28. okt. 2008

Lyshåret dame tar bilder!

Søndagen fikk jeg med meg guttene på en 3 timers vedsjau! Været var bra, med sol og lite vind, så det var riktig koselig!
På lørdagen hadde jeg kappet opp 2 lakter god og tørr 60cm, til 30cmetere, så søndagsøkten gikk med til kløyving, som jeg gjorde, mens guttene trilet den inn i vedbua og stablet! Vi rakk vel drøyt en lakter på den stunden! Cola og lakrisbåter måtte til for å holde motivasjon og det gode humør oppe!

Ingen jobb i går mandag, så jeg tok resten av veden. Nå er det 3 gode lakter med tørr ved i bua, jeg er klar for vinter!!!

Jeg la ned en furu som sto 4 meter fra huset, på nordsiden i går. Det var ikke så store treet, men det rakk nå over hustaket. Så lyst og deilig det ble!

Tror det som er av storfuruer og gran ryker nå, de bøser noe veldig, og med mitt noe "ulendte underlag", er det jo ikke til å få ryddet opp!!! Nåler over alt, i tykke lag!

Men til overskriftens lyshårede dame!

Kristoffer kom under vedøkten på søndag og sa at det var en dame som tok bilder nede i østhaven. Javel, vet du hvem det er, nei - det er en lyshåra greie!!!! - Ja er hun inne i haven og tar bilder? - ja hun tråkker rundt! - - - Ok, jeg avsted for å kikke, men hun er vekk! (slik er det med meg og lyshåra damer!!!)

En blir jo litt smigret når noen tar bilder i ens have, skjønt have, det er jo bare et villniss, og jeg finner ingen motiver der! Men den har muligens en rustikk sjarm, sett i forhold til de, hva skal jeg si, rett så nøkterne haver ellers i området!

Sån litt i ettertid, lurer jeg på om det er vanlig å gå inn i haver å knipse, sånn uten å spørre? Tror ikke jeg hadde tort det!

Tirsdag, jobb eller ikke - aner ikke! Har fått et rusk på øyet, som gjør at det renner hele tiden, rusket er vel vekk - muligens, men det er i alle fall et sår igjen! Forbaska plagsomt og irriterende!

.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet ikke, men jeg hadde nok blitt både irritert og smigret i like deler. :D

Mari Anne sa...

Hei, jeg koser meg ofte med bloggen din. Nå synes jeg det er på tide at jeg sier det også. Du skriver levende og godt.

Men, hva er en lakter? Det samme som en favn? Hvor mye ved er det? Nå om dagen snakker vi vel helst om sekker, og det er vel "byved" det da.

Ellers vil jeg si at jeg kommer til å kjeppjage den som uten å presentere seg tar bilder i min hage. Ikke at det er sannsynlig så lite tilgjengelig som vi bor.

Harryford sa...

Hun ga meg litt mixed emotions ja!

Takker for det Mari Anne!

En lakter er det samme som en favn. Bredde 60cm. lengde 4 meter, høyde 1 meter. 2,4 kbm. Er vist en gammel betegnelse som henger fast på sørlandet!

En lakter/favn er 48 stk sekker av 50 liter ved!

Greit med ved i sekker, men det dobler prisen! På den annen side trenger en ikke jobbe i flere dager med stabling osv"! Men "noen" liker det og!!!

Og i dag fyres det, under 0 igjen!

fru Sandeggen sa...

Altså, hvis noen hadde klart å snike seg opp bakken og drevet og fotografert bak sjåen... Jeg hadde hentet mitt eget kamera og knipset vedkommende. Kjekt med bevis.

Ellen Walnum sa...

Lyshåret eller ikke, det der synes jeg ikke var helt høflig!!! (og bare for å ha sagt det...det var ikke meg:-)))....selv om jeg også er en lysthåret greie...)

Harryford sa...

- ja orda var ikke mine altså Ellea! Slik snakk lærer de visst på skolen!!!

- men kan ikke huske å ha hatt noen lyshårede kjærester! De velger vel kun på øverste hylle!;-)

Hadde vært gøy å fått et bilde av hun ja, pusepilde!

Mete sa...

i dag er vel vinter'n kommet til Risør også?!?

her i Kr.sand står alt på hodet og bilene ligger i krysslag nedigjennom. Totalt kaos over alt!

Fikk heldigvis lagt om til vinterdekk i går, så da var jo den saken grei :-)