15. aug. 2009

Du skulle vært i Guinness.

Han sa så i går kveld, naboen, han som har "fått ny mur"! Nå var det ikke muren han tenkte på, den er han strålende fornøyd med, - og det er helt greit for han at jeg har brukt "en sommerferie" på å holde hans store trerøtter, kraftige bjørnebærkratt, samt en urskog av høymol og skvallerkål på hans side av grensen! Nei det var ikke det, men "mitt nye prosjekt" han hadde i tankene!

For i går, endelig, satte jeg spaden i jorden, jord som i - jord, sand, stein, pukk, røtter, bark, og en uendelig mengde med seig torv, og begynte på prosjekt - Ny garasje! Yesss!

Nå er det galskap å begynne å grave dette for hånd, men en gravemaskin ville bare rotet det slik til, at etterarbeidet ville bli vel så mye. Jeg benytter samtidig anledningen til å skille ut det som er grei jord for tilbakefylling rundt muren. Forholdet na er 70% jord og 30% hageskrot. Plassen har vært "dumpingplass" i 15 år for alt hageavfall jeg ikke har maktet å gjøre noe med - der og da!

Irriterende nok, tok jeg ikke "før bilde" - var altfor ivrig på å komme i gang.
Det synes ikke på bildet, men det er nesten 2 meter opp til kanten av europallen, tungt å hive så høyt! Men - så gjør jeg det for mosjonens skyld da! Den lokale gravemaskinmannen stoppet graver`n utenfor meg i går og ropte: Det er finni opp maskiner til sånt!!!

Det blir innkjøring fra den veien dette bildet er tatt. Nabomuren sees forresten i bakgrunnen, og det samme med drivhuset, - som skal vekk, det er som kjent bare et nødhus, og høyst midlertidig.......!
Jeg liker selvfølgelig ikke å lage skygge i hagen med denne garasjen, men finner ikke noen annen løsning. Og bilen må vi nok ha!

Men naboen altså. Han og fruen pluss noen venner hadde middag-pluss, på terrassen i 19 tiden i går kveld, og ruslet deretter til/på byen. Noen ord veksles mens de går forbi, og det er da han kommer med kommentaren om at jeg burde kvalifisert til Guinness - for å være oppgående - etter å ha spadd "jord" i 9 timer, og det i full sol og 22 graders varme! :-D Det spørs vel heller hvordan det blir i dag......! Men i dag meldes det absolutt regn fra alle kanter, så det kan hviles! - Og kanskje jeg kan kjøpe meg ei flaske Guinness i steden. - Godt å være i gang!

.

5 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Ja, blir det ikke Guinness på den ene måten, er det sikkert vel så smakelig med den andre.
Og med det været som plasker ned nå, kan du jo ende opp riktig så avslappet hvis du Guinnesser gjennom dagen...
;-)

Unknown sa...

Du er helt tullerusk! :-)

Merethe sa...

:) snakk om pågangsmot. Jeg har gravd ut hagedam en gang for hånd, men den var ikke så dyp. Men en hel garasjetomt da man :) Lykke til må jeg si og god trimm. :)

Britt Åse sa...

Og jeg som bare så vidt orker å slå plenen...

Harryford sa...

Uff - det ble lant tid før "svar" dette!!!

"Noen" prata om kalorier Anita, og Guinnessen ble bytta ut med hvitvin!Men lørdagen ble likevel en ren salongdag, sammen med Philip Marlowe.

Tullerusk er vel det de kaller et understatement Charlotte! Det er galskap -og jeg vet det - men kan ikke få gjort noe med det! Og som du sier Merethe, det må skrives på trimkontoen - selv om det føles ut som ren slitasje.

Nå, du lurer ikke meg Britt Åse ;-) jeg vet du er en spreking - og plenklipping er et "ork" for meg og! :-D