7. aug. 2009

Mur - og - Bær

Overskriften er kanskje ikke så tvedtydig som i går - men korrekt!

Mot alle odds ble det nesten en full dag med muring i går, utrolig slitsom i varmen, - jada - nå er vi der! Men - det èr varmt i solsteika mot mur.
Gårsdagens muring så ut til å ha gått fint. Den mørke fuktige biten nederst på bildet her. Det er alltid spennende å ta vekk forskalingen, for å se om en har stampa nok.

Bildet viser armering og forankring i fjell for enden av muren, samt bakre forskaling for den siste biten.

Her er ytre forskaling laget og monteret. Med hjørne, og mot fjell! (Mot fjell i dobbel forsttand, da naboen heter Fjell!!!) Det går i spiker, skruer og tvinger!
Bildet er tatt etter støpinging. 2 blandinger. 1 del standard sement, pluss 4 deler sand, pluss 1,5 del pukk,(16-22mm), pluss 9 liter vann . Det skulle bli solid.
Nå er jeg er KJEMPEGLAD for at jeg har kommet i mål med tungarbeidet! Dette har vært en lang vei! Nå gjenstår div pussing.

Jeg murte til klokka 16.00 i går, tok en rask dusj og så bar det avsted på blåbærskogen! Jeg var dønn sliten og hadde ikke lyst, men guttene og venner synes det ville bli såååå morro å plukke blåbær!

Vi kjørte et par mil opp i landet og fant et felt, det var plukket før, men jeg gadd ikke å begynne å gå på måfå. Såååååå morro ble snart såååååå kjedelig. Men de fant en bekk osv, pluss div spisng av bær. Vekk fra pc og ut i frisk luft i alle fall! Total fangst ble 4,5 kg, er vel ca 6 liter det. Godt å ha til vinteren!

Morgenen i dag er så strålende fin, sol og vindstille, og det er som nevnt trebåtfestival i byen. Noe jeg ikke deltar på lenger, har vært med siden jeg laget velkommenskiltet til 1. festivalen, og en 15 års tid fremover. Men en går lei, det var mye hardt arbeid og (mye hard) festing. Nå er har jeg slutta med begge deler!

Akterspeilet på vestindiafareren Götheborg, som ligger til kai her nå, er imponerende!

I dag, mest suse rundt, kanskje litt pussing.

.

3 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Jeg tar av meg capsen for deg!
Har erfart dette med bobler, ja.
Men det er ikke så lett å få stampet når man skal ha relieff i hellene man støper?

ASSA sa...

Slutta med hardt arbeid.... sier du, men den muringa der i varmen kan vel betegnes som hardt arbeid ;oD

Ha ei god helg!

Harryford sa...

Kanskje en - 2 trins støping er mulig Anitha - men hvem har tid til det ;-)

Tja Assa, det blei fryktelig varmt etter hvert, og jeg måtte begrense meg til "skyggesiden" av muren.

Hva fest og slutting angår, har jeg derimot lykkedes til fulle! Kun et glass vin, eller maks 2, i godt lag! :-)
Ha en riktig fin helg du og!