28. des. 2008

Mamma Mia! - Jeg innrømmer det!

Mamma Mia - The Movie CD - ble meg gitt i julepresang! Hva tenkte de da??? - Ok den havnet i haugen - "artig"!

Inntil i går kveld!!! Fruen kom hjem fra "formiddagskift"! Hodeverk, helgebemanning, til samme jobben, til hverdagsbetaling!!!

Lite på tv til sinnets munterhet - gode råd - ikke lett å finne"! - Drastiske tiltak kreves. Frem med den røde, ikke den lille, men den fyldige - Avnet Tempranillo! Dessertsjokolade og - Mamma Mia! - Suksess!

- og jeg innrømmer det - jeg koste meg! Til tross for syltynn story og tvilsom synging, men med morsomme gode skuespillere!

- men - uten minnene hadde dette blitt tynt! Minnene fra tidlig 80! Ja ikke så å forstå at en hørte på Abba, herlighet! Det var Springsteen, ZZ-top, U2, Dylan Police osv!

Men, av og til så "helliget midlet hensikten"! 80 sommeren, en av 5 nordpå! Lyse netter, amorøse følelser, tanker om . . . . ! Vandrende seine nattestimer hånd i hånd med drømmejenta - som en sjelden "fikk tak i" - men likevel av og til! Eller roende i en færing langs en av Lofotens kritthvite strender, mens en delte musikken fra Abbas - Super Truper! - The Winner Takes It All! - natten var lys - som dagen - og evig! - - - Til neste helg da jenta var vekk - og rocken gjaldt!!!

Men det måtte tross hva en tenkte den gang, ha blitt noen turer med Abba på kassettspilleren!!! Kassettspilleren hviss batterier varte omtrent "like lenge" som forelskelsen!!! - Men like fullt lenge nok til at jeg i går kveld hadde en fin stund sammen med mine kjære - og Mamma Mia!

Ps minsten fikk nesten nakkeslang av å se på "disse greiene" - av all hoderistingen! Tenåringen forsvant før første sang!!
---------------------------------------------------

Kanskje jeg skal så litt i dag!

.

9 kommentarer:

Maria sa...

En liten innomtitt på romjulens eneste hvileskjærkveld -- fortsatt god god jul til deg og dine. Klem fra meg

Mete sa...

Åh, filmen er fin, den! Storyen sylynn, minnene velter frem og sangene er da fengende nok!

Her har filmen gått sinseiersgang på DVDen 3-4 ganger, og nå kom Singstarversjonen i julegave, så i dag har vi sunget av full hals - og like variert som på filmen...
Stellan Skarsgård / Pierce Brosnan har vel ikke akkurat de beste stemmene... Og det har ikke svigerfar heller.. Hehe "Tone deaf" var vurderingen ettar at han hadde sunget... FNIS!

Kos deg med minnene, og takk for at du delte noen av dem med oss!

God kveld til både deg og fruen!

Gry sa...

ABBA stiller i samme klasse som Se og Hør. Ingen leser det, men alle vet hva som står der... nesten da.

Men du har nok rett - minnene betyr mye. Min mor på noen og 70 så filmen og likte den ikke, og hun skjønte ikke hvorfor folk lo. Men så vet hun knapt hva ABBA er (bortsettt fra på MGP og Waterloo)

Siste statistikk jeg så hadde over 900.000 nordmenn sett filmen. Men det stiller min svoger seg tvilende til. Han mener 3-400.000 har sett den - resten er de som har sett den flere ganger. Og han er nok inne på noe der.

Hilsen en som har sett den 2 ganger ( på kino) med venninner og med mann)

Harryford sa...

Så koselig Maria! Her er hver dag et hvilskjær for tiden! Herlig - egentlig! - Klem tilbake!;-)

Takker for det Mete! - og samtidig takker jeg for å ha sluppet "singstarversonen"!:-)
Fin kveld ønskes dere og!

Var litt slik her i huset og Gry! - Men det var 12 og 14 åringene, som trodde vi hadde tørna helt!!!
Minsten holdt ut han - men det ville han ha sagt, at det der var noe surr! - - - Men greia er at hans "venninde" på 12 - nabojente, har den på, ja nettopp, Singstar!!!! Det går i sirkler! ;-)

Fin kveld til deg og Gry!

potentilla sa...

Hihi, ABBA er fengende greier og historien var suppesøt. Jeg fikk opplevelsen på kino og det holdt lenge med en runde...
Den godeste Brosnan var vel ikke helt på hjemmebane der....grøss..

nefertiti sa...

Er det ikke det som er litt sjarmerende med filmen, da? At de egentlig ikke kan synge noe særlig noen av dem?

*smil*

Ellen Walnum sa...

Kanskje meg må få sette på denne filmen?.....jeg hadde ei venninde som eeeeelskete ABBA, så jeg ble bombadert med ABBA, og faktisk må jeg innrømme at jeg liker en del av det:-)

Jeg har sådd i dag! Deilig:-)

Harryford sa...

Filmen skåret absolutt mest på sjarmfaktoren ja! Uten tvil at "de store" skuespillerene koste seg her!!! - Når de ikke sang!!!

Hm såing - kom ikke "så langt"!!!

AnitaH2 sa...

Jeg stilte jo med hårbørste som mic på bestevenninnas rom (hun hadde eget rom! Tenk så heldig!)og vi kranglet fordi begge ville være den samme ABBA-damen, sent på søttitallet. På åttitallet hørte jeg definitivt ikke på dem, men koste meg litt overbærende på kino like fullt.
Og selv om jeg har finkjemmet byen for Singstar-versjonen og fant den til slutt, må jeg tilstå at jeg hysjet på guttungen og nektet høylydt da han forkynte at han hadde funnet noe som passet for meg da vi handlet julegaver. Han viftet med en flere timers ABBA-kavalkade. På Rockline!!! RØDME!Jeg stod og lurte på om julenissen ville spandere på mor hettegenser med "Those of You who love to rock - We salute You". Og dessuten hadde de Guns'n Roses t-skjorte til fem-åringer... Og folka bak disken kjenner nesten du hvis du har lest High Fidelity ;-)