18. aug. 2009

Havregrøten i rute.

Ok jeg innrømmer det, tittelen drar nok ikke de store masser innom bloggen for en kulinarisk reise ut i havregrøtens "mangfoldige verden" :-D Det er det andre som takler mye bedre ! - - - Vil bare si er at nå er familien i rute igjen, ja utenom meg da - som vanlig!

Siden lørdagen ble som "spådd" - øs regn - ble den tilbrakt på sofaen sammen med Philip Marlowe. Ramond Chandler sin klassiker fra 1953 - "Det Lange Farvel" er nå i 2009 oversatt til norsk! Tøffe tak - og moral - i datidens USA.

Søndag skulle det hviles, men det ble noen timer med graving, siden lørdagen "fløt bort"! Ikke bra å grave på en søndag, og kirkefolket lot som de ikke så meg - de er heldigvis hensynsfulle her omkring.

Mandagen var det skolestart, og jeg forsov meg - nesten - sånn er det blitt nå. Jeg ble reddet av feilkjøpte havregryn, de lettkokte! Guttene er i form, først pang start med skole, og siden 2.5 timer med korpsøving. De er nok trøttere i dag.

Jeg fortsatte på utgravingen, og kom borti et parti med småsteinsfylling ispedd subbus og singel! - Det pakker godt!
Jeg sliter med å takle at halvparten av garasjen blir liggende på fast, sterkt skrånende, fjell, og resten på løsmasse. Det er ingen god kombinasjon! Det blir for dyrt å sprenge så alt ligger på løsmasse, og det er sikkert 30 meter ned til fast fjell under løsmassene, så påling er ikke noe alternativ. Det blir vel å la det stå til, og bruke godt med armeringsjern!

Ellers gikk fruens bærbare delvis i stykker, noe med strømmen, så der ryker 8000. Egentlig kan ”vi” klare oss uten, har 3 faste, men kjekt å ha en løspc i stua, den blir ofte brukt til "det lurer jeg på" ting!

I dag, mitt liv som muldvarp fortsettes - men først havregrøtoppskriften.

3,5 del melk - 3,5 dl vann - 3,5 dl seinkokte store havregryn. 1/2 ts salt (seltin), Kokes i 10 minutter, helles på skål og drysses over ned en klype ekte brunt sukker, litt kanel etter snak, og et smørøye av "ekte" smør! Vel bekomme! :-D (bilde får lages i hodet!) :-D

.

10 kommentarer:

Marit sa...

Godt at du er sånn nogenlunde i rute!Havregrøt er godt, men jeg bruker en annen variant. Jeg bruker lettkokte havregryn og koker de i vann isteden for melk, og har rosiner og kanel i grøten når jeg koker den. Har på litt sukker på grøten til slutt. Uansett hvordan en lager havregrøt erd et i hvertfall en sunn frokost! Ha en flott dag!

Unknown sa...

Det var da en forskrekkelig sum for å reparere laptopen?! Noe så ergerlig.

Vi tok sjansen og kjøpte inn minimaskiner til surfing - de ligger på en Linux-plattform og kostet 2000,-. Masse glede for penga. Og den stasjonære snakker ikke pt med seg selv eller omverdenen for den del...

Harryford sa...

Høres godt ut Iris! Men ungene her har spist den varianten i henholdsvis 12 og 14 år, så den er det "umulig" å forandre på! ;-)

Det var for en ny en Anita! Men det var en tanke med en liten en.......!

Unknown sa...

Ja havregrøt er faktisk ikke så dumt. Glemmer ofte det.

Storejenta her i huset ville ikke ha det. Men på SFO hadde de det men de kalte det for Muskelgrøt, da var det greit. Merkelig det der.

Randines hageblogg sa...

Jeg hører også med til havregrøtens venner...
Min variant er kokt som Iris sin men med moset banan. Skikkelig "barnegrøt!

Harryford sa...

Morsomt Charlotte, minsten her spiste rødspette - og trodde det var en kylling! "Overtalt" av storebror! ;-)

Kraftig frokost det Randine! Barnegrøt for voksne, med litt rom i så! ;-)

AnitaH2 sa...

Alle bortsett fra meg i rute her også, og så venter vi fremdeles på skjermen Elkjøp tok inn til reparasjon. Så nå har jeg ikke pc - gubben tar med den bærbare på jobb.
Veslemor her i huset vil BARE ha havregrøt, ikke "sånn hvit".

Harryford sa...

Hmm Elkjøp - skummellt! Men Gubben er jo grei da, siden du får låne de når han kommer hjem! ;-)

Og jo det er klart, grøten skal være GRÅ! :-D

Prøvde meg på middagshvil, men har ikke ro i sjela, kaffe og ut igjen!

Ellen Walnum sa...

Har du prøvd å lage havregrøt i mikrobølgeovnen? Veldig godt. 1 del gryn til 2 deler vann. 2 min. Spe med melk til passe konsistens.......

Harryford sa...

Har vist ikke det Ellea - men min far har gjort det siden "microen ble oppfunnet". Kunne være et "forsove seg" alternativ. - Men det skjer vel neppe igjen det neste året! - - - De langkokte gryna må vel koke lengre.....!