3. jan. 2010

Eik, bøk og eple.

15 minus. Det er kaldt på sørlandet det! Takk og lov for vedbuas energilager! Hardveden eik bøk og eple til høyre, absolutt tilfeldig sidevalg, og "baksteveden" gran, furu og bjørk til venste. En føler seg rik med slike "innskudd" i disse tider!

I går åkte juletreet ut. Luca var slett ikke fornøyd med å ha fått sitt katteklatreklorehus flyttet til fordel for et stikkende dryssende juletre.
Jeg fant frem grensaksa og klippet greinene inne. Ned i en søplesekk og ut! Slapp å¨fylle" gangen med barnåler på den måten.

Gårsdagens sådd, 6 sorter tomat. Det går på restesåing på i alle fall 3. året.
Den noe "svale" sommeren 2009 ga et flott tomatår. Det er lettere å holde riktig temp i drivhuset under de sommerene som ikke er "plagsomt varme"!

I dag, furen og eldstemann skal på varetelling på byens største "kolonial" Det er "takken" for at hun sitter i skolemusikkens styre. Renger med at så få møter opp, til tross for lovnader, at det blir en lang dag. Har sagt jeg kan komme - men KUN hviss de blir få - så da vet vi jo hvordan det går!

Ellers har jeg sovet godt og lenge i julen, men nå som det nærmer seg "arbeid", våkner jeg klokka 03.00. Er så flott atte!

6 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Godt nytt år Harryford og takk for hyggelig hilsen i bloggen min!

Alltid kjekt å lese dine innlegg og i går ble jeg så inspirert av din såkasse og planer om såing at jeg måtte ha jord under fingrene nesten umiddlebart.

Ser frem til å høre om spireingen av tomatplantene dine, gamle frø spirer ofte bedre enn en tror.

Godt at du har nok ved til å fyre i disse iskalde tider...

Unknown sa...

Himmel...her var det -18 grader i dag morges!!!! Feriens siste dag, og lillegutt har feber, øreverk og oppkast..hurra!

Selv med varmepumper må det fyres litt. Men ikke med SÅ bredt utvalg i vedsorter!

Anonym sa...

Uh-uh... jeg sliter med å komme meg i loppekassa før 02 om kveldene. Mon tro hvordan det blir til mandag.

Krysser fingre for at du unngår "innkalling".

Unknown sa...

Wow! Det var en flott utvalg i vedsorter! Vi har gran, kastanje og litt lønn. Det spraker godt - sammen med de gamle lektene da vi skiftet tak i sommer. Og noe gammel kapp.

Marit sa...

Så eksotiske vedslag har jeg ikke, men osp, or, rogn, or gran og bjørk er ikke så verst de heller i kulda. Vi hadde 7 favner i år, noe som er rekord siden vi felte så mange trær i fjor vår. Minst halvparten er brent opp, og det er lenge igjen av vinteren enda. 18 kalde her nå.

Harryford sa...

Undrenes tid er ikke forbi - folk stillte opp og tellte - så jeg slapp!! Det kan gi en "troen" tilbake!

Ellers har helgen satt spor etter seg i vedbua, med en snitt på 10 kalde - dag og natt!