1. nov. 2008

Rolige dager!

Vel, knapt en overskrift til å vekke de store massers interesse, men det er nå alle disse små dagene som gjør livet! Fort gjort å glemme!

Ingen jobb, men ikke arbeidsledig. Det er nok å fylle dagene med her på ranchen. Været har i mellom snøbygene vært fint med sol, og jeg har tilbrakt utetimene med trefelling og opprydding!
Det tar 4 minutter å felle et furutre, og 4 dager å rydde opp etterpå!!!!!
Men, hovedsaken er at jeg får frisk luft og god mosjon. Det gjør godt å bruke kroppen, den har ikke vært særlig effektivt utnyttet i høst!

Jeg gleder meg hvert minutt jeg er ute over hageplanen. En ferdig uttenkt plan for hele eiendommen! Men den skaper stadig dilemmaer, - hvor skal jeg lagre "alle mine nødvendigheter"
- kan ikke legge de der, for der skal det være, og ikke der fordi ....... osv osv! - Tradisjonen har vært å flytte det rundt - og rundt - og rundt!!!
Tanken var å få plass til et "roteområde" på eiendommen, men det ble ikke slik, og ikke vil jeg vel egentlig ha det heller! Men, krever sin plass gjør de likevel, biler, båter, sykler, materialer . . . . og og og! Den som hadde en stooooor låve som svelget alt!

I går ble jeg med fruen til Arendal, ville kjøpe 2 nye batterier til Picupen som har stått stille i 2 år! Jeg målte størrelser høyder, lengder og bredder, men vel inne i butikken fikk jeg spørsmål om minuspolene skulle være på høyre eller venstre side!!!!!!!! Det ble bomtur!

Ellers noterer jeg å ha blitt velsignet med 2 hele netter på rad med søvn , husker ikke sist gang det skjedde, men ikke i natt! Får prøve å få meg en lang hard utedag!
Ute er det i skrivende stund 2 minusgrader, og jeg har fremdeles isblomstrende georginer på terrassen! Og en rask sjekk på utevannkrana når jeg henta ved på morran, avslørte at kaldt hadde det vært en stund!!! Men i god tro på at lite trengs å ryddes inn ennå, venter jeg på mildværet som alltid kommer, og varer helt til jul! Lang kakeline her på sørlandet!

Den amerikanske Halloween kan de ha for meg, jeg er for gammel til slikt!


.

6 kommentarer:

Marit sa...

4 minutter å felle en furu og 4 dager på å rydde opp etterpå er så sant som det er sagt. Tror nesten det tar enda lenger tid her... ;)

Ingen halloweenfeiring her heller. Jeg har rett og slett ikke sansen. Jeg husker at når jeg var liten, så var jeg med min tante på kirkegården når det var alle helgens dag. La ned krans på familegravene og tente lys. Det var koselig, men dette komersielle juggelet fra USA de feirer i dag er bare tull. Men jeg er sikkert for gammel jeg også ;)

Anonym sa...

Jeg venter også på mildværet som pleier å vare til jul her. Nå er det tre grader her, men det var -0,4 på det laveste i natt.

Ellen Walnum sa...

Så deilig at du både har fått noen rolige dager og søvn da:-)

Jeg flirte litt da jeg leste om innkjøp av batteri. Hver gang jeg skal handle noe for min kjære sier han: Du skal bare si at du skal ha.....og hver gang kommer de i butikken med et eller annet spørsmål som jeg ikke aner svaret på, og som min kjære overhodet ikke har forberedt meg på:-)

Harryford sa...

Så var dagen til endes! Guttene var på spilling pluss bowling helt til 19.00, så den kunne nytes i fri dresur. - Jeg saga, kappa og rydda i deilig solskinn!

Minst 4 dager ja Iris! Takke meg til et hederlig bjørketre!!!

Ja kommer ikke mildværet snart Oyhovoft, 0,9 ute nå klokka 19.00 Det er for kaldt!

Hi Hi kjente saker det der Ellea!!!!

Anonym sa...

Bare 1,4 her nå, men jeg regner med at det snart stiger igjen. Ser at det er meldt høyere temperaturer fra mandag av. :)

Harryford sa...

Natten er forbi, men ikke kulda! Holdt seg på minus 1 grad natten igjennom!!!