7. des. 2009

Et lite pip.

Jo det er vel på tide med et lite pip nå, takker for hint!

Jeg må si at det var lettere å ta ploggpause en forventet, abstinensene ga seg fort, og det gikk snart uker, før jeg var innom blogg og Hagegal.
Det er ikke til å unnslå at jeg tilbrakte vel mye tid med blogg/forumslesning, så en pause var fornuftig. Men jeg tenker nå dagstøtt på en eller flere av mine bloggvenner!

Ellers går livets som på skinner, dvs i samme spor - eller sidespor, hver dag! Jobb er det lite med, men med fruen tar seg av inntektene, og en får mat nok til å holde "matchvekta"- og vel så det oppe. Vi har nesten alltid levd på en (liten)intekt, og det går fint!

Garasjemuren er jeg ferdig med, det ble et veldig stort kapittel, for en bitte liten garasje. Nærmest som et isfjellprosjekt, det meste under bakken
Trearbeidet står for tur, men jeg prioriterer muring så lenge det er nogenlunde temperatur. Har fått ferdig såle og grunnmur for glassverandaen til huset, også det et isfjellprosjekt. Når det lysner av dag, skal jeg ut og ta andre gangs slemming på de murene. Vil gjerne ha tilbakefyllt massene før vinteren, da det står konststant vann under en del av muren. Det må ikke fryse, for da løftes muren!

Pusen med den vanskelige syken, går det dårlig med, fremgangen er liten. Hun tør nå bevege seg opp til 2.etasje, men er fremdeles redd for oss, og vi får ikke komme nærmere enn en meter! Det spørs om vi må gi oss, det har gått en halvt år nå.

Ellers har disse månedene som vanlig vært fyllt av fustrasjoner, nav, svineinfluensavaksine for diabetikkeren, jobbkunder som vingler, upålitlige lastebilsjåfører, og speideren! Speideren ja, jeg nærmer meg å ha fått bygd opp en viss fungernede "organisajon" der, men tilbringer fremdeles 2 kvelder i uka på møter, pluss forberedelse et par timer hver søndag! Det er for mye, men tross alt fremgang. Men så fort en speider slutter, forsvinner forelderen en har fått overtalt til å ta et tak, og det må begynnes på nytt! Ungene (foreldrene) "shopper" foreninger nå for tiden!

Av hagens grøde er det kun epler igjen, de som ligger i kasse inne! Resten av hagen beites ned av ELG!!! Det er halvmeterdype spor i kjøkkenhagen, og jeg har måttet gå omveier for å komme meg vekk fra eindommen grunnet ku med kalv, som begge er høyst mennesketilpassa. Langt mer en katten!!!
Noen geraniumsblomster fra de kjellerlagrede, pryder kjøkkenbordet.

Ja så var det "pepet" - skal tro om jeg forsiktig skal prøve meg på et skriv i uka heretter! Det frister!

Ps vi "juler" oss, - julete, adventslys, tomtebrygg, lager marsipan, skal begynne på lefse og flatbrød, var på julemarked på Holmen gård (kurstedet i Gjerstad) i går, spiser Nidars Julepose, og hører på ungene trene på korpsets julesanger. Til onsdagen er det Nissefest på speideren!

Så er det ut og røre opp 25 kg med slemmesement, - ha en riktig fin uke!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Så koselig å høre fra deg. Som vanlig er det noe positivt og noe mindre positivt, men med deg kan man iallfall være sikker på at du ikke ruller over på rygg, men heller krummer nakken og "gir faen". Bra. Det er bra å lese at noen får det til for da er det lettere å bite tenna sammen sjæl også. Jeg ser fram til frukten av en halvtimes bloggoppdateringer etter speiderforberedelsene på søndager. ;)

Mari Anne sa...

Det var hyggelig med en oppdatering. Jeg har savnet deg i bloggverdenen, men jeg unner deg, og i særdeleshet din kone, en pause. Du får hilse henne så masse. Lykke til med isfjellene. Skal tilbakefylling av masse også skje med trillebår?

