26. des. 2009

Hvit jul, katten, og en lastebilsjåfør.

Sakene i overskriften har ingen ting med hverandre å gjøre, men jeg får prøve å finne noen lysere skyer å vandre under en gårsdagens! Jo det står ikke til å nekte for at jeg føler meg som Tussi i hundremeterskogen, hun - eller er det han, som har en liten regnsky trofast hengende over hode, uansett hvor hun/han beveger seg!

Del 1 - Hvit jul.
Hvit jul er det i alle fall ute, og det er slettes ikke givet her i vannkanten. Riktignok var været knapt egnet til utendørs bevegelse i går, det snødde fuktig vannrett, men hvitt er det! Hadde vi fått et glimt av solen nå, ville det ha vært et julekort verdig!
Regner med at det har kommet ca 25 cm med våt snø i natt, så da har en noe å gjøre en times tid seinere i dag!

Del 2 – Katten
Det er dessverre ingen fremgang hva kattens psyke angår. Vi har hatt henne 6 måneder nå, hun ble forresten 2år julaften, men ingen bedring er å spore. Riktignok beveger hun seg nå relativt fritt omkring i huset, men er like menneskesky som da vi fikk henne. Kommer vi nærmere en 3 meter, rømmer hun under noe! Får vi tak i henne for en ”tilvenningskos” går det dager før vi ser henne igjen!
Vi har besluttet å få en ny katt, og er på søken etter en langhåret tigerstripet kattunge! Minsten er helt sjuk etter å ha noe å kose med! Vil ikke ha en omplassert denne gangen! Noen som har tips!
Luca får leve sitt liv som best hun kan, mat og varmne får hun i alle fall.

Del 3 – En lastebilsjåfør.
Dette er en historie jeg har tenkt å dele med dere tidligere – selv om jeg nok helst ikke burde gjøre det, men nå passer den for bedring av sinnets munterhet!

Til oppfylling av garasjemuren gikk det store mengder stein, kanskje så mye som 20 kubikk. Siden jeg ikke ville, og bilene ikke kunne, tippe dette oppi, måtte de tippe ved siden av, og jeg måtte lempe hver og en innfor muren! Et blodslit, men jeg ville det slik – særlig med episoden etter graveren!
Til slutt mangla det bare et par kubikk, og han som hadde kjørt stein for meg skulle komme med et lite lass på mandagen! I det skulle det også vær stein han mente var godt egnet til steingjerdet ved siden av!
Vel mandagen kom, men ikke noe stein, ditto tirsdag, ditto onsdag. Torsdagen tok jeg hengeren og kjørte en del lass selv. Han var selvfølgelig ikke å nå pr telefon!
I middagstider var jeg ferdig, muren var fylt opp og klar til pukking før støping. Jeg var dønn utslitt etter slik galskap, og bevilget meg en middagshvil!

Litt ute i den hørte jeg en lastebil komme, og stoppe. Jeg fikk bange anelser – lå musestille og lyttet som på harejakt, - og der hører jeg at lasset tømmes!!!! Jeg hopper ut avsenga. Løper ned trappene, ut kjellerdøra og ned til veien, - svarte ……….. det ligger et ……..lass midt i innkjørselen! Jeg bort til sjåfør og røsker opp døra, og spør hva fanden han driver med, han ser vel at jeg ikke trenger noe stein nå!!! Han ser rart på meg, veldig rart, og så kommer en masse jeg ikke husker noen ting av! Jeg husker bare at jeg sa kjøøøøør!

For en nedtur, absolutt dønn utslitt etter en uke med lemping, gleden over at jeg endelig var ferdig, og så dette. Likså ille var det at han tømte det over haugen med pukk jeg skulle bruke neste dag! I tillegg er det er vel unødvendig å si at de steina egentlig var altfor tunge til å bruke i steingjerdet, men jeg hadde ikke noe valg, og jeg kjempet i dagevis med sekketralle og buksering bortover veikanten med disse!
Men det jeg helt neglisjerte under seansen med sjåføren, var hans høyst forbausede blikk, og i ettertid ditto fra de forbikjørende! Vel - greia var at jeg sto der kun iført underbukse og gummistøvler! Heldigvis ikke i konas rosa - gummistøvler!!! Temepratur 8 grader!
I ettertid ler jeg godt av dette, og sjåføren har fremdeles ikke fått noen betaling, noe han selvfølgelig får – om en stund!

Ja ja, 2. dag jul, skulle reist til mine foreldre, men utsetter det til i morgen. Dels etter deres ønske, og dels etter mitt. De må hvile ut etter julebesøk, og jeg trenger å finne - nei ikke skjegget - men formen!

Han en riktig fin 2. dag!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for en morsom start på dagen!Fornuftig med en utsettelse av julebesøket - vær og føre tatt i betraktning. Ønsker deg og dine en fortsatt god jul og et godt nytt år. Hilsen Mette (Nemi)

Frøya-Heidi sa...

Fornøyelig historie! Skjønner godt hvor dritforbanna du ble.

God jul til deg også, med ønske om stigende form og humør!

