1. jan. 2010

Godt Nytt År!

Overskriften er ikke så orginal til 1.nyttårsdag til å være, men likefullt ment av hele hjertet.

Stille morgen her, halvmørkt, 7 kalde over en snødekt hage, fruen på jobb, fyr i ovnen, og Sophisticated Swing på cd spilleren!

Sitter å lurer på hva jeg kan få ut av 2010.
09 var i alle fall et spesielt år, et pauseår for meg kanskje, og jeg faller dermed inn i haugen av mennesker som landet har for mange av og ikke trenger, sier de vise. De arbeidsløse som ikke gidder å bidra! Nåja, kunne vel fått ett eller annet arbeid en plass i landet, men familien sier de gjerne vil fø meg, hvis jeg holder meg hjemme. Det må da være noe!

"Hvileår" til tross, livet svinger. Jeg fikk overraskende de 6 cdene med "The Victorian Garden Series" på årets nest siste dag! Kjøkkenhagen, Blomsterhagen, og Kjøkken! 14 timer med noe av det beste som er laget om emnet! Hvilken inspirasjon etter den den høyst negative og humørdrepende julaftens beskjed fra kommunen. Jeg koste meg i 4 timer, og begynte sakte å kravle meg opp i fra "grøften"jeg har vandret i siden!

Men Adam var ikke lenge i paradiset sies det, og så heller ikke jeg, for minsten fikk et nytt anfall av dette hodegreiene som vi/de ikke finner ut av! Jeg kunne like gjerne fått et slag av steinslegga i hodet, det ville ikke smertet mer. 7 måneder siden sist, og vi begynte å håpe, endog tillot oss å snakke om håpet, det skal en ikke! Anfallet varte "bare" 6 - 7 timer denne gangen, og han sovna i 2 tiden på natten! Var slapp på årets siste dag!

2010, nei jeg tør ikke planlegge noe, det blir som vanlig et skritt av gangen, så får en se hvor en havner.
Forsetter, nei det er jeg gått lei av, - måtte kanskje være å bruke mindre tid på speidren, 2 og halv kveld i uka er reint for mye. Det til tross, var det gledelig å høre kongen i sin nyttårstale spesielt neve speideren og deres "insats"! Kanskje hans ord vil minne flere på at speiderbevegelsen er verdens største freds og miljøorganisasjon med sine drøyt 30 milioner medlemmer.
Lokalt har jeg dette halvåret en stor oppgave i å prøve å formidle til småspeidernes foreldre at speideren slett ikke er å sammenligne med andre "entypeaktiviteter" men gir ungene noe helt annet! Ungene skal som det står, gjennom lek bli "Selvstendig og ansvarsbeviste menneskere som bidrar til å skape en bedre hverden". Noe mer komplisert å forklare en f.eks ballsport.

Jeg håper dette året å glede meg litt mer, dvs bruke litt mer tid, på blomster. Dette til tross for at drivhuset ikke er ferdig, og husbyggingen knapt har kommet i gang. Jeg savner så sommerblomstene "mine"! - Og savn skal en ikke ha for lenge!

Får stoppe her, jeg har lest gjennom forrige års nyttårsnotat, som "overraskende" hadde samme tittel som dette, og ser at det var drivhuset som stor i fokus da - som nå!;-)

Vel, takk for et hyggelig bloggår i 2009, og så håper jeg at vi også i 2010 skal dele mange fine tanker og bilder!

Tusen takk for det gamle, og ha et riktig Godt Nytt År!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for det gamle, og godt nytt år!

Linnemi sa...

Riktig godt nytt år til deg også!
Speideren burde være obligatorisk! ;-)

Unknown sa...

Godt nyttår!!

Mariann sa...

Godt nytt år!

Anonym sa...

Godt nytt år!

nefertiti

hajal. sa...

Håpar så inderleg at CDane med 14 timars hageinspirasjon skapar ny giv i "Forden" på hagefronten, og at lengselen etter det floreale vert omsett til aktiv teneste i eigennyttig innsats for kropp og sjel.
Eg ynskjer deg og dine eit Godt nytt år!

Marianne sa...

Godt Nyttår til deg også!

Merethe sa...

Godt nytt år :)

Anonym sa...

Riktig godt nytt år. :)

Villrose sa...

Godt nyttår!!

Ellen Walnum sa...

Godt nyttår til deg Harryford! Jeg håper 2010 blir et bedre år for deg på så mange måter enn 2009 var.

Takk for hyggelig hilsen i bloggen min:) Jeg var så glad for at Kongen nevnte barna spesielt i talen sin. Han sa en setning som jeg skal huske "overgrep mot barn tilhører aldri privatlivets fred!"

Alexia sa...

Godt nytt år! Klem! :D

Harryford sa...

Takk og elige måde! :-)

Jo Hajal, har som vanlig en (nesten) urokkelig tro på fremtiden, og inspirasjonen gitt av Harry Dodson er "diesel for Forden" I går rydda jeg kjellerens lyskasse! :-)

Det er å håpe Ellea! Selv om når jeg en gang i blandt får noen dagers pusterom fra "de" som trer problemer over hodet på meg, konkluderer med at 2009 egentlig var et godt år, og et år jeg vil huske, et år som skilte seg ut!
Om barna er vi enige vi tre, du, jeg og kongen! ;-)

Harryford sa...

Alexia jeg ønsker deg spesielt, et riktig godt nytt år, og sender klem tilbake! :-)