Unknown sa...

Åh så koselig å lese fra deg igjen. Godt å høre at du holder på.
her er alt også som normalt. Opp og ned.

Gooood juuul!

nefertiti sa...

Næmmen - det var en hyggelig overraskelse en mandagsmorgen.
Den katten din hadde sikkert vært noe for meg; jeg liker best dyr som holder avstand.

:-)

Anonym sa...

Hyggelig med livstegn fra øst i nabofylket. Ha en riktig flott førjulstid.

RandiF sa...

Heihei! Kjekt å se deg igjen her, John. Har savnet dine daglige filosoferinger. :-)

Trine sa...

Godt å lese at du holder koken og ikke er blitt helt borte fra oss :-) Ha en fin førjulstid, sammen med familien.

Elsa sa...

Det var da riktig koselig å høre fra deg igjen:)
Det er liksom noe som mangler når det er stille på bloggen din.

Ha en fortsatt fin uke:)

Britt Åse sa...

Å, men så kjekt! Det er ikke bare du som tenker på de hagegale, de hagegale tenker på deg også :-)
Du er jammen en flittig maur, det kan ikke være bare lystelig å holde på med støyp ute nå. Fysjom!
Jeg håper også på ukesoppdatering etter speiderforberedelser :)

AnitaH2 sa...

Hallo, så hyggelig å "se" deg igjen. Har vært på nippet til å sende en pm et par ganger, men så har jeg tenkt at når folk ber om fred får de få det...
Og du har jo rett, noen ganger kan det være lurt med en pause.

Ellers sitter jeg og er litt munter over den tamme elgen i kattens sted; du med "pus" - altså elgen - på fanget foran peisen.
(Noen må seriøst sjekke hodet mitt...LOL!)
Fortsatt lykke til med den sky, kan jo rapportere at jeg sa hei til en kunde i fem år - nesten daglig - før han en vakker dag nikket tilbake. Da var han blitt husvarm.

Merethe sa...

Hyggelig å se det er liv i deg. GOd adventstid. :)

Mete sa...

Hyggelig å høre fra deg igjen! Ønsker deg en deilig adventstid og håper på å lese mer fra deg fremover!

Sigrid sa...

Hei!
Godt å se at det står til liv :-)
Ha en riktig god førjulstid.

potentilla sa...

Bra det står til liv :)
Har vært slapp med blogging jeg også og det er jo hyggelig at noen prøver å sparke en igang igjen...

Bønna sa...

Hyggelig å få et lite pip fra deg. Må si jeg "misunner" de som har evnen til å klare seg med lite og se det store i det små. Din blogg har vært til stor inspirasjon på det området.

Gleder meg til neste "pip", og inntil da ønsker jeg deg en fin førjulstid.

Harryford sa...

Mange takk for varme og fornøyelige kommentarer. Det var bare sååå hyggelig å høre fra dere!

Jeg kjenner etter dette at jeg må prøve å komme "online" igjen! Til tross for et liv på sidesporet, mangler ikke hverdagen episoder til "forundring", i videste forstand, som har godt av å bli "luftet" litt!

Dere hadde mange kommentarer, som jeg vil ta sånn litt etter hvert!

Sier som minsten, "I`l be back - når jeg kommer hjem"! :-)

Anne (Moseplassen) sa...

Heia, så kjekt å høre fra deg!

Du har da nok å stå i med skjønner jeg, så håper jeg at du får mer av de positive og litt mindre motgang fremover.

Og du, jeg ser at denne bloggen ikke ligger på Hageblogger-listen og har derfor lagt deg til. Dersom du ikke ønsker å stå på listen så ta kontakt i kommentarfeltet på Hageblogger eller send meg en epost på moseplassen alfakrøll gmail.com

Inghild sa...

Hei John, godt å høre at det "står te' liv" :-)
Har savna deg!