15. okt. 2008

Skippertak!

35 meter sør for huset, ved veien, står et 10 meter høyt furutre! Det siste store treet som er igjen der.
Når jeg kom hit var det store trær hele veien, og alt bak var mørkt og mose. Det passer ikke for meg, jeg må ha lys og fri sikt!
Men - det ene ble stående igjen, for å markere høyde!

Det likte ikke kraftlaget, da det går 5 stk strøm og telefonledninger gjennom treet, 1 meter i fra stammen. Etter noe akkedering, jeg fikk beholde det, mot å ta vekk greiner, slik at ikke ledningene ble berørt!
15 år har gått, og nå var det mildt sagt berøring. Ledningene tvinna/fletta seg inn i greiene under stormen vi hadde for litt siden! Tiden var kommet!

Klokka 15.00 henta jeg frem stiger og tau, treet måtte ned!

10 meter høyt som det var, måtte dette skje med forsiktighet. Det er 3 meter bort til garasjevinduer (og de skal jeg søren ta meg ikke usse med, nå som jeg endelig har fått de inn!) - det er 4 meter bort til postkassestativ, og treete henger over veien, hvor det går biler og folk "hele tiden"! En umulig oppgave for en amatør!!! Har grua meg til dette i "åresvis"!

Tok ned grein for grein, fira de ned i tau. Den fire meter lange toppen var værst, måtte sikre den ved kuttstedet, slik at den ble hengende opp ned, før jeg kunne ta grein for grein på den.

Klokka 7 var alle greinene nede, og det gjenstår kun en "totempåle" på seks meter, den tar jeg senere.

Nå ligger det "et mål" med grein og kvist og kongler utover det nyrydda området, det som fruen har holdt på med i dagesvis!!!! Skal tro hva hun sier når hun ser det i dag!

Sliten men lykkelig tok jeg kvelden 4 timer senere. Jobbing med greinsag - uten pause, i umulige stillinger, tappa kroppen helt. En kamp mot mørket! Skal si ølen smakt godt etterpå!

Inimellom dette "rakk jeg" 3 "taxiturer"!!!

I dag, rimlig mør i kroppen, blir det jobb og speider, punktum!

6 kommentarer:

hajal. sa...

Skikkelig utfordring slike jobbar, når det er hus, vegar og lednongar i "alle retningar".
Godt du fekk gjort jobben på ein forsvarleg måte.
Det er nok mykje god ved i eit slikt tre.

Alexia sa...

Flink du har vært - honnør til deg :). Det varmer nok godt til vinteren ;)

Marit sa...

Det var jo litt av en kjempe av et tre! Håper fruen forstår hvorfor du har "pyntet" på tomta da ;)
Kjekt å ha store trær, for det blir mye ved av de.

Unknown sa...

For ei arbeidsøkt! Vi har tenkt på det samme, her vokser det også inn i naboens strømledning. Brannvesenet kan evt komme med Simon Snorkel...

Else Marie sa...

Wow,godt jobba.
Vi fella et på 13-14 meter her i sommer,men vi leide en feller.Ottar turte ikke prøve seg på det.Vi har 5 trær til som henger utover en veldig trafikkert vei.Di må bort også.
Jeg er lei alt løvet der.Kjennes ut som jeg går i ei myr.

Harryford sa...

Joda fruen var fornøyd med fellinga!!! - Og i dag kom stølheten!!!