27. jan. 2010

Får du klave, får du ku - kamera.

Det gikk slik, kamera etter klave ku prinsippet. Fant et kamerahus til salgs i Arendal, på FINN, i går. Et Pentax K10D. Har gått tenkt på det et slikt et par år!
Nå var det bare kamerahuset jeg kjøpte, kr 2500.-. Linser får komme senere, men jeg har noen fra steinalderen jeg kan bruke så lenge. De er ikke digitale, men holder til "innkjøring"! Vet ikke riktig når jeg får hentet det, kanskje i helgen.

Jeg ser litt frem til dette, for jeg fikser ikke disse "selvtenkende" kameraene, jeg vil stille lys, og fokusere selv - kjapt, og ikke måtte gå in i menyer etc.! Vel, vi får se om det blir dream come true, eller! Kjenner jeg meg selv rett, blir det mange frustrasjoner på veien.

___________________________________

Kan nå slå fast at pus, med foreløpig navn Sissi - slett ikke er "kassetrent". Har fått tak i lik sand hun hadde i "barndomshjemmet" uten at det hjalp.

Hva mer er, hun er ikke pc-avvent. Det tråkkes rundt på tastaturet, og postes lenge før jeg er ferdig. Musepekeren er utroooolig interessant, at vi meneskene ikke skjønner det!

Kaldt i går, gikk fra minus 12 til minus 7 grader, men stille og fint. I dag meldes det om plussgrader og sludd.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Jøsses! Grattis med nytt kamera, det blir jo spennende.
Jeg skjønner ikke bæret av iso og slikt. Må få tatt meg et kurs altså.

Pus... joda, det kommer seg sikkert etterhvert. Hvis hun gjødsler litt utenfor, kan du jo legge det oppi kassa så hun kjenner lukten.
Ellers er det masse tips på www.katteprat.no

AnitaH2 sa...

Gratulerer med kamera! Så flott at de gamle linsene kan brukes. Lurer på om det er sånn med nikon også? Har en 300mm jeg snaut nok har brukt...

Harryford sa...

Det er visst noe "markere seg" greier dette med katten Charlotte - og det klarer hun jo!

AnitaH2: Mener det skal være mulig med Nikon også - MEN du må ha kameraet i manuel, og mister dermed autofokus og kamerhusets lysmåler. Linsas lysmåler virker.
Så er det slik at brennvidden er forskjellig på analoge og digitale kameraer.
For Nikon betyr det at en må gange objektivets brennvidde med 1,6. F.eks, din 300mm linse vil bli som om du satte en 480mm linse på kameraet.

http://smgj.wordpress.com/ sa...

Gratulerer med både katt og kamera.

http://smgj.wordpress.com/ sa...

PS - du kan også sjekke bruktmarkedet på foto.no for linser og sånt.