31. jan. 2009

Balansekunstner - neppe! - - - - Drivhus og Situps!

Fredagen forløp tålig greit, men ikke så mye drivhustid! De jeg server ønsker å komme hjem till varmt hus og duftene middag på fredag, hvilket de gjør fra kl 14.30 til 15.15.! Og fredagsmiddagshvilen hopper jeg ikke over! Men tusla nå ut en halvannen times tid, etter kaffen. - Det skulle jeg nok ikke ha gjort!

Det var for mørkt der til å se strekene ordentlig, og jeg gikk for å hente et 2x58W lampe til å henge over arbeidsbenken! Jeg ville henge den opp i et par tråder fra takbjelkene, og tenkte å klatre opp på arbeidsbenken for å feste de - gadd ikke å hente gardintrappa!
Men - nå var greia at benken var rimelig full med materialer og verktøy, - jeg må ha alt innen rekkevidde i løpet av sekunder (det er i alle fall unnskyldningen for ikke å rydde kontinuerlig)! Ok - opp på stolen, og et bein på benken, det var det plass til, - men i "min alder" er det vist ikke lett å stå på et bein, se oppover, og knyte båtsmannsknop - opp ned - SAMTIDIG! Det ble for mye, jeg mista balansen og greip etter noe å holde fast i! Det fant jeg - nesten - for mitt "holdepunkt" var en Racor reol, med 20 skuffer fulle av skuer etc - stående løst oppå et skap over benken!!! Vel - jeg berga meg, med det gjorde ikke Racorn! Den gikk i gulvet med et h - - helsikes bråk! STØNNNNNNNNNNNNNNNNNNN! Det trengtes ikke noe 2x58 for å lyse opp der en stund"!!!

Jeg er ikke av disse "klomsetypene" - så det er desto ergerligere når sånt skjer! "Ripe i lakken"!

Men noe ble gjort!


Nytt drivhus Dag 4


Jeg glemte i går å nevne at jeg skar ut spor for glassfalser, dvs falser for 16mm plater, i linene!
Til dette brukte jeg en antikvarisk sirkelsag. Det hadde gått like fint med en håndsirkel og anlegg! Men da med et klyveblad, og ikke disse "universal" som følger med sagene! De som passer best til - Ingenting!!! Det er klyveblad til å kutte langsetter materialene, og kappblad - til å kappe på tvers. Det tar 20 sekunder å skifte blad!
Her sees det hele i nærbilde. Først skjæres på flasken, dvs med bredsiden ned, så endesnus "biten" og det skjæres på høykant! Vips så har en fals!


Neste steg var oppmerking hvor alle veggstenderne skal stå. Surra litt der, trodde ikke på tegningene, de måtte være feil - pleier å skylde på det! Men som vanlig var de riktige - har jo tegna de selv ;-) og ting gikk forover igjen. Her sees glassfalsen og sporet hvor veggstenderne skal settes ned i! Hadde ikke trengt dette sporet, kunna ha skrudd stenderne direkte, men det er liksom ikke meg!


Nå får de støtte sideveis, og jeg skrur de ikke på feil plass under monteringen!

Her sees selve fresingen med overfres i laget fresemal, slik at alle blir like! Malen har støtter på sidene, slik at den passer rett på arbeidsstykket. Smokk på og fres!

Ok det er vel lettere å fatte på det neste bildet!

Det er her det!

Malen gjør at fresen ikke kommer ut av sine rammer sideveis. Her skulle det freses tvers over, så ingen stoppere trengtes i endene! Fritt spillerom innen rammene, men hvor langt en skal gå - må en vurdere selv!!!! Som ellers i livet!La inn dette litt seinere - håper det gir en bedre oversikt over "Hvor jeg er"!

Slik var det - og - To be contiued

Situps

PS 31. Januar i dag og innspurt på situps! Håper å ha fått inn alle tall i løpet av søndag/mandag – noen er vel på fart i helga - på frøjakt kanskje ;-) - så blir det trekning av motivasjonspremien like etter! Har kommet til at det må bli loddtrekning nå denne første måneden – men neste - da!!!! :-)

.

10 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Arme mann med reolen! Håper ikke alle skruene også ble strødd? Ellers følger jeg interessert med på snekkerkurset!
Situps blir det mindre av...

Harryford sa...

Det ble ca 2 kvm med assotert skruesalat! Grrrrrrrrrrrrrrrrr!

Ellen Walnum sa...

Stakkars deg, skruesalat er ikke noe å trakte etter.

Fasinierende å følge snekkerarbeidet ditt. Jeg skjønner ikke halvparten, men synes det er like spennende lell!

Harryford sa...

Er kald på beina, måtte inn å varme meg på Pcèn! ;-)

Hmm skjønner ikke! Skal prøve med noen oversiktsbilder etter hvert, så kanskje det klarner!

Unknown sa...

Himmel, jeg er fremdeles dypt imponert. Selv med fall.

Situps er det dårlig med her. Konsetnrasjonen min er desverre litt for mye på Flekkerøy for tiden. Men kommer sterkere tilbake.
Gleder meg så til å se resultatet av dette prosjektet ditt!

Gunn sa...

Hehe, du er deg selv lik du:-))
Godt at det gikk bedre med deg, enn med reolen da.
Litt av en jobb du har tatt på deg.

nefertiti sa...

For meg er det du holder på med der fullstendig gresk (å bygge ting), men jeg har forhåpentligvis andre kvaliteter. Jeg liker godt å sortere, f.eks - hadde kost meg med de der skruene, jeg.

765 situps i januar. Det er da noe ;-)

Harryford sa...

Hmmmm Flekkerøya Charlotte!
Har reppa noen fiskebåter derfra - - Ivrige kirkegjengere - de gir 10% (tiende)av årsinntekten til kirkens arbeid!!!! - Men om alle på Flekkerøya gjør det........tror det ;-)

He he Gunn, ikke lette å løpe fra seg selv! ;-)
Men så flott du stakk innom, nå har lagt bloggen din i lista mi igjen! Gleder meg til å følge med på dine sprett og sprell! ;-)

Kvaliteter - herlighet du har i bøtter og spann Nefertiti! :-)
- Og i tillegg er du rå på situps, som du sa i første "situpsinlegg"!!! Jeg noterer 765!

Sortere, kan jeg få anbefale en sørlandstur til sommeren - har antagelig 10 kg med usortert skruer/spikere! - Syrefast, rustfritt, stål, messing - - pan, linse, senk, parker, bolt - - tverrspor, 6kant, philips, stjerne, torks - - og ørten sorter av hver av disse!!! Blir vel en 3 ukers tid ;-))))

nefertiti sa...

Skal se om jeg klarer å skvise inn en tur... ;-)

Harryford sa...

Flott Nefertiti - en sørlandstur kan komme før en aner det! :-)