16. jan. 2010

Yellow Pear.

Den siste av restefrøas tomatsorter har spirt, Yellov Pear. Et av 3 frø spirte, men det er nok. Har totalt 6 sorter tomat nå. En tilbakegang fra tiden jeg hadde 18 sorter. Har et par sorter til liggende på skrivebordet, men der er det dårlig spireforhold.

På nettet fant jeg følgende skrevet om forholdet Yellow Pear og Ildi, de som på de fleste måter ser og opptrer like ut. "Ildi taste good and Yellow Pear don't taste at all" - Vel kort fortalt så er det mye mindre syre i Yellow Pear, og er dermed foretrukket av mindre unger!
Yellow Pear har siste året hos meg nå, siden ungene er "store" og det er slutt på frøa.

Sorter som Ildi og Yellow Pear gir mange tomater, men få "kilo" pr plante.

I et vanlig hobbydrivhus holder det vel egentlig med 1 plante av slike sorter.

Ellers - begynte "dagen" klokka 02.45 i "dag" - tja, er inne i en dårlig steam, men lever i håpet. Jeg skal finlese deres kommentarer fra i går, for noe må gjøres når det går så utover arbeidsdagen. Har i tillegg "influensasymptomer", hvilket nok ikke kommer fra gårsdagens vaksine, jeg hadde det dagen før og.


Ps Eldstemann installerte Windows 7 på sin pc i går, den så fin ut! Det gikk et par timer med stigende fustrasjon ved installering, siden han skulle ha 64-bit versonen og måtte inn i "de svarte sider" - Og der virka ikke usb tatstatur, fant han langt om lenge ut, men det er klart at vi har en kjeller full av "historisk materiell", så til slutt lykkedes han! Heldigvis!

4 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Min bedre halvdel fikk også influensaligende symptomer dagen etter at han hadde tatt vaksinen. Det samme gjorde en kollega.

Flinke gutten som fikk installert Windows 7 da! Jeg måtte gi opp på min forrige lapto og gå til innkjøp av ny. Jeg fikk alt utenom internett til å funke og synes liksom en pc uten nett tilgang ikke er helt anvendelig:) Det viste seg etter mange runder med snille teknikere på Expert at det ikke var mulig å få gjort noe med dette.

AnitaH2 sa...

Fint med utgreiing om Ildi og Yellow Pear. Har hatt den siste før, kanskje prøve Ildi neste gang...
Men ikke i år...
;-)
God bedring!

AnitaH2 sa...

Du, det kommer noe neo-upload-greier når jeg kommer inn på deg? Lurer på om ikke noen andre også har fått det tidligere? Tror det henger med en eller annen teller eller noe slikt?

Harryford sa...

"Influensaen" er bedre heldigvis, Ellea! Kankje det var vaksinen likevel!

Det er vist frermdeles mye "hardvare" som ikke er tilpaset W7 - har jeg fått høre -av min sønn! Han antydet at "professoren" i din laptop muligens ikke var det! De blir så fort ekperter nå for tiden!;-)

Ja den neo-greia er irriterende, har utestengt den fra min maskin, men den dukker opp på andres! Hmm telleverket tror du - får prøve å kaste det ut da!

Ps Sleepytime teen virket i alle fall ikke på første forsøk - men det kommer netter etter denne!