13. des. 2009

Søndag morgen notat.

3. søndag i advent er begynt i det stille. Sitter her med min faste, og eneste, "adventsgave" - en advent og julete fra Teagarden. Helst nytende fra en av Nora Weyer-Larsen flotte designede julekopper. Jo da vi har vist fra Porsgrunn og, men de får meg til å lure på om herr Brynestad har hatt hjelp av "flittige små hender" igjen! - Men serviset er nå koselig, så vi svelger vel den!

Ja så var det litt gjøren og laden fra de siste måneder. Selvfølgelig mye mindre en ønsket, men dog noe, og jeg er glad for hvert enste fremskritt. Her sees nå garasjemuren til stor del ferdig.

Under pressenningen ligger materialer til tredelen. Begynner på den når verksted er ryddet og kulda setter inn.

Dette bildet er fra veien og viser muren som - en gang - skal kles med naturstein.
Jeg må si at det var deilig å kunne få et litt flatt parti/vegkant på utsiden av garasjen. Det beste med det flate partiet, er at murene går halvannen meter ned under bakken, og at det er fylt med jord mot veiens steinfylling, slik at jeg har mulighet til å plante masse herlige "busker" på utsiden.

Her ses det hele fra baksiden, hvor jeg har måttet lempe opp noe stein for å holde jorda på plass. "Steingjerdet" skal skrå gradvis nedover til lav høyde.
Tror det blir bra, når jeg en gang får dekket støpemuren med naturstein, men det blir "noen år" til! Huset først.


Huset ja, det sees her. Muren til verandaen er ferdig, - for en gravejobb, helt "sjukt"- Jeg måtte halvvegs til Kina får å fine solid nok underlag til å sette å muren på.
Det er over en meter dyp steinfylling under murens fremside, alt kjørt i trillebår og lempet for hånd!


Det verste er at kun 35cm av muren vil synes på toppen, resten blir fylt opp! Men det blir plass til mye god jord!!!

Så var det tidligere garasje, nå verksted. Er det ikke slik det pleier å se ut i garasjer - ikke!!!
Vel, saken er et jeg rydder ned fra øverloftet for å legge gulv der. Før var det bare løse planker og lemmer med stor fare for å få noe i hodet. Nå er det 25 kvm med gulv til å sette "saker og ting" sikkert på! Heeeerlig!


Nå skal det INGEN TING opp der, som ikke HELT SIKKERT skal brukes - en gang!

Her sees platon til husmurene, treverk til det nye drivhuset jeg begynte på i fjor vinter...og selvfølgelig bobleplasten til reservedrivhuset. Kommer tilbake om disse drivhusene.


Garasjen, nei verkstedet, er 3,2 meter lengre en hva som synes på bildet. Der er gulvet nedsenket, og det blir plass til et lite oppholdsrom. Det blir ikke ståhøyde selv i midten, men stå kan en vel gjøre andre plasser!

Jeg begynte med norsk design og kan vel også avslutte med det! Først Tempoen, 77 modell, som er norsk og fra Sandnes, (med unntak av motoren) - og ved siden av, sjektemotoren Marna, fra Mandal.

Den siste holder minsten og jeg på med som et motivasjonsprosjekt i forhold til diabetesen, han lover å passe bedre på den, (ha ukentlige gjennomsnittsmålinger på under 8), og jeg lover å mekke sammen med han! Det funker bra så langt!
Marnaen har stått fast i 20 år, men vi har fått den løs, og håper på oppstart 17. mai 2010!

Det var alt, nå adventslys og lussekatter - dyre som fy – men med god smak av safran! (og så legger jeg på litt meierismør og ekte geitost)!!!

Ha en riktig fin søndag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nok en gang - et imponerende arbeid. Både at du tør sette igang og at du gjennomfører!

hajal. sa...

Ja du har jammen hatt nok å gere denne hausten og det ser sannlig ut til at har fått utført det du har sett deg som mål og!
Lukke til vidare med prosjekta dine!

Merethe sa...

:) du verden så trivelig det er å finne innlegg fra deg igjen. Og så mye du har fått gjort. Din arbeids innsats er imponerende. God søndag. :)

Anonym sa...

Fantastisk trivelig. Du er flink!

Men, den her:
"Nå skal det INGEN TING opp der, som ikke HELT SIKKERT skal brukes - en gang!"

-den lo jeg skikkelig godt av. Vi har et sånt garasjeloft vi også, og det er en KAMP å holde seg til det man helt sikkert osv.
Hihihi!!

Unknown sa...

Ja nok en gang, sier jeg også. Du er ikke en som sluntrer i vei du nei. Her er det ramme alvor. Stilig!! Jeg bøyer meg i støvet.

AnitaH2 sa...

Hva kan man si... Jeg er helt imponert.
Og så noterer jeg meg at man kan ha noe _på_ lussekattene til neste år...
;-)

Anonym sa...

God Jul!