21. nov. 2008

Kjærleikens ferjereiser!

Det kommer ikke noe saftig kjærlighets-stoff her nå, kun litt mimring - igjen! ;-)

Men først "hage"! Må bare si at jeg sitter med en liten vemodig klump i magen når jeg leser om alle de "såkoner og menn" rundt forbi i bloggene!!!! Jeg har så lyst - (den var visst dobbel!) - selv - men må la det være, her må prioriteres "hardware haging"!
- og gårsdagens sådan var montering av bølgeblikkplater på materialskuret! Fikk fri fra jobb klokka 13.00 og kunne kose meg noen timer med dagslys og sol! Delig. I dag, eller lørdagen, er det frem med vinkelsliperen og kutte alle platene på lengden, de er, litt varierende, ca 25 cm for lange!

Jeg satt i går kveld og så på 70 tallet, et mimreprogram fra NRK. Der dukket Edvard Hoem og hans bok Kjærleikens ferjereiser opp. Det fikk meg til å minnes 1974, siste året på ungdomsskolen, till usigelig lettelse - og første året i "voksenverdenen" på handelsgym - til usiglig engstelse!
I en tid der etterkrigstidens stabile fremgang, normer og verdier skulle utfordres, av de ”voksne” - og vi unge skulle vi feste grepet! - hadde livet mange spørsmål!

Lite skoleinteressert "nerd" som jeg var, fikk jeg tak i boka Kjærlighetens ferjereiser. Den ble "brukt" som forklaring på "alt"! At jeg ble noe nerdesett, kan nok tenkes ja, ikke minst for at boka var på "nynorsk" - noe vi på min hjemplass bare "skulle hate"! - at det går an å ta så feil!!!

Den gangs tanker om min leting etter faste holdepunkter i universet, ønsket om å finne stabiliteten, ønsket om å finne kjærligheten, ønsket om å snu livet til noe bedre - det gjelder vist i dag og! De fleste klarte vel det. Jeg ble av livet sendt inn på to spor, først rimelig parallelle, siden fjernet de seg fra hverandre, langt, før de for noen år siden begynte å samles igjen! - og jeg havnet på nytt i 1974 posisjon! - og går videre!

Hvor jeg vil med dette - aner ikke - og jeg må visst slutte å se på disse mimreprogrammene!!! - Må kanskje likevel!
----------------------------------------------------

Fredag yess! Håper å få gjort noe ute! Skulle ha en sjanse på lørdagen, søndagen går i helhet med til 60 årsfest i skolemusikken - (forberedelser, høre på konsert, og rydding)!

Om der blogges i morgen - tja livet styrer!!!! Men god fredag kan jeg ønske dere som stikker innom! :-)

.

8 kommentarer:

hajal. sa...

Stauder kan du så, Harryford !!!
Små fine, svarte eller mørkebrune staudefrø og nokre få potter med jord og sand....
bare for å kjenne følelsen og tilfredstille lengten etter å vere ein frøsåande hagegal !
Dei tek ikkje store plassen feks. på baksida av det nye materiallageret dei skal jo stå ute heile vinteren og godgjere seg.....
Så i tillegg kjem forventningane og spenninga til våren med å gå til ditt vesle "hemmelige" prosjekt å sjå om det har dukka opp spirer.
Eit lite strø av krydder i ein ellers hektisk og travel kvardag !

Harryford sa...

Din Luring! ;-) Tror du har rett, de tar jo ikke såååå mye tid, og bak materialbua var jammen en god idè! :-)

Anonym sa...

God helg til deg også! Jeg skal bruke helga i drivhuset - må prøve å få orden der nå før julestria for alvor setter inn.
(har igjen glemt passordet mitt, så jeg blir "anonym" igjen.

Marianne på Rasta

Unknown sa...

Såkone!! Ha-haaaaa!!!!!

Dagens kodeord under her ble frizati. Hørtes ut som en billig italiensk vin. Noe det skal bli mye av i kveld.

Anonym sa...

Ønsker deg en riktig god helg her fra et vinterlig Romsdal:-)

Harryford sa...

Takker for "vinterhilsenen" Elsa! - Det ligger snublende nær vinter her og nå! Et par minusgrader og litt "fukt" i lufta!!!
En fin helg ønskes deg tilbake!

Men Cahrlotte da!!!! - "Kun et lite glass" - er det ikke det det heter! ;-)

Vel ,selv bak tittelen Anomym, blir du slett ikke det!!!! Ha en flottt helg i drivhuset - så deilig!
Jeg får nøye meg med drømmene, og jobbe videre på materialbua, som skal frigjøre garasjen for materialer, for å gi plass til drivhusbygging der!!! :-)

Dessuten har jeg tatt frem staudefrøboksen.............!

Ellen Walnum sa...

Den deilig helg til deg også Harryford:-) Jeg har hatt travle dager med konferanse og håper på noen rolige dager i drivhuset i helgen.

Harryford sa...

Takk for det Ellea! :-)
- -"Drivhuset" er vel et understatement! ;-)