2. des. 2008

Uten arbeid!

Så kommer innlegget jeg håpet ikke skulle komme! Sjefen ringte i går og sa at nå var siste kontraktshåp ute! Vi har jo håpet og håpet, og prøvet og prøvet - men i disse tider - gikk det ikke! Kassa er tom, med unntak av bankens lapp med hvor meget DEN har til gode!!! Så det blir no more work - no more pay!!!

Det er et jobbtilbud i distriktet, noe skibstømring, men vi har ikke helse til det! Der trengs ungdommens krefter, pågangsmot og idealisme!
I iskalde buer med full gjennomtrekk, nesten uten lys, med håndtering av svære tunge eikeplanker - til lønninger selv "polakker" ville betakke seg å jobbe under! – er ikke det noe alternativ! Bil må en ha og! Vi er kun oppsatt med sykkel!

Skulle en går til NAV som det heter i dag, vil en sporens straks bli sendt til ovennevnte sted - så det er heller ikke noe alternativ! Det blir å være hjemme uten lønn!!!

Slik situasjon er her med fruen på "skift" innen hjemmesykepleien, har jeg oftest tatt meg av minsten og diabetesen. Det krever mer oppfølging en allment kjent er! Særlig er det viktig å få regulert han med mat og medisiner fra morgenen av. Så da passer det ikke at vi begge halser avsted i halv 7 tiden!!! Uaktuelt!

Jeg har vært heldig i 5 år nå, kunne komme og gå på jobb når jeg har villet. Kunne hive meg på sykkelen og "redde" han, når det har vært nødvendig! Slik kan det ikke gjøres med Nav sitt "tilbud"!

Nei det blir hjemmeværende, og å leve i håpet på at fruens halve stilling, pluss ekstravakter holder oss flytende til det igjen blir arbeid! Ikke helt givet det med hennes jobb forresten. Grunnet de trange økonomiske tider i kommunene, skal 21 stillinger innen helsesektoren her bort, hvilket er mye i en så liten kommune!!! Håpe håpe håpe!

Ok så var det sagt - ikke minst for "meg selv" - og så får en ta det derfra. Ser forresten at vår finansminister vil senke skatten til året - noen prosent ned, hjelper ikke mye det på - ingenting!
- - - - - - - - - - -

I dag er det avsted til kvartalskontrollen med minsten og diabetesen igjen! Da får vi et tall - "karakter" (langtidsblodsukker) - på hvor gode foreldre vi har vært til å regulere hans diabetes! Ikke mange foreldre som blir fysisk målt på den måten! Gutten trener hele tiden på selvstendighet og det krever sine ”offer”!

Med tanke på forrige innlegg, for en være glad for at en har noen hakk å gå på - på – eller - over – beltet! ;-)

Fin tirsdag? Tja det har vel aldri vært favorittdagen!

.

22 kommentarer:

hildeG sa...

Usj. Det var ingen koselig julehilsen. Får håpe det ordner seg. Ikke sikkert det er så dumt å ta en prat med NAV uansett (hvis du klarer å få tak i dem i disse tider...), og få helst en skriftlig vurdering fra legen om både din og sønnens helse. Du har vel egentlig ikke noe å tape på det? (ikke at det raker meg altså, men...) Lykke til!
Dessverre ser det jo ut til at du ikke blir alene om å få en slik beskjed. Huff, jeg er så gammel at jeg husker godt sist hvordan mange slet sist det var nedbemanninger og elendighet.

Anonym sa...

Jeg tror ikke jeg har noe fornuftig å si annet enn det jeg pleier å si til meg selv:
"Det vil helst gå bra" og "det ordner seg nok på et vis".
Tenker på dere i førjulsstria.

RandiF sa...

Kan bare ønske deg lykke til, og håpe at det dukker opp en jobb som passer om ikke lenge. Klemz.

Rita Hogefeld sa...

Huffda, det var dårlig nytt nå like før jul (er vel like dårlig nytt uansett på året, antar jeg....)

Jeg håper det ordner seg for deg/dere, med både jobb og diabeteskontroll. Det meste går seg heldigvis til etterhvert.

Mokki sa...

Sier som Hilde - snakk med NAV. Kan jo være du har noen kronasjer der som kan hentes ut - så blir stressnivået litt mindre i alle fall. Hos oss har vi fått beskjed om at det skal kuttes 200 årsverk fordelt på Norge og Finland... og vi har nettopp vært gjennom en nedbemanning på ca 100 stk, så her er det jammen ikke sikkert for noen!

