15. des. 2008

Julens mat - Solens mat - All time high!

Fortsetter mine navlebeskuende skriblerier fra den hjemlige sfære, hvilken blir lettere og lettere å beskue - navlen altså! - Og det til tross for at sfæren blir tyngre og tyngre!

Etter endret "status" til hjemmeværende, falt matlagingen på meg! Gode middager av reine råvarer, som fisk, rødt og hvitt kjøtt, sammen med friske grønnsaker, blir "tryllet frem! Etterfulgt av desserter - ofte kremdesserter! Herlig, sundt og godt på eeeeeh - de fleste måter!
Men - det er alltid et men - dette er altfor godt, og der spises over behov og evne!!!!! Noe som nå klart vises på min høyst personlige vekt!!!

Min vekt før statusendring, var på saaakte vei nedover, ikke i fritt fall som aksjemarkedet, men sakte - med 3 aèr, som vi sier her på østre Sørland, på vei nedover, mot et akseptabelt nivå!

Men nå, nå syder hele huset av julelukter fra gris, lam og elg trukket i fete krafter, - sild svømmeende i røde og gule rømmesauser, mens det hele er ispedd søtlukten av hvetemel, heimsør, sukker og Østens krydder! En kan bare tenke seg hva selv lukten, av alt dette gjør med vekten! Nå der prøvesmakes i tillegg ........!

Topper en det hele med favorittprogrammet "Solens mat" som har begynt med en ny omgang, noe som ofte får følger for kveldsmatinntaket, - tror jeg, eller rettere VET jeg, - at denne julen kommer vekten til å nå - All time high!!!

_______________________________________________

Helgen, elendig vær, var inne!
I dag, mange blogger å lese, søndagen er bloggedagen for de jeg "følger med på"!
Har tusen tanker jeg kunne ha skrevet om her, men det får være, holder fast på den trauste tradisjonen fra "hagegaltiden”! ;-) Skrive for få oversikt over hva jeg egentlig, driver med om dagen, og for å huske en tiendel av dette!!!

Ps nå husker jeg at jeg store deler av helgen tegnet på detaljer til drivhus!!!

Ha en riktig fin mandag!

.

13 kommentarer:

Røsslyng sa...

Det må da være tillat å kose seg litt ekstra i førjulstiden, så kan man heller tenke på hva man putter i seg resten av året ;)

Ha en koselig førjulstid!

Red Hobbitt sa...

Heldige familien din som får så godt stell på matfronten. Hos oss er det mye fast food for tiden, for å rekke alt annet. Bortsett fra i går da vi hadde ribbe. Jeg hadde kjøpt inn ei flott ribbe ti helga, så humret han far noe om at vi kunne ikke spise juleribbe så nært jul. Da fant jeg ut at jeg kunne lage den annerledes, og fant oppskrift på en sursøt variant. Da den ble servert humret samme mannen om at man skal ikke tukle med juleribba. Forstå det den som kan :-). Foresten var det kjempekoselig med hilsen til Anniken i bloggen, det syntes hun var artig. Ha det fint, og god middag ;-)

Harryford sa...

Hi hi, er vist ikke så farlig mellom jul og nyttår Røsslyng! - Og jula begynner jo så smått med advent - nå for tiden! ;-)

Nei til lags, eller var det laks, er det ikke så lett å mannen gjera! - bestandig! - - - men susrøst varianten er nå utrolig god da!

Ja så gøy at "småjenta" skreiv i bloggen! Det hadde jammen ikke noen av mine gutteslamper kommet på!!!

Jo takk for middagsønskene, nå er det rester etter gårsdagens bokse - erter kjøtt og flesk! - som i dag er tilsatt 2 stekte kyllingfileer i biter . . så . . . ja ja !!!
- og riskrem etter lørdagsgrøten - OBS!

Anonym sa...

Fortsett å kose deg med maten du:-)
Det er ikke det en spiser mellom 1. og 30. desember som legger seg på, det er det en spiser mellom 1.januar og 1. desember som er verst.

Ha en fortsatt fin adventstid:-)

Ellen Walnum sa...

Kos deg med maten din du!.....men du har min fulle forståelse. Jeg er av den typen som legger på meg bare jeg leser i en kokebok:-)

Harryford sa...

Ja det paser fint å si nå Elsa! - så får vi heller finne på noen annet etterpå!;-)

Joda her koser vi oss Ellea! - Bare nå i kveld ble det div småkaker pluss pluss, på minsten skoleavsluttning, - deretter pizza på korpsavsluttingen!!!! - - Tror det er "fri" tirsdag og onsdag, før speiderjulebord på torsdag . . . .osv....!

Unknown sa...

Mmmm. Den maten og de deilige rettene bekommer deg/dere vel! Selv ble det oppvarma pinnekjøtt i dag. Det var godt, det også.

Harryford sa...

Pinnekjøtt er snadder! - Men her i huset er det forbudt mat før julaften! Fruens ordre, - som jeg faktisk synes er greit!!!
Lammeribba henger klar i matkjelleren!!!

AnitaH2 sa...

Tid til noen sit-ups, kanskje?
Jeg datt jo av så fort i forrige runde, kan det passe å starte med ti?
;-)

Harryford sa...

Anita - at du kunne!!! - også nå i julen!!!! - men ok, jeg gjør et forsøk - men "høyner" ikke!!!

Minsten ville vedde her i går, på at jeg maks - klarte EN!!!!

Harryford sa...

HA HA - jeg klarte 10 stk - - - men det knaka fælt i ryggen!!!

- 10 stk i morra også??? ;-)

AnitaH2 sa...

Enig med du, høyne er ikke nødvendig! ;-) Men, ja - gjerne ti hver dag fram til jul for min del.

Harryford sa...

Avtale! - Så legger vi grunnlaget for en sprek vårsesong! :-)