19. aug. 2009

Seiglivet padde.

I går, tirsdagen, flott sommervær - og graving fortsatte - mens "feriesvetten" piplet - eller fosset! En blir så "frodig og saftspent" i disse feriene!
Ryggen merkes nå, og det blir like mye hvile/fundering som jobbing!
Jeg fikk gravet frem de siste av bergknattene som må sprenges. Spylte de siden reine med høytrykken. De ble reine, jeg ble totalt nedsølt.
Det blir antagelig sprenging med vann - noe nymotens greier. Synd å ødelegge de fjellknattene. Jeg har "spart på dem i 15 ¨år, men ingen ting har skjedd, utover "produksjon" av bringebærskudd, høymol, og skvallerkål! Har forresten nok fjellknauser til tomta.

Det er mye padder her, noe jeg ikke er udelt glad for. Ikke koselig å gå barbeint ut på terrassen i mørke får så å tråkke på ei padde....! Finner en del når jeg graver i garasjetomta, og de "flyr" over veien og ned i grøfta på andre siden.
Men i går like før lunsj, med øyne fulle av svette og briller fulle støv, var jeg uheldig og fikk skadet beinet på ei skikkelig stor ei. Den lå nede i verste gjørma - at de kan bo slik, helt gjørmedekt var den. - - - Kunne ikke tenke på dyrlege. . ., så jeg tok spaden og ville dele den i 2 - raskt og humant. Men obs - den delte seg ikke, prøvde igjen, - samme resultat, - - - nå begynte det å gjøre vondt - maken til dyreplageri.
Løfta den opp på fjellet med spaden, og smalt til så det sang i albuen - hva.....ikke nå heller. - Tippa den rundt - og så at den var helt knallgul på undersiden hva...! Aha - 10 års flashback - det var ei skumgummipadde som ungene hadde lekt med - der var den! - Godt den ikke hadde formert seg, for heslig var den allerede den gang - den "deilig myke nusselige" padda! Vel, det hjalp på "vondt i empatifølelsen" at den ikke var ekte.

I dag, tja, noe oppmåling, snortrekking. - - - Så speiderforberedelser, planleggingsmøte i kveld - så er vi i gang igjen! Med høyst blandete følelser siden storspeideren ikke "er i form". - Heldigvis har jeg kun småspeideren med "de søte små" 3. og 4. klassingene!

Hmm - ikke bra å være våken på denne tiden av døgnet!


.

6 kommentarer:

nefertiti sa...

Uff, jeg hadde nok fått skikkelig paddesjokk ;-)

Trine sa...

Ha ha :-) Minner meg om den digre plastedderkoppen som ungene her hadde fått i donald for mange år siden. Den ble fanget i et syltetøyglass og sprayet med Radar, før jeg fant ut at den var av plast :-\

AnitaH2 sa...

Åh, LOL!!!
MEN: Nå slår barne-trøndersken min inn, her: "No må duittj fårrå nålless!"
Som betyr at du må være forsiktig så du ikke skader deg. Som du selv er inne på. Du har ikke tid til rygg nå, sant?! Håper funderinger, familie og speider får oppholdt deg såpass at du ikke får brukt like mye tid på garasjegraverier...

potentilla sa...

Hihi.....huffda...

Unknown sa...

Næææmmen!! GÅr det an? Utrolig vittig. Men jeg skjønner deg godt, jeg har flere ganger hoppet av skrekk av en kjempegresshoppe i plastikk som lillegutt har en tendens til å gjemme rundt i hagen her.

Harryford sa...

Ingen flere "farlige skapninger" har dukket opp - heldigvis! ;-)
Hmmm - sprayet med radar Trine - det gir en god glis :-DDD - Og ingen kjempegresshoppeinvasjon ønskes - så "tramp den ned" Charlotte ;-)

Ryggen passes på Anita, - det ordner visst latskapen, eller "fort lei av prosjekt" - selv . . . !