16. jan. 2009

I måååååål!


Et par dager uten notat nå, det er nok å skravle om, men godt med en pause og, av og til!

Jeg har hatt en slags forkjølelse et par tre dager, "kun" hodeverk - som ikke piller klarte å jage vekk! Det var dog ikke verre an at jeg klarte å "arbeide" 4 timers dag ute!

På bildet sees "restene" etter demonteringen! Tellte lenge på knappene om jeg skulle ta arbeidet med å lage ved av de, da det er mye gummilister, metalskinner etc som måtte fjernes først. Det var drøyt 100 vinduer, men med 4 sider på hvert, blir det 400 deler som må renses!!!! - Jeg gjorde det, og får sikkert brensel til 2 ukers fyring i drivhuset - to be!!!

Arbeidet har vært tungt og belastende på muskler som atter en gang var meg ukjente!!! Denne gang ved armer og skuldre! Jobben var rive av rammer på vindusrutene, og det er med den største glede jeg endelig sier I mååååål! - - Det ble 103 ruter klare til hagestueformål - en gang i fremtiden! Kun 2 stk klarte jeg å punktere, begge var blant de 5 siste!!!

Bortsett fra "forkjølelsen" har det vær deilig å være ute disse dagene, sol og fint vær, med temper fra et par minus, til hele 8 pluss!

--------------------------------------------------------------

Så noe helt annet!!! Som faller litt utenfor hva jeg til vanlig skriver om, og kan hoppes over! ;-)

Minsten var hjemme med meg i går, samme "hodeforkjølelsen". Han lå mest på sofaen - og det var ikke til å unngå at vi fikk med oss en del nyheter! Vi reagerer begge på at forholdstallet i Midtøsten nå er ca 13 til 1300 drepte!!!! Han synes det er urettferdig, jeg synes å huske noe om det annet kinn!

Vi er begge enige om at sosial intelligens - empati, begynner i alle fall å utvikle seg i 3-4 års alderen! - Og konkluderer, enkle som vi er da vi ikke har gått på "pedagogisk heldagskole" noen av oss, at de ledende herres intelligens "der nede", må ligge på den alderen! Selv han som 12 åring reagerer sterkt på at der bombes, med døde og sårede som resultat, mens lederskapet prater!!!

Var det noen som fikk med seg heldagsskole-debatten mellom Solhjell og Dørum i går på radien. Heldigvis ikke - sosial intelligens på 3 år, var det et altfor høyt anslag! A det er mulig!

Ellers reagerer vi på at mor må jobbe til 80, får å få full utjening på pensjonen, hun var jo hjemme med ungene - og det er klart et sånt upedagogisk tilbud ikke kan være noen vært! Vi får bare glede oss over at våre unger, og ungene i gata som vanka her, frydet seg der og da! Så får de vel ta "smellen" seinere i livet!

En får bare konstatere at vi som fikk komme hjem til mor - ja det var mor den gangen, og fikk ei brødskive i handa, før vi raste ut i naturen og lekte oss i lag, til middagen skulle spises, - at oss ble det ikke stort av!!! Ikke store nytten for å bygge et godt samfunn!

Slik var det tenkt!

-------------------------------------------------------------

I dag, pleie minsten, rydde litt ute, hvis ikke det varslede drittvær setter inn! Snø, sludd, regn, sludd snø - osv!

Så er det jo fredag, glemmer nesten det, når en bare går og slenger! Må vist ta tak i forberedelser til landsleirtur for speideren på Åndalsnes til sommeren - i helgen!!!

PS Glemte Situpsen! Det blir kun 10 om dagen!!! Men 10 er bedre en ingen!!! Selv 1 er bedre en ingen!!! ;-)

.

23 kommentarer:

Trine sa...

Med tanke på barn og hvem som er mest egnet..... Vi har snakket om det noen ganger hjemme også. Det er blitt en merkelig vridning i holdningene som gjør at mange foreldre mener det er barnehage og skole som skal oppdra ungene deres :-O Og samfunnet legger opp til at det er slik det skal være, med stadig utvidede åpningstider.
Jeg har vanskelig for å tro at oppdragelse og barndom blir bedre i en skoleinstitusjon, enn den kunne vært i hjemmet, hvis en av foreldrene har mulighet til å være hjemme med de små. Blir faktisk, som forelder, fornærmet når "besservisere" uttaler at små barn har det bedre i barnehage enn hjemme hos mor eller far :-(

Unknown sa...

