20. okt. 2008

Sol - Jota Joti - Regn!

Noen dagers bloggpause er til endes! Dagene har vært fyllt av uteliv i ordets "opprinnelige" mening!

Fredagen var det stille og strålende sol, så jeg tilbrakte dagen på sørsiden av huset balende med furutreet jeg felte for noen dager siden! Mye jobb med et furutre før det er i bitter passende for ovnen!
Rotkubben var ca 50 cm i diameter, så det var med nød og neppe jeg fikk løftet den opp på vedkløyva! 35cm lang! Uten kløyva vill jeg vurdert dynamitt på disse greinknutene!!!
Det forbauset meg at treet fremdeles innholdt så mye saft, blir det lurt av "varmen"!!!!
De "100" kubikkmeterene med bar, er kjørt gjennom kverna, og blitt til 3 kub.m. med "masse" - bare lagret - for lagring!
Det var en herlig dag med fysisk arbeid i flott vær!

Lørdags morgenen bar det av sted på speidertur og Jota- Joti. Det siste betyr Jamboree On The Air, og Jamboree On The Internett - som er speiderens store ""hilse på - snakke sammen" dag, - World Wide! Det finnes over 30 milioner speidere så!!!!

Først var vi på UiA som det nå heter, Universitetet i Agder! Grimstad. Fint navn -samme gamle Pcene!!! Deretter bar det ut i villmarka ved Rorevann, og leir med overnatting for ca 80 speidere! "Radioprating" utover kveld og natt! - Minimalt med søvn! Hadde med ovn til Lavvoen, 3 plussgrader!

Godt - mildt sagt, å komme hjem på søndags ettermiddag!

Tilbrakte noen timer med sløving foran tv og innsamlingsaksjon! Bildene ble for sterke for meg, som har altfor stor innlevelsesevne i forhold til "elendighet"!!! Men et flott formål!

I dag, regn og vind! Magel på innearbeid er det dog ikke!!! Betalende jobb er det dårlig med!

Slik var/er det! Det er så mørkt ute nå klokka 10 at det kun er senga som frister - men tegninger, skjemaer og rydding - over alt - venter! - Men en må jo være opplagt!!!!

2 kommentarer:

potentilla sa...

Har dere sånn Hakkespettbok?? ;)

Harryford sa...

Hi Hi, vi har ikke det!

En del bruker Jungelboken som "ramme"! Jeg bruker naturen, med alt hva den inneholder av fantasi og virkelighet!