12. jan. 2009

Fra 1685 til 65000gr - på 15år!

Søndagen var fin, og noe "annerledes"!

Men først, selv en liten søndag, kan gi mange muligheter til bloggbetraktninger! Jeg nevner kort: Award - oppvekkelse, Tennåringsbursdag, Bowling, Restaurant, Live Writer, PhotoScape, Skjebnehjulet, Anton Reiser - en psykologisk roman fra 1785, og Situps!

Skulle alt få noen linjer, ble lite annet gjort i dag! Men jeg får velge, - alltid disse valgene!

Våknet opp i går morges opp til ikke mindre en 2 bloggutmerkelser! Veldig hyggelig, og jeg takker Gry og Ella så mye! Jeg henger den på bloggveggen og vidresender ved anledning! Kreativ - tja - var å håpe!

Eldstegutten ble i går 15 år, og det måtte markeres. han ønska seg ingen ting!!! - Og ville ikke ha noe vennelag! - Skal det bety at han har "alt", eller er det utslag av at det som tennåring er "slitsomt" å tenke!!!

Vel, det ble litt godteri, Davincikoden, tur på Bowling og ut på restaurant, for en bedre middag! Han kan gjerne spise middag 3 ganger om dagen!

Er stor nå lillegutt. Han begynte som en liten "klump" på 1685 gram (svangerskapsforgiftning og for tidlig født!) men har nå 15 år etter, nådd en matchvekt på 65000 gram!!! Må være god kost her i huset!!!

Live Writer og Photoscape - hopper jeg over - utfordringer - sier ikke mer!!!

Boken Skjebenhjulet derimot, som nå er ferdiglest, anbefaler jeg på det varmeste! Skrevet av svenske Kajsa Ingemarson. En bok om kvinner - muligens for kvinner - men jeg tok ingen skade av å les den, tvertimot ga den kunnskap og masse humor! Lettlest, men skrevet med mye insikt! Anbefales!

Rakk også boken "Slike menn forlater ikke konene sine" av Svein Tore Bergstuen. En sjeldet nedstrippet bok om utroskap! Skummelt direkte og konsentrert - vanskelig å legge fra seg!

Nåværende leseprosjekt: Forfatter Karl Philipp Moritz - sin bok "Anton Reiser" - "En psykologisk roman" skrevet i 1785! Boken er oversatt til norsk v Sverre Dahl i 2008! Uten tvil den mest spesielle bok jeg kommetr til å lese i år - tror jeg! Kommer tilbake om den!

Så SITUPS - mandag og nye muligheter!!!!! Vi nærmer oss midten av måneden og det hadde vært fint med den liten oppsummering - sånn for å holde motivasjonen oppe! Ingen konkuranse utover fornøyelsen/gleden over å få tatt seg selv et nyttig tak her!

Selv noterer jeg slik! Sittups pr 11/1 - Beina på stolen, fua på golvet - totalt 80 stk!

Som ekstra motivasjon vi jeg sette opp en liten månedspremie! Hva det er sier jeg ikke ennå, men tror jeg har kommet frem til noe som kan fenge "alle" ! Kom med litt rapport pr 11/1 da!!!

17 kommentarer:

nefertiti sa...

God morgen :-)

Sit ups pr 11.01. = 180.

Ligger på ryggen og har bena løftet (som om de skulle lagt på en stol - bare uten stolen).

I tillegg tar jeg det som min søster kaller 'planken', for å få trent flere magemuskler.
Da ligger jeg støttet på underarmene og tåspissene. Kroppen strak ut. Og så holder jeg den stillingen så lenge som mulig.

Harryford sa...

Du store - her har vi med spreke damer å gjøre! - uten stol!!! - Kjempebra!
"Planken" var gøy - og mye tøffere enn en umiddelbart skulle tro! Det ble ikke tid til noe lesning under den øvelsen gitt!

Mari Anne sa...

15x2x11=330.

Jeg har valgt 10 lette, med bena festet og 5 tunge med beina på stol.

Harryford sa...

Se man det! Sikkert fin kombinasjon! - og et for oss andre et "forskrekkelig" antall! Flott!

Marit sa...

