1. feb. 2010

Platt lens.

"I disse tider" tenker en på alt annet en seiling, det er kuldegrader, snøfokk, måking og vedfyring som gjelder! Minus 14 iskalde nå på morran, og en får prise seg lykkelig for at de 35 cm som ”falt” siste døgnet er måkt.

Men seiling, så i går på tv`n programmet om RS 14 Stavanger`s, siste reise til landsetting på Sjøfartsmuset. Det er en båt som har hatt tilhold her i byen siden jeg kom hit i 83. Første uka jeg bodde her, bodde jeg ombord der, synes jeg kjenner "skjøytelukta" i klærne ennå! Har vært ombord noen gange siden og, og husker spesielt en tur til Danmark der jeg sto i styrebrønn når vaieren til mesangaffelen røyk, og hele dritten kom deisende ned 1mm ved siden av meg. Det kunne blitt siste reis for meg der, tunge saker! Jeg trakk med ned til "admiralen" Lilleruth, og drakk vin etter det!

Ellers har det vært bloggtørke, er dønn utslitt etter dager ute i slikt vær. Dessuten har det vært kveldsmøter fra mandag til torsdag. Det har vært temperaturer fra minus 14, til pluss 5 grader. Og fra sol til stiv kuling og snøfokk. Alle grønne sysler er også lagt på hylla.

Mens vi så på programmet spurte minsten om jeg hadde seilt på noen store båter, og jeg svarte at ikke så mye større en Stavanger, men la til at jeg helst seilte gjennom livet - på platt lens! Fruen lo - skal tro hva hun tenkte!

Får kameraet i morra, det blir gøy - håper jeg!

5 kommentarer:

http://smgj.wordpress.com/ sa...

Håper ndu har fått kameraet - og at du er i full gang med å teste det ut. :)

Harryford sa...

Jeg henta det i går kveld, gående i full snøstrom!

Blir ikke tid før til fredag ettermiddag.
Jeg har bare de gamle linsene, så det er ingen automatikk å hente, men vi får se - bokstavlog talt!

AnitaH2 sa...

OG platt lens betyr???

Harryford sa...

Det betyr at du seiler, enten i båt, eller i livet som Børresen ville ha sagt, med vinden rett i ryggen! En medvindsseiler. ;-)

AnitaH2 sa...

Tror jeg bestiller litt av den vindtypen der, jeg! Fortrinnsvis sønnavind så det kan smelte litt samtidig!
:-)