Anonym sa...

:D
Jeg skjønner godt at han ... kjørte!

Unknown sa...

He-heeee... for et syn!

Men anng katten. Det kan være det hjelper å få en katt til i hus? Jeg hadde fint ringt dyrebeskyttelsen. Men bedt om en katt som ikke var så sky kanskje? Det er nok av de.
Jeg har bare omplasseringskatter, og alle tre har vært strålende. Lykke til!!

Anonym sa...

Glemte å si at min erfaring er dessverre at en katt som ikke er sosialisert som kattunge svært sjelden vil akseptere mennesker. De gjør seg dessverre best som musefangere på gårder. Synd at dere skulle få en sånn. Jeg har selv måttet få en sånn avlivet. :(

Men dersom dere får en sosialisert katt/kattunge tror jeg de som kommer fra omplassering kan være like fine. Vi har en kamerat med kattunge derfra og den er iallfall sosial så det holder. :D

fru Sandeggen sa...

Herlighet, jeg ser det for meg :D :D

Charlotte har et poeng ang katten. Om det kommer en liten sosial sak i hus, kan det være med på å gjøre situasjonen litt lettere for Luca. Den ene katten vår var veldig sky da vi fikk han, men det er helt utrolig hva han har fått av lærdom av den andre, som kom hit som nesten oversosialisert og meget aktiv.

Lykke til!

Unknown sa...

Håper du holder tilbake penga så lenge det går!
Jeg har hatt "gal" katt som vi måtte avlive. Den gikk til slutt løs på alt og alle - også gjorde fra seg i senga vår.
Lykke til - du skal se at en ny katt kanskje for henne til å forstå at dere ikke er farlige!

Anonym sa...

Hupp igjen! Må bare si ifra at du har en eller annen "ting"/widget med adware hos deg. Den popper opp denne siden: http://neoupload.com/ når jeg er inne hos deg.

Kanskje en ny katt vil funke - det har jeg aldri forsøkt. Ellers er det ei med masse erfaring med omplasseringskatter på http://www.ragdolls.no/

Harryford sa...

Nesten sol i dag, nydelig vintervær, men altfor mye snø - å måke!

Hm - den katten ja, - jeg følger med for å se hva som dukker opp, har lovet minsten å ta tak i det rett etter nyttår! Sjekker rundt da!

Hm, Smgj -trodde jeg hadde fått fjernet den dritten, den er vekk fra min maskin, men jeg skal sjekke igjen!

Anonym sa...

Spammer deg fælt her - men se her:
http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=20311707

Mokki sa...

*fnis* det ble i alle fall en morsom historie i ettertid! God romjul!

Harryford sa...

Hei Smgj! Har sendt de en sms - får ringe i morgen!

Koslig med den slags "spam"! ;-)

hajal. sa...

Hi hi hi....ler så det knakar her sjølv om eg helst skulle ha vore musestille for ikkje å vekke barnebarnet kl.halv tre om natta.
Eg såg det heile som på film - ein svært god ein !!

Kvifor eg set oppe midt på natta får eg heller komme tilbake til! ;)

Lukke til med "jakt" på ny kattepus.

Harryford sa...

Vel, heldigvis er den filmen kun på netthinna og er ikke lett å kopiere videre!

Joda kattejakta pågår, fikk et tips fra Smgj, som jeg sjekker i dag!

Oppe på natta ja, skal tro om noen nye krever sin plass i slektstreet! :-)

Ellers fant jeg ut at Turku jo var Åbo, et område jeg har tenkt på som mulig sykkelferieplass - en gang!

Turku - aner meg at den er litt litt større en Davik!

Tvi tvi og ha en fin fortsatt romjul! Selv reiser vi opp til mine foreldre på romjulsbesøk i dag. Men kommer hjem igjen i morra. De gamle orker ikke så lange besøk nå!

Britt Åse sa...

Hihihi!!

AnitaH2 sa...

Sender Amo en melding om at du er på kattejakt, hun hadde verdens nydeligste her før jul!

Ellers tror jeg ikke jeg har ledd så godt siden siste Pondus-album! Synd det ikke var konas støvler...
LOL!
Men egentlig var det jo ikke til å le av da, med ryggen din og all ting...

Anonym sa...

ma sjekke:)

hajal. sa...

Ja du har nok rett i det at det er ein ny plass å fylle ut på slektstreet - ei nydelig tulle, lang og stor kom til verda iløpet av natta.
Turku (Åbo)er visstnok Finlands femte største by og her er det sikkert fint å legge ein sykkelfreie til. Ser det er veldig mange som er ute på sykkel no og - reiknar med at dei er skodde med sykkelens svar på Hakka Pelitta !!

Fortsatt god romjul!

Harryford sa...

Tilbake fra fortiden!

Gratulerer med tulla Hajal! Fint at du har slekt som lager jenter, sjøl er jeg ikke så god på det! :-)

Jo til storby å være synes Turku å ha en koslig omegn! - Så kankje - en gang!

Katten i Arendal ble det ikke noe av - så ma må mer en gjerne sjekke! :-)