Gratulerer med sønnen! Ingen dårlig økning i vekten hans det, nei ;-)

Harryford sa...

Takk for det Iris! Han synes i landskapet ja - ikke minst med høyden på 1,75 meter, og knall lyst krøllete hår!!!

Bjørg 47 sa...

Forferdelig kjedelig med slike sit-ups !!! Nei, takke meg til en kolletur, men er ikke helt sikker på om det gir resultater på magen ?!!!

Harryford sa...

Hi Hi - nei egentlig ikke så kjedelig! - Og fort gjort er det - når en ikke klarer flere en 10 - eller kanskje max 20 stk!!!! - Som meg!!!

At kolleturen gir mageresultater er jeg helt sikker på - i alle fall med at en etterpå får en god magefølelse, og blir veldig sulten!!! ;-)

Frøya-Heidi sa...

Så ikke denne i går jeg, men jeg mine sit ups pr i dag: 70

Magemusklene gir seg ikke med å være ømme. Sier vel noe om dårlig vedlikeholdte magemuskler hehe.

Men fortsetter med godt mot, må vel bli bedre etter hvert vel?

AnitaH2 sa...

Så masse du får lest, da mann! Selv har jeg hentet fram Uro av Skårderud, igjen. Ikke fordi det er en fagbok jeg burde ha inne, men fordi han skriver med en slik undring. Og fordi de siste ukene mine godt kan finne noen stikkord jeg kan navigere litt etter. Det har vært mørkt en stund. Men i dag har det vært lyspunkter "nok til å pynte juletreet"... Litt forsinket.
Kroppen orket bare ti situps. Men det er første gang på dager jeg har orket å tenke tanken, så det er riktig retning. Og så gikk jeg trappene 5 etasjer - for første gang siden lyset gikk i desember. Og så lot jeg bilmotoren gå mens AC/DC brølte You shoock me all night long, og tenkte på konserten i Drammen for 22? år siden. DET var mentalhygiene, det!

Harryford sa...

Det er notert Heidi! - -Synes å huske at det ble litt værre - før det ble bedre, i fjor!!!
Enig med deg - det kjennes faktisk at der er noen magemuskler langt der inne!!! ;-)

Ellen Walnum sa...

Du går jo Puls en høy gang her. Hele hagegalforumet skal visst i form nå:-)Ikke jeg.....iallefall ikke med situps.....det vil ikke min dumme kropp være med på, men den vil mye annet. Som haging. Det er det viktigste!!

Harryford sa...

HERLIG - Anita - dette var årets komentar!!! - jeg gliser fra øre til øre!!!

"Lyspunkter nok til å pynte juletreet - litt forsinket" - herlig!!!

Kårderud blir satt på lista mi igjen. Sist ble den ikke lest - det var "for dårlig leseslys"!

Temaet er ikke ulikt, faktisk ganske likt, i boken jeg nå holder på med, den fra 1785 - men den er "mørk"!

Drammenshallen 88 (kun 21 år siden ;-) - hadde onkel som var vakt der, kunne få følge med - men ville jeg!!!! Nei - ville ikke bli "hjernvaska" - sa jeg - den gangen!!!

Sats på 15 i morra! ;-)

Red Hobbitt sa...

En veldig forsiktig og treig start:
50 sit ups til nå.

Anonym sa...

Har bare forsiktig begynnt med situps jeg, men fra denne uka av er det full guffe. 30 lusne små siste korte uke. Men bare vent.....

Harryford sa...

Red Hobbitt og Taleia - Det er samarbeidet med EGNE magemuskler som teller!!!

Synes likevel det er fint å få en liten rappoert av og til, slik at "motivasjonsfaktoren" holdes oppe! ;-)

Harryford sa...

OBS Ellea, den kom litt "tett på", komentaren din i går kveld!! Var nok trøtt!!!

Nei denne "magedansen" er nå bare en liten "oppkvikker" i vinterhverdagen"! - Men vi kan jo være så heldige at vi får noe godt ut av det og - men som med alle gode ting - det må nytes med måte! - "20cl rødt om dagen - og 20 situps for magen" passer godt for meg! ;-)
Med den "oppskriften" skulle vi være i god form til "primærvirksomheten" - haging! :-)