26. des. 2008

Göta Kanal revival!

Minsten - 12 år - er ennå i en alder da han kan forvente seg sjuk! Det være seg til turer, bursdager, festlige lag, og ikke minst til jul - epresanger!! Dette vet vi, og ventepakke var innkjøpt til julaften!

Pakken, som var filmenene Göta Kanal, 1 og 2, ble åpnet på formiddagen, og han koste seg med de! Og vi fikk "fred"!

1. dag satte vi oss ned alle sammen og så "Kanalreset" 1 og 2. Den første 27 år gammel, den andre 2 år! Morsomme, joda ok - greit nok. Men det som gjorde de aktuelle for oss, var gjennsynet med kanalen etter vår sommersykkeltur der i år! Mye morsommere å se filmene da!
Jeg tør med stor sikkerhet påstå at vi kjente igjen hver eneste lokation og sluse! Få turister har vel syklet den "grundigere" en vi gjorde! Frem og tilbake. Deler av den flere ganger!

Dette var turen jeg ikke ville på, og ikke planla!!! Og som ble en av de bedre! - selvfølgelig! Turen har jeg sikkert beskrevet før, så det tar jeg ikke igjen, men koslig var det å se kanalen igjen "live". Alle minnene av møtene dukket opp! Dem ble det faktisk en mange av! Sikkert siden maks båtfart var 4 knop, og ingen kom fortere frem enn en sykkel kunne kjøre på hompete stier!

Her et lite tilfeldig "resymè"!


Det var mange slags "fartøyer" vi møtte! Her er det "Gutta på tur"! - -Herlig var det å se de tyske fjesa i 47Stoltzh, når det greiene der kom inn i slusa, og opp på siden av de!!!! Biljulfendre, rykende dunkemotor og store nett med flytende ølbokser på slep!!!Her funger guttene som manuelle slusevoktere, noe de ble gode til etter hvert! De fleste sluser og broer er elektrisk kjørte nå!
Slusevokterene har en gjennomsnittsalder på 21 år, har lyst langt hår, og hadde utmerket kledd skjørt!!!Fruen steker kveldsmat, 2 minutter "gammel" Abbor"! Ikke selvfisket, men vi fikk de av noen som synes det var for mye bein"!!!
Herlig sprøstekt med salt og pepper! Innsjøenes kylling!Denne "oppvasken" kunne selv tennåringen ta med noe som kunne ligne et smil om munnen!!!
Vannet var grumsete av sand, og vi drakk det ikke direkte i selv kanalen! Det var tømmeanlegg for septikk for båter her og der - på land, og vannet var "bakteriologisk" reint! Ypperlig til bading!Minsten staker ut kursen med stor sikkerhet!!! Fremkommeligheten var der derimot litt mer tvil om!
Her ombord på en Lyxcryssare! Strålenede vær, forteffelig mat og utsøkte viner! Hvert hver krone! Flott mannskap, guttene var høyt og lavt!Tekniske installasjoner var det nok av - flere 100, og de fleste ble studert opptil flere ganger! Det er bare såååå enkelt med gutter på tur!!!
Her er Kanalesns sluttpunkt! Mem - 3meter over havet! Da er det østersjøen neste!
Så var det hjem igjen! - - - Samme veien!Er det snart sommer???

.

11 kommentarer:

Røsslyng sa...

Det er godt å mimre litt om sommre som har vært, godvær m.m nå vinterstid...

Ellen Walnum sa...

Å så deilig med litt sommersteming:-) Jeg gleder meg sånn til sommeren! Jeg vil at den skal skynde seg å komme.

Jeg må så mer frø i morgen! Da får jeg vårstemning:-)

Herdis sa...

Eg har fått veldig lyst på ein sånn kanaltur etter å ha lese om turen de hadde. Er jo så koseleg å sykle, og så masse spennande som skjer langs og på kanalen! Vi må nok vente til minstemann er litt eldre, men eg har denne ideen på lista mi....Koseleg referat du hadde skreve, og kjekke gutter du har!

Harryford sa...

Jeg er nok født "sommergutt" - (kreps) - Det var ALLTID sommer når jeg vokste opp!!! ;-)

Han var bare 8 år minsten første gang vi syklet avsted -i NORGE!!!! Galskap - men med hans gode humør, var det han som dro "lasset"!!!
Møtte mange med henger, det fungerer flott der!!!

Likevel valgte vi Danmark de 2-3 neste årene, og det var mye bedre! Flatt og tett mellom stedene!
Gøta Kanal var ennå enklere! Hvor skal det ende!
Drømmer om Englands lavland!!! Var jo der i fjor, men på speiderleir!
I år, 2009, sier fruen at vi skal være hjemme å bygge hus - - - det er en dårlig idè!

Ellers kunne jeg beskrevet møtet med Kanalens blomster, - "tamme og ville" - som det var mange av!
Kanalens båter, som det var noe færre av! Mennesker vi møtte - (men hva er det med tyskere!!!), kulturlandskap, byer, museer, kunst osv osv! Men det ville bli en bok! ;-)

Unknown sa...

Mine foreldre tok denne turen med ungene for noen år siden.
Jeg vil også være med! :-)
Takk for reisebrevet!
Hyggelig!

Linnemi sa...

Det der hørtes helt herlig ut!
Og det gjorde godt å se sommerbilder akkurat nå. :)

Unknown sa...

Åh så godt med litt sommerbilder i denne møøøøørke tid.
Ser jo så koselig ut.
Her fikk 12-åringen en bok i ventepresang.. ikke den store hitèn enda. Men når hun får roet seg fra Iphonerusen så kommer det nok.
I dag hummer og champagne her.. jippiiii!

elle-melle sa...

Der har jeg aldri vært, men det så fristende ut.
Passe dovent, og passe aktivt. Det høres ut som en fin ferie.
Selv har jeg ofte hatt lyst på en kanalbåtferie i England, men er redd for at det blir med lysten.

Herlige ferie og sommerminner!

Harryford sa...

Turen blir bedre og bedre - etter som tiden går!!! ;-)

Gud så deilig Charlotte! Et lett måltid!!! Her ville de ha potetball og pinnekjøtt!!!
(egentlig så er det meg som er "hummerlei" - fikk overdose i ungdommen!!! - Selvfiska!!!)

Juni - si fra hvilket år du vil dra! Jeg har leita i åresvis etter venner som er så "sedate" at de er villige til sige avsted gjennomm kornåkre og beitelandskap i samme tempo som alle kanalens ender!!!

Ps Irland er mer "familievennelig" - ja antagelig mer vennelig i det hele tatt, en GB!

Røsslyng sa...

Vi syklet fra Newcastle til York for to år siden og det er virkelig en tur som kan anbefales.
Vi var ti stykker i svært varrierende form og alder (fra 46 til 6 år), ingenting fastlagt på forhånd og litt 'vi tar ting som de kommer'. Det ble en svært vellykket og minnerik ferie :)

Harryford sa...

Flott å høre Røssslyng!

Tror det er en "formel" for mye/lite en skal forberede seg! Sånn "passe"!!! Henger litt sammen med hvor mye kroner en vil spenne og!!!

Skulle det bli noe av - en gang, "hører" du fra meg! ;-)