For en jobb!! Jøsses.
Jeg hadde aldri noen mor å komme hjem til. Hun var opptatt med å realisere seg selv, som det hette på 70-80 tallet. Det var trist.
Men slik er det jo nå for tiden da.
Ja-ja.
Ha en strålende helg John!

Mari Anne sa...

God morgen. Jeg liker bloggen din, derfor har jeg sendt deg denne award saken som sirkulerer. Dersom du har fått den før, og synes det er litt pes, trenger du jo ikke gjøre noe med det. Du kan rett og slett bare klappe deg selv på skuldra og si; "Jeg har en bra blogg".

"Sit up"en går unna. Ergrer meg litt over han militærtreneren som sa at det lønnte seg å ha en hviledag mellom øktene. Det hjelper ikke så mye på motivasjonen. "Kanskje jeg burde tatt en hviledag..." Nei, morgen og kveld uten unntak, som en vane, det er det jeg tror på.

Ha en god dag.

Mari Anne sa...

ops glemte å skrive at jeg er veldig imponert over gjenbruks viljen hos deg/dere. Sånt kan man like å finne i et "bruk og kast" samfunn som vi lever i.

Red Hobbitt sa...

Det er godt med sånne samtaler med ungene.
Jeg var selv hjemme med barna da de var små, og jeg er overbevisst om at det høster vi av den dag i dag. Det var gode år, vi var ute store deler av dagene og hadde mange trivelige stunder rundt kjøkkenbordet.
Så får det heller være at jeg mistet noen pensjonspoeng.
Jeg tror at flere har muligheten til å være hjemme dersom de ønsker det. Husker jeg ble provosert da andre mødre misunte meg de årene. Vi hadde på den tiden ikke særlig god økonomi. Mannen min hadde en vanlig jobb med ei vanlig lønn. Men vi valgte å putte mange ting inn i regnskapet da vi sjekket om vi hadde råd til en hjemmeværende husmor. Blant annet regnet vi med at vi ikke trengte så mange klær som barnehagebarn gjør. Og matbudsjettet var mye lavere siden jeg hadde tid til å lage ordentlig mat.
Og den sosiale voksenkontakten fikk jeg tilfredsstilt da jeg fikk låne huset til idrettslaget en dag pr uke. Da hadde vi småbarnstreff hvor det kom hjemmeværende mødre med barna sine. Vi drev med hobbyting, lek, sang og masse skravling.
Dette var jammen ei flott tid. Nå ble jeg nostalgisk her.
Skulle egentlig bare ønske deg og dine ei god helg. Og si fra at jeg har tatt 40 nye sit ups. Eller hvordan var det nå du ville ha oppdateringene? Vet jeg har spurt om det før, men kunne ikke finne igjen innlegget.

Harryford sa...

Ja jeg sitter nå her som hjemmeværende far - for tiden! - og stortrives!

Dette blir en lang kommentar!!!

Er enig med deg Trine, ungene skal få lov til å være hjemme nærmiljøet - OG det skal være mulighet til en frivillig skolefritidsordning! Altså begge deler - frivillig, og ikke slik at en "taper" på valgene, enten faglig eller økonomisk - for da er det "statlig styrt"! - og ikke reel frivillighet!

Saken er kompleks, og henger sammen med utdanningsmuligheter for hjemmeværende, lik permisjonstid for begge foreldre - også økonomisk!!! - og opprettholdelse av pensjonspoeng, trygderettigheter osv osv! Det er mulig å få et bedre system en i dag, hvis det er vilje uten kun tanke på personlig "egenvinning" som mange av tidens vokse er fulle av!

Charlotte det er fint, nei en selvfølge, at mor får "realisere seg selv"! Like mye som det er en selvfølge å ta ansvar for de barna en setter til verden - "etter beste evne" som det heter i speideren! Men en bør alltid bli minnet på regnskapet ”være relativt opplagt tilstede i Barns oppvekst” kontra ”selvrealisering”!

Red Hobbit, jeg og er stolt av jeg at jeg brødfødde familien med en vanlig, eller en god del under vanlig, inntekt i 12 år! Jeg jobba, fruen var hjemme, begge etter eget ønske, og ikke styrt av økonomi og ”karriere”! Det var nok også den fornuftigste måten her, da hun er flinkere en meg til å økonomisere og få det til å gå rundt på små budsjetter!!!
Når minsten var 8 begynte hun på sykepleierskolen og tok den med glass! Ja jeg stønna nok en del i dagboka mi hagegal – over hvilke ”byrder” jeg måtte bære med denne studerende fruen! - Men jeg overlevde! ;-)

Men valgene vi gjør er forskjellige, og ”livet selv” setter oss i forskjellige situasjoner! Så her passer ikke en mal alle! Reel valgfrihet – er å ønske! - og etikk kunne vært et skolefag – men det blir det vel krig av!!!

