10. aug. 2009

Sørlandet tømmes!

Nå har de svartkruttelskende sjørøversørlendingene svidd av sine ozer kanonkrutt, trebåtfestivalen er avslutt, og sommersørlandet stenges! Bryteren er slått av, og det blir stille! En tur ned i byen nå, og du tror du har kommet til en forlatt by! Og jeg liker det!

Jo da, for oss som har råd til å bo her hele året, er dette nyttig, hyggelig, og antagelig nødvendig, både for sinn og økonomi! Det er ikke slik ment - men det er altså deilig når "gjestene" reiser! Deilig er det å kunne komme inn på butikken igjen, og nå kassen i løpet av rimelig kort tid. Deilig er det å slippe å se at parkeringsplassen utenfor dagligvarebutikken ser ut som en skraphandlertomt, med trillevogner forlatt utenfor i vill uorden - vi gjør ikke slik her! Ei heller unnlater vi ikke å plukke opp smågodt som ungene i fri dressur drar ut av "plukkboksene" og slipper på gulvet! Mor og far så ikke, de har nesa ned i hovedstadsavisene - mens de er på ferie! Var det børsnoteringer - eller trusa til en aller annen som var så viktig!
I alle fall, takk for i år og vel hjem!

Så kan byen begynne å leve det egentlige livet igjen, alle Risørs 63 lag, organisasjoner og foreninger begynner å våkne til livet. De lager samholdet, nærheten og tilhørigheten, som gjør at folk fremdeles bosetter seg her!

Jo jo, valgkampen skal nok sette på kartet saker som bør endres lokalt, selv ved dette valget! Regner med at boplikten vil bli lokale partiers tema! Så og sentralt, sammen med miljøvern!

Hvordan jeg kom temaet at Sørlandet tømmes og stenges, jo jeg skulle sende noen venner av ungene til Oslo med bussen i går. Vel, vanligvis holder det med en buss, noen ganger 2. I går var det 4 fulle busser som skulle innover, og de går annenhver time!
---------------------

I dag, lett overskyet og varmt! Det meldes noe regn! Jeg får ta litt fugepussing på nabomuren.

Ps Mr.B har allerede nådd opp i 35 grader, og det bare med et ilegg! Dette blir bra!

.

8 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

hehe, tenker på det av og til når jeg besøker slike turistbyer, må være rart å være de fastboende. Den vesle bygda Geiranger for eksempel, herreminn, der kan det da umulig bo mange til vanlig, også dynges det ned om sommeren. Det er jo såpass "øde" at siste ferga går kl syv også på sommerstid! (jadda, vi ble stranda der en gang vi ikke rakk akkurat siste ferga, ble campingnatt gitt).

Nå får dere vel ro og fred, høres deilig ut :D

Unknown sa...

Skjønner deg veeeeeeeeeldig godt!!

Og du.. utrolig kul Fiaten i innlegget under. Snart skal jeg også ha en sånn. må bare vinne i lotto eller noe først.

Merethe sa...

:) Turister ja, her har det gått i 20 km i timen forbi vikingskipet når det til vanlig går i 50...I stede for å sinke på veien kunne de kjøre inn på den store parkeringen for å ta bilder. :) De enser ikke køen de har bak seg før det er en eller annen irritert fastboende som tuter og gjerne vil fortsette fremover(ikke meg) :) Kan ikke sammenlikne Hamar med sørlandet for øvrig ,men turister har god tid...de har jo ferie. :)
Ha en flott uke.

Anonym sa...

Helt enig; herlig når hordene drar hjem. Endelig tilbake til normalen og det rolige, gode liv på Sørlandet. :D

AnitaH2 sa...

ER så enig! Takk for at byen blir blomstrende for å tekkes turistene, takk for "hypen" som får fjerne venner til å besøke oss oftere enn de ville gjort da vi bodde andre steder, takk for skattekronene de legger igjen, takk for arbeidsplassene det skaper, og: Vel hjem!
Ingen plutselig taxiparkering der jeg alltid har stått, fordi det er Quart, ingen busser med fire fotballag i tillegg til oss vanlige kunder. Adskillig færre hysterisk slitne fedre som venter utenfor Dyreparkens yderste sjappe ;-)
Nå skal vi bare bli ferdige med sandvolleyball-folket, og så er vi klare for en ny kundegruppe: Studentene...
De er jo så søte når de kommer tumlende og plutselig ikke er russ, men voksne, men har litt hjemlengsel i blikket og lurer på hvor i denne firkantbyen de befinner seg nå?

Harryford sa...

Ja så er den første rolige dag over - deilig - og jeg ble så inspirert til å gjøre - ingenting!

Ellers godt å lese at dere ikke synes (eller i alle fall ikke skrev ;-) - ) at jeg er surmaget olding som skrev dette!
Og som vanlig er de aller aller fleste minst like greie som en selv! Det er bare at det er sååå mange av de - oss - her om sommeren!

Bjørg 47 sa...

Tror de fleste forstår deg, uten at jeg har opplevd noe slikt. Skien er Skien uansett, eller er det jeg som IKKE er så mye i sentrum ??
Kos deg med stillheten, kanskje du ville savne 'gjestene' om de ikke kom hver sommer ??!!
Ha en fin og avslappende dag.

Harryford sa...

Jo hadde det ikke kommet en eneste turist ville det vært et savn Bjørg, ikke minst siden jeg er oppvokst på en plass hvor folketallet 10 dobbles hver sommer. Det var og er slik i Tjøme kommune i Vestfold, hvor jeg kommer fra!!!
Det er bare det at i alle disse "festivalhelgene" blir det aldeles for mange!