24. nov. 2008

60 år - vel blåst!

Ikke undertegnede som har nådd de 60, men Risør skole musikkorps, og i går var det 60. års konsert! Nå har jeg skrevet varmt og ikke minst mye om korpset før, så jeg fatter meg i korthet - denne gangen!
Sier som vanlig, ingen marsjer, men mye filmmusikk. 350 mennesker i salen, selvfølgelig mest familie. Synd at byens flertall ikke før høre korpset i det de bruker 90 % av sin tid på! 17. mai og jule repertoar, bruker de kun 2 mandagsøvinger på å trene inn!

Vi fikk høre 12 flotte stykker. Korpset har begynt med solistgrupper. Noen spillte alene , andre sammen med korpset! Nevner klarinettgruppa som kapret en fin andre plass i regionmesterskapet for et par uker siden!
Herlig å høre de 2 valthornister som "pensjoneres" til sommeren spille " Softly as I leave you"! Bra tiltak at de unge får gå frem og spille i front! Utfordrende – nervøst - for de!

Korpset har en flott jentesolist, tillike med en gryende pianist. Disse 2 fremførte, med korpset resterende 40 stk som backing-gruppe, en fin, var, versjon av - Blackbird Singing! Her kreves det foruten klokkeren stemme, også en pinlig nøyaktig timing, for at det skal låte så flott!

Nevner en låt til! Soundtracet fra - Pride and Prejudice – fremført på piano, med dette doble storband i bakgrunnen. Å høre de enkle pianotoner, mens korpset laget landskapet bak, var nydelig. En kunne formelig høre susen av vinden over mooren, noen ganger stille, kun en visking i gresset, andre ganger vindrossers symfonier. Fuglesang og kvekkende frosker i bekken, ja en kunne høre kjærligheten og lukte naturen! ;-) Tusen takk!

Fruen og jeg var selvfølge bakkemannskap deler av dagen!!!
__________________________________

Lørdagen ble bedre en forventet på morgenen, og jeg fikk mange fine timer ut i deilig solskinn! Det var litt snekring, litt bråtebrenning og mye løvrydding!

I de ledige timene på søndagen fortsatt jeg med stille aktiviteter, løvrydding, vedstabling, samt brenning av mer bråte. Alt i flott solskinn og vindstille.
”Veden” er guttens hyttematerialer, og har blandingsforholdet Ved/Spiker - 50/50!!

Tror jeg kan si at jeg har ryddet 25-30 kvm av dette 75 kvm store katastrofeområdet nå!!! Herlig å kunne se, og gå på, bakken igjen!
For hver kvadratmeter som blir ryddet, er det en stoooor sekk med bøkeløv som må bæres opp i heia Jeg har ikke tid og plass til å kompostere det nå!

Det meldes fint vær i dag, og jeg tar fri. Jeg skal bolte fast materialskuret i mur, og det bråker fælt, - for naboene – så jeg ville ikke gjøre det i helgen!

Ok Ny uke, ny dag, nye muligheter, og jeg starter med å fyre opp i svarten! - Så tar vi det derfra!!!

.

4 kommentarer:

Sigrid sa...

Det virker som om energien er på plass igjen nå.:-)
Godt å høre!

Harryford sa...

Hmmm, ja en fin helg, pluss fri i dag, er helsebot for det meste!!!

Mete sa...

Trivelig lesing - og jeg leser mellom linjene her at det er et stolt bakkemannskap som forteller! Og bakkemannskapene er jo helt uvurderlige!

Ha en fin uke i Risør!

Harryford sa...

Ja det stemmer nok det Merethe!!! - er så glad for at det går greit med guttene! - særlig når jeg tenker på meg som undgdom:-(