Harryford sa...

Award!

Tusen takk for Awarden Mari Anne, ja og gratulere til deg! De virker begge veier disse! ;-)

Uansett likhet med kjedebrev er det hyggelig å få en positiv hilsen! Jeg gjør som før, henger den på bloggveggen og sparer litt på "send videre delen"! De kommer alltid til nytte - spesielt nå en oppdager nye blogger som passer inn i kategorien!

Harryford sa...

Situps!

Flott Red Hobbit, og stakkars deg som har leita gjennom lange skriblereier etter rapporteringsrutiner! ;-)

Sånn i ettertid har jeg tenkt at søndagskveld, eller mandag kunne vær en fin dag å "rapportere" på!!!

Heltpåjordet! Ja dette annenhver dag er noe herk! Skjønner det - men liker det ikke!!!

Harryford sa...

Gjenbruk!

Ja skal tro om den gjenbruksgreia kommer fra min barndoms oppvekst i 60 åra! Det var en annen økonomisk virkelighet da, og en så mye kreative løsninger!

Nå skal en passe seg litt for dette med "samle for en kan få brukt for det" - hos meg har det noen år blitt for mye, og jeg har ryddet i flere måneder nå!!!

En bør ha tidsperspektiv på "oppbevaringen" og spørre seg selv mange ganger om dett er rette ting å samle på!

Når det er sagt, så ligger det i meg, i motsetning til mange, tror jeg! At det flotteste en kan ha, er noen som ingen andre har!!! Når en så blir glad hver gang det malte syltetøyglass - lyset fra minsten blir tent på terrassebordet – er en på riktig vei!

Gjenbruk utfordrer kreativiteten! Og vi bør være flinke til å kommentere, eller like gjerne diskutere, kreative gjenbruks - gjenstander! Utveksle meningsforskjeller, for utvidet forståelse!

MEN gjenbruk på forskjellige måter, forhindrer ikke at en med rent frydende hjerte skal gledes over gjenstander laget av dyktige designere! Dyktig på den måten – at vi liker, elsker, frydes over, gjenstanden!

Du verden jeg visste knapt selv at gjenbruk var en så flott sak! ;-)

Ps Gjenbruk blir nøkkelord i forbindelse med motivasjonspremine for Situpesen !!!

AnitaH2 sa...

I en av byens kristne bokhandlere, der jeg kan observeres siklende over perler til tider, har de et eget smykke-sett med WWJD. (Altså What Would Jesus Do, for de mindre informerte fra mer verdslige deler av landet...) Tror jeg har sett det med noe scrapping også. Og da har jeg alltid tenkt - han ville i alle fall ikke sittet på baken og smykket eller scrappet.
Jeg får samme tankevinklinklene når jeg ser TV for tida. Jeg er rimelig sikker på at han FREMDELES ikke ville heiet på Siv, og jeg er like sikker på at han ikke ville sluppet bomber på verken den ene eller den andre.
Når det gjelder hjemmeværende mødre, er min elskede sønn like skuffet hver gang jeg er hjemme når han kommer. Og som langtidsykemeldt er jeg jo det en del, da. Men at en frisk og opplagt, bollebakende type mor hadde vært bedre, har han aldri lagt skjul på.
Har fått regnet ut situps for måneden så langt: 125.
PS: Tar av meg hatten for gjenbruksinnsatsen!

Harryford sa...

Den beste mammaen Anita - er den vi har! - og i så måte er jeg sikker på at sønnen - (altså din ;-)) er veldig heldig! Helt sikker!

Det er vel en grense for hvor lenge en skal være hjemme med "de søte små" Variabelt 3. - pluss - klasse!!!

"Den andre sønnen"`s ånd er nok langt avsted fra de stridende parter, og de som støtter dem!!! Var ikke det, et samlet Usa!!! I alle fall det rådende flertall!!

Flott med situpsen - det går tregere her - og det finnes alltid en unnskyldning!!!

Hmmm og ellers ser jeg frem til å møte Anita med hatt! - og hattenål - til "pirke" litt i rampete sønner!!!!

Ønsker deg en flott helg - blir vel kanskje mest innevær!!!

Gry sa...

