10. jan. 2010

Tigerella.

I skjul av nattemørket har nok en av tomatsåddens sorter strukket sitt hodet opp av jorda. I natt var det Tigerella sin tur.

Tigerella er en av disse mange, veldig mange - heldigvis - heirlomm, eller historiske, tomater (historiske er min egen cowboyoversetting) som virkelig er verdt å dyrke.
De er tidlige friske planter uten grønn ende. De er milde på smak. Farge/stripe kombinasjonen tiltaler barn, og igjen, pirrer nysgjerrigheten til de før nevnte voksne tomatskeptiske menn!

Mener at disse også selges under navnet Mr.Stripy. Noen ganger er det de samme, og noen ganger er det en USA biff variant. Den siste også under navnet Tigerella! Så vær ops, hvis en bestriller frø fra USA!

Bildet jeg lånte synes å være fra en Italiensk frøpose, og de sies å ha vært en av de store foredlere av disse syd og mellomamerikanske frukter. Skjønt de vi bruker i Norge, er nok ofte foredlet i England, og noen faktisk i Australia.

I går, kun hvile, helt utkjørt av forberedelse og gjennomføring av årsfest. Er litt sur på at jeg "nu for tiden" trenger så lang tid på, å ja, både forberede, og å komme meg! Alt går tregere - i en alder av 51! Kanskje det er kulda, og i såfall får jeg glede meg over at den gikk fra minus 16 til minus 8 i går.

6 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Så utrolig festlig med alle disse forskjellige tomatene som spirer hos deg for tiden. Jeg kjenner at jeg får lyst til å begynne å så mine.

Kjenner forresten igjen den der med å trenge litt lenger tid på å komme meg igjen. En eldre dame jeg kjente pleide å si: "Alt går like raskt som før, det går bare litt saktere"...........

Christine sa...

Tigerella er en favoritt, faktisk den eneste som jeg MÅ ha vært år! Jeg skal så jeg også, men ikke før om noen måneder, selvom det er veldig fristende når man leser her hos deg å sette i gang før... ;-)

Randines hageblogg sa...

Jeg blir stadig forbauset over at frø som regel spirer om natten og er der om morgenen.
Så mange spennende tomatsorter du sår.

Ønsker deg en fin søndag!

Britt Åse sa...

Ja, du inspirerer, Harryford. I dag skulle jeg liksom så, men så ble jeg så husmorinspirert, -ikke så dumt det heller ;-)

Harryford sa...

Og imorgen kommer Moneymaker! - noe jeg kunne ha trengt!

AnitaH2 sa...

Nåååådee! Jeg skulle jo ikke ha noe særlig tomater i år! Og så holder du på med reklame nesten hver dag, her!!!
;-)