12. des. 2008

Kammermusikk light!

I motsetning til mange andre har ikke jeg en travel og stressfull adventstid! Deilig. Dagene går på det jevne, med små innslag av jul!
Ett av disse juleinnslagene er Musikkskolens års konsert, som ble avviklet i går kveld! Det er eldstemann her, som får stille opp med baryton horn!

Det har vært øving til tenners gnissel og tårer, og spenningen var stor! Han åpnet konserten, nydelig stykke,– tittelen har jeg glemt!!! - musikklæreren sto for pianokomp - og det gikk vel tålig bra! Heldigvis har han sluppet unna mye av farens genmateriale, men prestasjonsnervene fikk han i stor dose! Kunne han ikke sluppet mesteparten av de - og!!!

Det var ca 15 numre, mest piano, fele, gitar og klarinett! - så konserten gav preg av kammermusikk, noe vi i Risør er godt kjent med, men da på sommertid!

Må bare nevne en av storspeiderene, som spilte et pianostykke, 12 minutter langt, uten en eneste note til støtte!!! Et godt hode, og mye trening!
Deilig er det at Risør har fått et meget brukbart flygel, takket være Risør Kammermusikkfestival!

Kveldens mest forfriskende var 5 små fiolinister som spilte Våren av Vivaldi, ledsaget av baryton horn og klarinett! Så herlig å høre den i en litt annen versjon!

_____________________________________________

Fredag, gir ikke samme ”mening” når en går hjemme hver dag! Men jeg begynner å nyte dagene, og ikke mist følelsen av at jeg får gjort litt hjemme! Tar et par timer i garasjen hver dag.
Begynner med friskt mot om morningen, og holder på til maktesløsheten tar overhånd, og det er bare å gi seg til neste dag! For mange ting, for mange drømmer! Det er ikke lett å kaste drømmer som har båret en oppe i tyngre tider!

.

2 kommentarer:

Harryford sa...

- og nå er musikanten kjørt på skoleball! Han er riktig i vinden for tiden!
- mens vi gamle sitter hjemme med kaffen og pepperkakene - som skulle vært solgt av samme person, til inntekt for Polenturen!!! Hvilket han for så vidt har klart - siden vi spiser dem!!!

Ellen Walnum sa...

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen - det er noe helt spesielt med korpskonserter! ..... Det har rent mang en tåre under slike gjennom årene.