27. jan. 2009

Nytt Drivhus. Dag 1 - Materialer!

Jaha - så er "vi" vel i gang! Bestilte i går materialer til det nye drivhuset jeg i lang tid har planlagt å lage! Det er over et år siden nå, de andre 2 blåste ned!


Materialene kom i dag! Svær kranbil og greier!


Det er 250 meter med impregnert 73 x 36 mm. Antagelig ikke nok, da en del av de er av dårlig kavitet, store kvister og avved, samt at det blir en god del kapp! Det meste av kappet må jeg ta meg tid til å lime sammen, for å redusere totalprisen! Lite penger - "mye" tid! = jobbe som bare - det!

Her ligger det foran garasjen, - iskaldt verksted!!!


Kan det bli drivhus av denne haugen her? En kan tvile på mindre!

I morgen får jeg få de innendørs. De er kliss våte, og jeg er usikker på om jeg tar sjansen på å bearbeide de så våte. Det er dette med krymping under tørking som kan skape problemer!


På den annen side, vrir og vrenger impregnerte materialer seg noe fryktelig når de tørker, og da er de - også - umulige å jobbe med!!!


Det er en del detaljer som skal passe i hop, og som krever i alle fall et minimum av nøyaktighet!

Tror jeg har vist denne detaljen før, men den ene er mye lik den andre så;-)

Ok så vet jeg hva jeg har å gjøre EN STUND fremover! MEN nå er det slik at jeg er bortimot Norgesmester i å ikke fullføre! Og det er dessverre bare ikke "koketteri" men sant, det kan hele nabolaget og familie skrive under på!!! Så jeg håper at dere blogglesere kan motivere meg når det butter, for det vil det gjøre, det gjør det alltid, og som for å understreke, - det har det alltid gjort! - - men jeg går på med friskt mot - hver gang!!!

Ps. Vi teller vel opp situpsen når måneden tar slutt, ikke lenge til nå!!!

.

11 kommentarer:

Merethe sa...

Drivhusbygging må jeg følge med på!! :) Tenk hvor herlig det blir når det er ferdig. Jeg er nede i mitt ...sånn titt og ofte egentlig...står der og ser meg om mens jeg smiler og tenker på innredning.planter og tiden jeg kommer til å bruke der. Sukk...gleder meg. :)

Gry sa...

Klart det er nok, mesteparten av et drivhus består jo av glass.... :) Motivasjon? hva med tomatene du har sådd? Trenger ikke de ett sted å bo?

Maria sa...

Jeg synes det er oppløftende at du regner Den Store Drivhusbyggerperioden i dager, jeg. Det ligger en viss optimisme i det ;-))

Jeg er enig med deg - det er verre at de vrir seg enn at de krymper. Det er jo ikke særlig krymp i lengden, og får du dem sammen våte, krymper de vel sammen? Som et eldre ektepar.. Tøff detaljtegning, forresten, jeg har ikke sett den før. Sørlandets eneste innfelte drivhus?

Det går tregt med situps her.. alt går egentlig tregt. Drømmer vekselvis om nysne og vår - kanskje noen flere lesninger her gir inspirasjon til å ville drømme om frø og byggeprosjekter. Klem for en god dag:-)

Harryford sa...

Jo glede meg, og drømme på "forskudd", er jeg god til Merethe! Jeg husker godt følelsen av - første gang - med drivhus! Sanseløs lykke!

Sant nok Gry - både med glass, dvs. plater, og tomater! Men jeg har omtrent til gode å kjøpe for mye materialer til prosjekter! Superoptimist - der!!!

Tanken slo meg, og jeg måtte gå noen runder med meg selv - før jeg skrev Dager - Maria! ;-)

Vel, tregt kan vel være relativt det og! - og i alle fall har du noen situps "å gå på" så! ;-) ,Men det er klart, en dag som i dag passer jo godt til å ta noen få i alle fall! :-D
Nå tar jeg en liten "avspasering" etter å ha vært tidlig oppe for å fyre - og fore - de "små"! - som nå er vel avsted mot skole! - ja litt luksus kan en vel unne seg som "hjemmeværende"!
Etterpå er det ut i garasjen!
En energitilførende klem tilbake Maria!

Unknown sa...

Oj!! Jeg er bare så imponert over alt du kan!
Tror jeg må invitere deg og fruen din hjem til meg når enten nytt drivhuse eller montering av det gamle må opp igjen når jeg finner et nytt hus.
Jeg kan lokke med Manne-hamburgere som visstnok er veldig populære blandt Gubbens kamerater, eller italiensk mat. Og vin i mengder. Hint-hint....

Harryford sa...

Jeg er med! - og fruen "elsker" disse "hagevenindene" mine!!!!! ;-) Men rett som det er blir det umulig mulig, så bare få deg "en plass"! ;-)

PS Bildet av flotte Charlotte er borte! Krise ;-)

potentilla sa...

Her må du bare henge i, jeg bestiller herved drivhus ferdig satt opp som tåler sterk storm med orkan i de fleste kastene :)

Mari sa...

Dette skal bli spennende å følge med på! Jeg har en forkjerlighet til heimelaga drivhus framfor de vanlige i aliminium så håper å plukke opp noen tips :) Lykke til med bygginga!

Anne på Moseplassen sa...

heiaheia, gleder meg til å følge utviklingen :)

Ellen Walnum sa...

Jeg lager en vri over Charlottes invitasjon og inviterer meg selv bort til Risør for å følge litt med på byggingen av drivhuset jeg:-) Jeg kjører jo forbi av og til på min ferd rundt i landet.........

Harryford sa...

Den er grei Potentilla! - Skal vi satste på et i betong! ;-)

Foruten at det er meningen Mari, å være mere solid, er håpet at det skal få noe mere "sjarm" - en det de i alle fall billigste i alu, kan fremvise! Vi får se!

Heiagjeng er bra og nødvendig Anne! ;-)

Jammen Ellea, det må du virkelig gjøre! :-) Sender deg mob.nr!