bore!

.

4 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Å så deilig at du fikk en løsning på problemet som du har balet sånn med! Nå ble jeg glad:-)

Og du.....det forundrer meg ikke at du har tatt på deg et problem som ikke er ditt.......Så herved tar jeg på meg den strenge stemmen og sier: Tenk litt på deg selv også da......

AnitaH2 sa...

Greit nok å spa seg trøtt, men helseløs trenger du jo ikke spa deg!!!
Gratulerer med speideren!

Villrose sa...

Det var to bører på en gang, det! Gratulerer.

Harryford sa...

Jeg går bare rundt og gliser for tiden - dette var deilig!
Det ble ren hviledag i går - er jeg ikke flink! :-) (selvskryt osv!)