5. okt. 2008

Is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sovna 03.00 i natt - ja ikke våkna - som jeg pleier, - men sovna! Det blåste 25 sek/meter rett ifra sør, samme retning, som da drivhusa gikk i Januar!!! Strømmen gikk, både lokalt i huset her - skjøteledning ute, og i deler av byen!

Fruen ville/måtte kjøres på jobb nå på morran, da jeg skal ha bilen. Måtte ta kjellerdøra, da utgangsdøra var, i alle fall delvis, blokkert. Der lå det stabler med terrassestoler, alubord, blomsterpotter mm!!!! - Alt blåst i haug!!!
Ut kjellerdøra og inn i bilen, - men den "duggen" på frontruta tok ikke viskerene - hva i ...... IS ??????????????????? - - javal ja - - - 5. oktober var det slutt - og nå kan det ventes netter med kuldegrader frem til 1. Juni!!!!
Flott land, 7 måneder med mulighet for kuldegrader - at det er mulig!!! Dette er ikke klokt!!!
Var det Odd børresen som sa, at en gang etter den siste issmeltingen, kom det en menskeflokk fra sydlige europa, tuslende etter maten som ble tilgengelig da isen dro seg tilbake. Et sted lenger sør så de skiltet - Nordpolen - Ubeboelig - Snu! De som ikke kunne lese eller la seg orientere, fortsatte!!! Våre forfedre!!! Arrrrrrrrrrrrrgh!!!

Presenningen over drivhusmuren blåste av, naboens henger i toppen av lysstoplen"!

_________________Strek

I går ble det noen timers sjau med skraping av blåskjell og groe fra sjekta. Far hadde ikke stoffet den i våres. 30 liter med 1cm blåskjell. (Nei- spiser ikke de ;-)) Fikk høytrykkspylt, det har vel den bunnen aldri vært!

Dernest Arendalstur, vintersko og jakke til tennåringen, kun det dyreste - er dyrest!!! Biltema, bunnstoff, 1,5 kg fersk okse indrefillet,600.- !!!) det siste i steden for å spise ute!!! Minsten er helt gal etter indrefillet - chpis, og BEARNES-saus!!! Han mol som katten, under måltidet på kvelden!

I dag, stuptrøtt, skal stoffe sjekta, litt utpå dagen. Rydde etter vindens heringer, indretjeneste - tegning!

Tendenser til sol, 1 grad - kommer det en regndråpe nå - eksploderer jeg!!!!

Ellers håpes det på en fin søndag!

12 kommentarer:

Mete sa...

Høres ut om det å sovne seint og opp tidlig er noe som har gått på sørlandskystein i natt! Det blåste i bøtter og spann, og i 4-tiden var jeg ute og reddet en sparkesykkel som sto for mengder av lyd...
Sjekket trampolinen også, men fant ut at var den borte i dag tidlig, så ville det vært en befrielse (og en super mulighet for mor til å få seg drivhus), så jeg gikk inn igjen. Det så sikkert ikke smart ut heller - med hodelykt og kun i ført nattskjorte og slippers - strømmen var jo gått. Og det skjedde ikke bare en gang i natt - og hver gang den kom på igjen, kom det ladesignal fra telefonen. Argh!
Så i dag er det å finne frem vinterdressen og pitle seg ut for å rydde...
Ha en fortreffelig søndag! Og så satser vi på at isen smelter i løpet av dagen ;-)

Harryford sa...

Jo jo - felles skebne, felles trøst!!! Skjønner du har hatt samme pakka! Selv var jeg ute i unnikken og dro ut et par skjøteledninger i natt!!!!

Her er det en Pcèn som går på, ja pluss kjøleskapet, etter strømbrudd!!!

Var en liten runde i bilen med minsten, sjekka skjøyta vi jobber på. Den sto greit. Litt uss med presseningen bare, men en 28 fots seilbåt hadde velta i opplaget deres, oppå en annen! - - Det skjedde aldri når jeg var sjef der - tral la la!!

Signe sa...

Surt med den frosten ja. Og mange måneder skal det vare.

Men jeg tror vi er litt priviligerte i så måte litt lenger nord. Her har det ikke vært frostnatt enda, og det er meget skjeldent frost etter 20.mai. Sånn ca en 10-15 dager heldigere om jeg regner rett :))

Britt Åse sa...

Huffameg, da! Men, Risør er og blir et kuldehøl, Harryford. Her er det IKKE noen tilløp til is ennå. Ikke snakk om!
Men, det blåste i går/natt, ja.

Anonym sa...

Hustrig og kjølig her også. Snøen har krøpet langt nedover fjella i natt.

Ha en fin helg der sør!

Ellen Walnum sa...

Iiiiik! Jeg vil ikke høre ordet frost. Holder meg hardt for ørene:-)

Her har det vært voldsom vind men heldigvis ikke frost (bank i bordet). Jeg skal med fly til Oslo i dag og håper ikke de får problemer med vindkulene......

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Her har det også blåst litt i natt, og i dag lå det snø på marken da vi sto opp. Fjellene er allerede dekket med denne hvite guffa. Heldigvis har vinden løyet og solen har tittet frem så smått. Snøen er borte igjen, og så håper vi på lange frostfrie dager fremover :-)

Relimon sa...

Og regner med du også har fått det regneværet du ikke ville ha..... Så fint ut til morran, ja, men så blåste det opp. Nei, idag er være inne-fyre på peisen-surfe på blogger-fårikål-dag!

Harryford sa...

Hm Risør "kuldehøl"! Tror jammen du har rett - der røyk den "sydenillusjonen"!!!!

Det har vært regnbyger så det holdt - i mellom solglimta - bare rot!!!! Et kav å få stoffa sjekta!

Men det ble nå god tid til Cato Isaksens strabaser!!

Unknown sa...

Vi fikk en brøkdel av det uværet deres. Det var urolig vind og endel kast. Mye lauv har reist i natt. Men dere må ha hatt ekstremvær så tidlig på høsten?

Håper dere får smulere vær til uka! :-)

potentilla sa...

Hihi, velkommen i kulingselskapet. Forskjellen er at jeg har ikke trær så jeg har et stort søkeområde. Presenninger er bare å glemme, de havner på Bjørnøya...

Harryford sa...

Været bedret seg betraktelig, og mandagen var direkte fin Anita! Sol og stille!

Naboens lett-presenning henger i lyktestolpen "min"!!!! Potentilla - Skulle ønske den , og alt søpplet, hadde fløyet til Bjørnøya!!!!