29. jan. 2009

Holocaust!

En noe dramatisk overskrift - men forklaring følger!

Overskriftene mine har i likhet med mange andre bloggere tidvis dobbel betydning, eller antydning!

Antydning 1. Altså, det er ikke snakk om at familien her er i noen som helst tidsklemme, nå som jeg er hjemmeværende. Alt ligger til rette for at ting skal bli planlagt og gjennomført i fred og fordragelighet! Men Neida! - - Nå som jeg er i gang med drivhuset og vil jobbe konsentrert med det, i tillegg til Indretjenesten! - Planlegger jeg dagen, sjekker tider osv! - - Så begynner det, gjerne allerede ved frokosten, - " åja møte i dag, må gå tidligere, glemte det, kan du hente - skal ha pølser med i dag, har vi det - jammen, du har jo ikke sagt at du skulle ha med det - glemte det, kan jeg komme seinere, lovete å - hva var det 4 du skulle av sted, du sa jo 6. - jammen fikk beskjed at vi skulle 4 - når da - i går - jammen for svarte jeg må jo vite det - ikke nå 20 minutter før!!! ARGHHHHHHHHHHHHH SURR!

Så det meste av gårsdagens drivhusjobbing, forsvant i - surr!
Siden jeg skulle delta i Holocaust-antydning del 2, kunne jeg ikke ha speidermøte og måtte arrangere forberedelser til det - i "arbeidstiden"! Hente tauer, verve litt, ordne med ved, få på plass ledere osv!

Antydning 2. Onsdagen var Holocaustdagen, som ble markert av de fleste ungdomsskoler på 9. tinnet, i Norge og mange andre land! Eldstegutten går i 9. og var med! Vi har et fredssenter og fredspark her i byen. Drevet at henne som startet med Polenturene til div konsentrasjonsleirer!
9. klassene samler inn penger for finansiering av turen, og mange kaker, gensere osv er solgt. Men i går holdt de "konsert - teater" i kulturhuset, til inntekt for samme!
Noget tvilende troppet jeg opp med minsten - 250.- kr - -! En annen måte å hente Kr fra foreldre! States bidrag er vekkfallt!!! Så langt har de samlet in 200000,-! på ca 90 stk!

Det ble en lang men morsom kveld. 2,5 timer med mange innslag! Det er bare til å undre seg over, - disse sære grinete geipete ikkesvarende himlende stive tenåringene, som en tidvis får lyst til å sende med lappen No Return til Beyond outer space! - - - Fremstår i "Roller" som de skjønneste, mest sjarmerende, morsomme engler - en kan tenke seg! I teater og musikk frigjør de seg helt fra denne verden og går inn i spillet!!! - og vi får se deres indre skjønnhet/sjarme!

Jeg må bare si, og har vel sagt det før, - jeg er så inderlig glad for kulturskolene som dukker opp - her i Risør siden 1972! - og hva det gjør med ungene. Tenker på egen oppvekst hvor det ikke fantes slikt i det hele tatt. Kanskje en musikktime i uka, med bare bråk og pøbelstreker! Det er ikke bare milevis forskjel, - det er galakseavstender i forskjel!

Drivhus Dag 2 - Forberedelser.

Ikke mye ble gjort, men materialene ble tatt i hus, sortert og lagt på strø. Noen maskiner ble ordnet, skiftet sagblader osv. En "gigg" for tilhøvling av skjøter som skal limes, ble laget!
Tar noen bilder i dag! For i dag håper jeg å få arbeide i fred! ;-)

.

8 kommentarer:

Mari Anne sa...

Jo, takk jeg kaller meg for familiens "adm. dir." og prøver å legge status på situasjonen "går bare hjemme".

Enig i at kulturskolen er et godt tilbud. Her i kommunen er det venteliste på mange av kursene.

Harryford sa...

BARE - vi skulle vært lønnet fra kulturbudsjettet!!! Finnes ikke bedre kulturbærere enn oss! ;-)
Ha en riktig fin deg der "på jordet"! :-)

Unknown sa...

Supre tenåringer. Utrolig vittig.

Håper du får gjort noe snart da. Husker selv da jeg gikk hjemme med minstemann. Fikk ikke gjort noe som helst.

Merethe sa...

pst..har noe til deg inne hos meg. :)

Christine sa...

Jeg har en mann som for tiden "rusler hjemme" (arbeidsledig, og jeg tror han er enig. Dagene flyr, og lite får han gjort. Dvs han får jo egentlig det - tar det meste av husarbeidet, kjører og henter unger. Jeg trenger ikke stresse med å rekke SFO eller handle eller noen ting. Det føles ganske deilig. Aberet er at han er selskapsyk på kveldene, mens jeg er lei av folk og vil ha "ro" ;-) Arbeidsledigheten er nok ganske kortvarig, så jeg bare nyter det jeg....

AnitaH2 sa...

Det ble jo en rik dag med nye oppdagelser og refleksjoner, da. Lykke til med drivhus i dag!

Gry sa...

Eeehh, betyr det at jeg bør senke kravene til Gubben når han er hjemme? Jeg må innrømme at jeg er litt småsur på han enkelte (litt mer enn enkelte) ganger. Jeg har han mistenkt for bare å lese aviser og spille dataspill...

Harryford sa...

Sånn - nå er det "tid for meg selv"! - - herlighet - i det jeg skreiv det, ringte søstra mi for å planlegge fars 90 års dag!! Prøver igjen!

Ikke så ille hos meg da Charlotte, er jo barnefri om dagen!!! Men likvel!

Sjekker etterpå Merethe!

Vel Christine, mye er nok likt men selskapsyk er jeg nok ikke. Kan jeg få noe tid for meg sjøl så er jeg lykkelig! Men må ofte "debriefe" fruen når hun kommer fra "de tusen hjem"!!!!

Hi Hi Anita, slik kan det og sies om disse tennåringens "adferd"!!!
Always Look on the Bright Side of Life!!!

Aviser og data hører til utenom "normalarbeidstiden" Gry Det gjør i alle fall jeg!!!! Tror jeg, tralla la la! ;-) (men prøver)!