2. jan. 2010

Dag 2 - kaldt!

10 kalde ute i dag! Det er 5 grader "varmere" en i går, men med en frisk bris i tillegg blir det "kjølig", spesielt siden sjøen ikke er frossen og blander seg inn med tilførsel av høy luftfuktighet.
15 grader i stue og kjøkken er til å våkne raskt av, men svarten gjør jobben og snart passerer vi tropetemperaturen for uisolerte hus. Det er forandringene som skaper liv, sies det - men jeg ser virkelig frem til dagen huset er isolert.

Koser meg med CD`ne, og i går var jeg igjennom Blomsterhagen. Morsomt å se på Victoriatidens brudebuketter. Appelsinblomster var høymote! Myrt (Myrtus communis) skulle det være med, og tradisjonen var at gartneren (ja for en har vel gartner!) skulle få en del av brudebukettens Myrt for roting og vekst til neste generasjons brullup! Fin tradisjon, men kostligst var det å se headgardner Harry Dodson sitt smil da han fortalt et det nok hendte at myrten ikke rota seg, og de måtte ty til nødløsninger, hvilket "huset" ikke fikk greie på!

Jeg rydda meg frem til kjellerens lyskasse i går, fant den bak hageslanger, vaterslanger, julepapirhauger, hagemøbler og grill. Kassa som gir lys, varme og liv til sommerdrømmer.
Badekaret fyllte jeg med sekkker og poser med stivfossen såjord. Ikke det at jeg trenger så mye, men under rydding i bua dukket det opp 2 store og 3 små sekker med såjord. Fruen var snar med å gi beskjed at det ikke trengs flere planter en de vi kan ha på terrassen! Vi har visst annet å gjøre!

I dag, kose meg med fruen som endelig har fri etter å ha jobbet i 5 dager/kvelder, finne frem noen frø, vaske lyskassa, og forhåpentligvis så (ja ) årets første håp om en strålende fin sommer!

Ps Jeg håper å kunne gjenoppta "dagelig blogging" men da kanskje mer i "notatform", Med tofingerskrift og en liten dose av dysleksi, er dette svært tidkrevende - men veldig koselig - og spesielt koselig er deres kommentarer, de "dytter" meg videre!

Ha en riktig fin 2. dag.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Ok.. din kjære frue har allerede kåret årets kommentar, dog så tidlig:
"ikke flere enn de vi skal ha på verandaen for vi har annet å gjøre"!!! Ha-haaaaaaaaaaaaaaaa!!! Vittig.... Nå tørker jeg tårene her jeg sitter. Ha-haaa!

Elsa sa...

Her var det -18,5°C på det kaldeste i natt. Gjett om jeg er glad for snødyna som har lagt seg over hagen.
Såing har jeg ikke kommet lenger enn til tanken enda, det er litt tregt å komme i såmodus.

Ha en fin og koselig helg!

Sigrid sa...

Godt nyttår fra Gubben og meg :-)Hyggelig at du har begynt å blogge igjen.

Bjørg 47 sa...

Fruens kommentar var vel godt ment, men umulig å etterkomme. Det skjønner vel selv hun. Men jammen blir det spennende med det som skjer utenfor huset, både på den ene og den andre siden av 'gjerdet'. Ha en fin helg.

Anonym sa...

Jeg synes du skal blogge når det passer og når du har lyst, ikke etter timeplan. Og dét kårer jeg som årets foreløpig mest uselvilske.
Lykke til med sådden.

hajal. sa...

Så kjekt at du har funne fram lyskassa og såjorda igjen. Det er klart at jordsdekkane må stå lett tilgjengelig i tilfelle sjølv med ein intensjon om "ikkje meir enn det er plass på verandaen" !

Marit sa...

Godt nyttår! Hyggelig å "høre" fra deg igjen :)

Ellen Walnum sa...

Ja den der kommentaren tok kaka:) Jeg har en bedre halvdel som ikke bryr seg katta om hage men heldigvis bryr han seg heldigvis ikke om hva jeg gjør der ute heller:) I sannhetens (og rettferdighetens) navn skal det sies at han er litt fornøyd midtsommers når han ser seg rundt på all blomsterprakten

Harryford sa...

Joda fruens kommentar var på alle måter ment som en hjelp til en som ikke kjenner sin begrensing - og var bygget på mange års erfaring!

Men - - - som Ellea sier, det hender hun litt stolt drar venninder gjennom hagen en sensommerdag. ;-)

Så såjorda får nå bare stå fremme til inspirasjon, ja de er flyttet ut av badekaret og inn i "blomsterkjelleren" nå da!

Ellers er det ikke lett Smgj å være en sånn "enten - eller" når det gjelder blogging - som med mye annet!!!

Godt nytt år til deg Iris.

Britt Åse sa...

Åhhh, jeg ler med Turbolotte og er enig med smgj :D
Godt nytt år, Harryford - vi får holde vakt ved ovnen så den ikke går ut!