16. okt. 2008

Støl!

Jo eldre jeg blir, jo seinere fungerer kroppen!!! "Normalt" skulle stølheten etter tirsdagens apekattvirksomhet intruffet i går, men neida, den kommer i dag!!!! Våkna støl og trøtt - tenker kun på senga!!! Men det blir med drømmen!!!!

Onsdagen er speiderdag, og etter den kveldsøkten er jeg utladet! Tilbringer "restkvelden" med guttene og tven! Fotballkampen ga vi opp!

Ukas snakkis - Skattelister, interesserer meg ikke! Har ikke noe i mot at de publiseres, hemmelighold er vel sjelden av det gode! Men ellers blir jeg bare trist av å se på de økonomiske forskjellene vi har her i landet!!!

Ang penger, ser jeg av og til på et tvprogram som heter Luksusfellen. Der får familer som har kommet galt ut med økonomien, proffessjoinel hjelp til å rydde opp. Hvilket for de det gjelder, trengs!
I går var det en famile, 3 stk, som ville ha penger avsatt til tidlig pensjonsutbetaling av ene ektefelle, da det var stor aldersforskjell på de! De fikk i oppdrag å bruke 21000.- kr mindre i måneden til personlig forbruk! Hvilket var for de, etter noe "opprydding" - "no problem"! - - - - Hallo, skulle vi her i heimen redusere med 21000, ville vi ha ca 1 krone til å dekke alle utgifter, mat og luksus! Det er forskjell på folks inntekter i sosialistlandet Norge ja! Tenk vi, familie på 4, lever på, og er tålig fornøyd, med det andre kan kalle smuler!!!

Ellers - intet! Gleder meg til helgen, den siste "fri" på 5 uker!!!!

11 kommentarer:

elle-melle sa...

Hvordan er det mulig å komme i økonomisk uføre hvis det i utgangspunktet er null problem å redusere de månedlige utgiftene med 21000? Hva i all verden bruker de pengene til? Jeg er sjokkert.
Egentlig er jeg glad for at jeg ikke har så mange penger at jeg uten å vite det kan sløse bort 21000 kr pr. mnd. Men litt mer hadde vært greit, kanskje...?

RandiF sa...

De som "trenger" hjelp i det programmet har jo et forbruk som vi andre bare kan "drømme" om. Hadde aldri i livet klart å bruke så mye penger som de ungdommene der gjør. Blir kvalm, når jeg tenker på min sønn som sitter alene med et huslån på 1,8 mill, og har ca en hundrelapp pr dag til mat, klær og andre nødvendige utgifter.

Merethe sa...

Det er helt skremmende hvor mange som ikke har peiling på økonomi og som bare kjøper og kjøper og ikke bryr seg. Tror det er viktig at man lærer seg å ta vare på det man har og at man faktisk av og til må spare til nye ting man ønsker seg. Har selv sett på noen av disse programmene og jeg blir sjokert.

potentilla sa...

Tja, det ble jo plutselig "normalt" her i byen at 18 åringer og studenter skulle eie egen leilighet - skulle bare mangle...
Vi ser hvordan det gikk!

Alexia sa...

Herremin - kr.21000,- er jo hagebudsjettet mitt hver måned ;) - om vi ikke har råd til mat så sender jeg bare ungene ut å tigger. En runde i nabolaget berger oss stadig vekk...

Nei, fra spøk til alvor - er det rart at det går på dunken???

Harryford sa...

Glis Alexia - jeg trodde et øyeblik at . . .neida bare tulla!!!!

Glad for at flere reagerer som meg!

Ja ja, jeg har nå herja hele dagen med stillasjer og presenninger, samt svære vedkubber når jeg kom hjem, så jeg har fått skattelister, lukusforbruk og skjeivfordeling ut av hodet - nesten!!!

Tøffe saker din sønn har tatt på seg Randif! Glad det ikke er meg, som har "havna" oppe i en noe sånt !!!!

Studenter egen leilighet!!!! Hmmmm!!!

Marit sa...

Først nå så jeg at du skrev om det samme programmet som meg. Ja, hva sånne folk klager over er meg en gåte.

Men jeg synes i noen tilfeller at bankene har gjort en alt for dårlig jobb når de har lånt ut til kreti og pleti med dårlig betalingsevne. Når folk låner til langt over pipa må det jo gå galt. Og hvem må betale for det, jo vanlige låntagere som må svi når bankene setter opp renta. Bankene må jo dekke inn tapene sine fordi de selv ikke har gjort jobben sin. Jeg kunne skrevet en avhandling om dette, men jeg skal stoppe her... ;-)

Harryford sa...

En kunne bli irritert nok til å skrive en "avhandling" ja Iris!!!!

"Spør" i samme ånderdrag om hvem som må betale for store aksjespekulantenes lek de siste åra???

Marit sa...

En trenger vel ikke engang gjette på hvem som må betale de utskeielsene. Det blir vanlige folk som atter engang må betale, som vanlig vil jeg nå si...

Harryford sa...

Nettopp - som vanlig!

Nei nå vil jeg gå ut å bale med vedkløyving, mye bedre for hodet det!!!

Christine sa...

En bekjent av meg sa her om dagen; Det er farlig å gi unge menn i pen dress så mye makt at de faktisk ganske lett greier å sette et land på konkursens rand (Island) Dette er selvfølgelig en litt lettvint måte å se det hele på, men det er en snev av sannhet i det utsagnet. Det er et tankekors, og får ihvertfall meg til være glad for at det er en ganske streng statlig kontroll her hos oss.

Kutte 21000 i forbruk? Vel, da hadde vi her i heimen verken hatt mat, klær, strøm eller bil. Huset hadde vi kanskje klart å beholde. Men det hadde vel ikke hjulpet stort når de inni hadde vært både sultne og frosne....