Jeg har senest i dag hatt mine tanker om skole, SFO og hjemmeværende (mødre i disse tilfellene)

Slik jeg opplever det er det nesten uten unntak de ungene som ikke går på SFO som er de "verste" - til å finne på ugang og som mobber andre. Jeg har funnet ut at disse ungene det gjelder går hjem fra skolen i 13-tiden. Og deretter blir de skysset ut i gaten av mødrene som vil ha fred og ro. Det vil si de går nesten en hel dag uten tilsyn og muligheter til å bli "korrigert" av voksne.

Nå er dette bildet helt sikkert ikke svart/hvitt, og det er sikkert mange foreldre der ute som tar seg skikkelig av ungene sine. Jeg mener ikke å tråkke noen på tærene nå.

Vi er så heldig å ha en veldig bra SFO, og ungene lærer nesten mer der enn i ordinær skoletid. Det er altså ikke snakk om oppbevaring av ungene.

Harryford sa...

Herlig Gry! - Jeg er veldig glad for at du forfekter andre aspekter ved saken, slik at bloggen ikke blir "bare kos" - men åpner for diskusjon!

Jeg er enig med deg, vi har de ungene (foreldrene) i "gata her" og - ikke bra!

Men det jeg ikke liker med forslaget, er at ungene, eller rettere deres foreldre, skal føle seg presset til "at de MÅ sende ungene på SFO, for ikke å gå glipp av noe" - fordi alle andre sender de til SFO!

Jeg mener at det må være åpning for at de unger og foreldre som vil/kan, skal få frihet til egne sysler i den lys tid av dagen! – og slik jeg opplevde det, måtte finne på ting å gjøre sjøl! Men den gang brydde ”kjerringene” i gata seg om andres unger, og vi (og mor!) fikk høre det, hvis noe noe ikke gikk riktig for seg! Selv lever jeg etter det, og har hatt illsinte foreldre ”på besøk” for at jeg har snakka til ungen deres!!!

Men som nevnt over, ønsker jeg at alle unger skal få mulighet til å gå på SFO - og tenker da på den økonomiske siden av saken! For jeg vet at noen av "småpøblene” i ”gata" har foreldre som ikke evner - på forskjellige måter, å følge med økonomisk! Og det er trist!

Et SFO som er et tilbud, løsrevet fra skolen, hvor en kan stikke innom hvis en vil, synes for meg å være bra! Gjerne med et ”pedagogisk” tilbud, men annerledes enn, og ikke som, skolens pensum! Kreativitet, menneskelig smaværstrening – teater osv! Kanskje leksehjelp!
Synes vi bør ta oss (oss som oljenasjonen Norge, og norske skattebetalere) råd til det!

At en føler seg nedvurdert som foreldre, når ungen blir tvunget i SFO, og at de som velger å ha ungen i SFO, skal føle seg nedvurdert av de som har de hjemme – er dumt! Slik skal det ikke være!

Ja ja, det er sent nå, håper dette ikke ble for mye surr! Min far sa alltid til meg – det er mange veier til Rom!

Takk for kommentaren og ha en fin kveld Gry!

hildeG sa...

Slutter meg til beundringen over gjenbruket (her jeg sitter på andre siden av jorda...). Debatten om barnehage/hjemmeværende mor (som det fortsatt som regel er...), blir vi neppe noen sinne ferdig med. Det er vel innholdet som teller, uansett hva tilbudet er. Jeg hadde ikke mulighet for å gå hjemme med ungene da de var små, og tror ikke verken de eller jeg hadde trivdes med det. Mine barn hadde en utmerket korttidsbarnehage, en fenomenal dagmamma som stekte pannekaker til dem da de kom hjem derfra, og enda mer fenomenale besteforeldre like i nærheten. Pappa kunne være hjemme til de skulle i barnehagen (begravelser foregår sjelden før 10 om formiddagen...), og bestefar kom og hentet dem. Han ble bestefar for hele barnehagen. Kanskje de savnet en mamma som var mer hjemme - men jeg tror ikke de led noen nød. Kan det legges til rette for at folk kan velge det som passer best for dem, må vel det være det aller beste. Og valgmulighetene har vel aldri vært så gode som nå, selv om folk har lett for å sette seg i en gjeldssituasjon som gjør at man "må" ha to inntekter.

Marit sa...

