9. jan. 2010

Green Grape.

Tror det var i Tompson&Morgan katalogen for 13-14 år siden jeg fant Green Grape første gang, men de har den visst ikke lengre. I alle fall, siden har den blitt fastboende hos meg, og i går spirte de 2 første frøene.

"Simply the sweetest tomato" sto det, og det tror jeg stemmer. Det er en kryssning mellom Yellow Pear og Evergreen. Tom Wagner's Tater Mater Seeds lanserte den i 1986.

Det er ganske morsomt å se, særlig barn, men også "tomatskeptiske" voksne, smake den for første gang! Jøss - den var god - er vanlig kommentar! Fargen "tilsier" umoden, men der blir vi lurt.

Lånt bilde

Den har litt tendens til å ville buske seg et stykke opp på stammen, men det pleier jeg ikke å bry meg så mye om. Det finnes "knipemetoder" som skal avhjelpe dette - men....lar det stå til. Nå er det i følge frøselgere bare å vente i 75 dager før den første kan nytes (men som regel tar det litt lengre tid).

Vel gjennomført årsfest i går, speidere stillte opp i hopetall. Dette er den ene gangen i året også foreldre og famile er inbudt, men de har det for travelt til et 2 timers samvær på en fredags ettermiddag/kveld! Vi får satse på ungdommen.

I dag, hvile! - Og fyre. Det er 16 minus i skrivende stund. De melder vind styrke 15 i dag, og da føles det visst som minus 30!

7 kommentarer:

hajal. sa...

Green Grape er fantastisk god.
Eg smakte den fyrste gong hos RandiF og sidan har eg hatt den sjølv. Hos meg kjem den aldri lenger enn til "mauletomat" som rein nytelse.

Britt Åse sa...

Godmorgen! Nydelig soloppgang her i dag, håper resten av dagen blir like fin :) Minus 12, dog.
Green grape tror jeg sannelig jeg har liggende noen frø av. Kanskje jeg skulle forsøke i år? Hvor kjøper du disse frøene hen nå da? Eller, er de kanskje ikke F1 ?

Harryford sa...

Vårens første kommer ikke hele ut av drivhuset, siden når de i alle fall salatbollen :-)

Soloppgang fra dyp rød via orange til lysende gul, på hvit snø - det er flott, særlig sett i fra godstolen!

Tror Green Grape finnes "overalt" nå, til og med på plantasjen, men jeg fikk mine i fra Leùthen (ikke fra løiten) - for noen år siden, de har de ennå.

Ellen Walnum sa...

Jeg fikk Green grape frøene mine fra Impecta i dag.jippi!! Som sagt tomtfavoritten her i huset.

Harryford sa...

Spørs om jeg ikke også må bestile noen nye, kun 3 (av 4) har spirt - men det er nok sier fruen!:-)

AnitaH2 sa...

Mmmm. Smakte den hos Ellea i fjor, og den skal i jord her også. Men ikke enda, da. Ennå?

Harryford sa...

Neida, trengs slett ikke ennå Anita!
Regner med at det tar 4 måneder fra såing, til første høsting.

Ellers har jeg hørt at "noen" sår for mange, og kan bytte litt!;-)