Gjenbruk er bra ja, det er jammen godt at det er flere som gjør det ;-) Konflikten i Midtøsten er grusom, og de som måtte mene noe annet mangler i hvertfall empati. Jeg må snu meg bort fra TV'n enkelte ganger, for det blir alt for fryktelig å se alle de drepte, og spesielt de små barna...
Når en har barn selv er det ikke vanskelig å leve seg inn i hva foreldrene må føle. Ha en fin helg, John!

Harryford sa...

Hei HildeG følger med deg på andre siden! Det ser herlig ut, tross rosa sauser og noe regn!

Ja de finnes mange gode måter å ordne familien på! Foreldre som er fornøyd med sin situasjon, er i alle fall som regel et pluss! Dagmamma var fruen en del år, til glede for ungene hun passet, deres foreldre, og våre unger! Stuegulvet og møblene våre derimot!!!!!

Enig, gi alle en mulighet til reelle valg!

Jeg har og tenkt på at så mange opplever at 2 inntekter ikke gir nok følt rom! - Det er med stolthet jeg har fødd min familie i 12 år, på en vanlig inntekt, og en aldeles økonomisk frue! Det gikk fint. Gammelt hus, gammel bil, gammel båt, ingen hytte, masse teknisk dill dal - og alle er fornøyde, og vil ikke bytte!!!

Ha en fortsatt fin tur under palmesuset! :-)

Harryford sa...

Blir mer og mer hekta på gjennbruk jeg Iris! Har du sett boka Franske fornemmelser - I nordiske haver! Fin!

Ellers gjør jeg som deg når "bildene" kommer - snur meg vekk, det blir for ille!!! Aner vi et lite håp nå!!!

Ha en riktig fin helg du og! Jeg får prøve meg på litt såing i morra!

Anonym sa...

Jeg er enig både med oppvekstbetraktninger (har aldri satt mine bein i en barnehage og hadde en ytterst harmonisk oppvekst med min da hjemmeværende mor) og utenrikspolitiske betraktninger, John. Det som bekymrer meg er treningsprogresjonen... :P

Riktig god helg. :D

Harryford sa...

Takk elige måde Øyvind!

Trenig ja!!!! Må vel slutte å skravle! ;-)

Bønna sa...

Her var mye fornuftig både i innlegg og kommentarer. Jeg har ikke så bastante oppfatninger og har en tendens til å være enig med siste taler.

Når man kommer så langt som SFO er jeg ikke særlig bekymret for å bruke tilbudet på heltid. Jeg er mer usikker når det gjelder barnehager. Her blir man sett rart på om man (kvinnen) ikke tar ut full permisjon det første året. Deretter skal det være full jobb og barnehage på heltid. Her burde det vært rom for mer individuelle/fleksible løsninger og reell tidskonto.

Når det gjelder krig og fred og sånn tror jeg ikke det er noen barn som forstår at noen barns liv er mer verd enn andres, og at det derfor kan forsvares å bombe barn. Da må man være veldig "voksen" tror jeg.

Harryford sa...

Vel jeg er enig med siste taler her Bønna! - Når det gjelder ditt siste "kapittel"! En må vist være veeeeeldig "voksen" for å forstå at det er forskjell på barns verdi! - - ( ja bortsett i fra egne da! ;-))

Ja det er trist at de kronene styrer våre reeelle valg! Alt blir veid opp mot kroner, og gjør en det ikke en stakket gang, blir en gående å lure på om en gjore noe dumt - i ettertid! Den følelsen har jeg kjent på mange ganger!!!

At jøder og arbabere skal snakke sammen i helga er vel lite sansynlig, men Israel tenker nå på å avslutte "for egen hånd" på lørdag ser jeg!!

Vel vel, ønsker deg i alle fall en fortsatt fin helg Bønna!

Soleien sa...

Heisann!
Flott bilde; gratulerer med innsatsen:)Det ligger award til deg i min blogg også. Sier som MariAnne, at du får ta den som en klapp på skulderen. Takk for alle koselige kommentarer:)

Her i huset har jeg også to som har blitt veldig opprørt over krigen i gaza. Etter å ha sett et bilde i avisen, ville de helst invitere alle hjem hit så de slapp å leve under bombene. Tårene trillet, og mor hadde vanskeligheter med å trøste disse som ikke har blitt herdet av alle synsinntrykkene og all informasjonen om grusomheter som vi voksne forholder oss til.

Harryford sa...

Takker så mye for det Soleien! Og gratulere til deg!
Det er nå alltid hyggelig oppmerkomhet!
----------------------
Ja det er galskap det de holder på med der nede, heldigvis holder nå den ene parten "fred" - en kunstig fred - men dog!