Harryford sa...

Ja det spørs vel det Hilde, om jeg ikke må gå den veien - men ikke før på nyåret!
Er foresten veldig glad for dine komentarer, og at du "bryr" deg! ;-)
____________________

Ellers er det bare å glede seg over at fruen er i jobb, etter 14 år som hjemmeværende, før hun tok sykepleierutdanning (imponerende gjort som den elste i kulet!!) - og at vi i praksis er gjeldfrie hva hus angår!

Tenker med skrekk og gru på de som sliter med snart doble renter!!!
___________________

Nå bærer det straks avsted til Arendal, for "foreldretest"! - -slipper i alle fall og ta fri fra jobben ;-)
____________________

200 Mokki - det var da voldsomt!!!

Anonym sa...

Ta deg en prat med Hege og de på NAV, Harryford! Du kan da i det minste fått gitt og tatt i mot info så det blir avklart hvilke rettigheter du har og ikke har. Ingen kan jo tvinge deg til å ta i mot en jobb du ikke kan klare :-)

Sier du neitakk til et evt. tilbud og NAV ikke kan plassere deg under unntaksbestemmelser så blir det vel 8 ukers avstenging og deretter dagpenger. Synes Hilde sine forslag var gode, jeg.

Lykke til, med både NAV og blodsukkeret!
Klem :-)

Unknown sa...

Høres fornutig ut, Bå sitt forslag. Det er fint å være på hugget og være tilgjengelig søker, selv om noen arbeidsoppgaver er pt utelukket.
For å sitere det gamle jødiske ordtaket, når vårherre lukker en dør - åpner han gjerne et vindu. Mulighetene kan være der du ikke ser dem med en gang.

Jeg er så gammel at jeg husker godt nedbemanninger, oppsigelser og bank- og forsikringskrise for 20 år siden. Får håpe vi kommer raskt gjennom denne nedgangsperioden her.

Lykke til - stå på - klem herfra!

Harryford sa...

Hege og jeg har "møttes" hver morgen kl 07.55 i de siste 4-5 åra! Hun i bil og jeg på sykkel - i full fart forbi hverandre!;-)

Jo bare jeg får rådd meg om - er vel ikke av de kjapppe - bestandig! - så får vi se hva det blir til!

Husker godt 87 jeg og Anta, og da var jeg ung og sprek, i alle fall i kroppen - og var på "Nødsarbeid" Arbeid andre ikke ville ha, selv i de tider! Må nå 20 år etter - sitter det litt lengre inne!

Ja ja, jeg trenger litt tid, - før jeg er spontan!
______________________

"Langtidsmålingen" var den dårligste "vi" har hatt noen gang! 8.9! Alt i rute!!!! Pleier å ligge fra 7,3 til 7,8.

Men nå har vi nytt en delig "slankemiddag" - Elgskav, pommes frites, bearnaise-saus, stekt sopp i fløtesaus og stekte tomater!!!!

Er det noe vi kan så er det å - "feire"! - med mat!! (høres bedre ut en å trøstespise!!!

Nå middagshvil!

hajal. sa...

Uff, det var trasige nyheter på tampen av året. Du får bare krysse det du har og håpe at det "byr seg" noko som passar både di og junior sin helsesituasjon i ein overgangsfase og at når denne nedgangstidsperioden er over vil "alt bli så meget bedre" !
Skal hjelpe til å krysse eg og !! ;)
Klem !

Villrose sa...

Kan ikke gjøre stort annet enn å ønske lykke til!

Gry sa...

Lei melding å få uansett om det er jul eller ikke. Ikke ser det ut som om denne finanskrisen gir seg med det første heller. Det blir nok mange, mange fler som kommer til å miste jobben sin.

Er det ikke best å ta kontakt med NAV fortest mulig med hensyn til arbeidsledighetstrygd og slikt?

Mete sa...

uff så trist, da! Kjedelig beskjed å få. Snakk med NAV - eller med en skole - de trenger ofte hjelp av menn(esker)med livserfaring og gode kunnskaper. Jeg hadde ansatt deg hos meg på flekken - trenger folk som er praktisk anlagt!
Lykke til, og tenker på deg!

Oline sa...

Det var leit, Harryford. En ønsker seg jo mer fritid og mer tid sammen med ungene, men å være uten jobb er tøft for psyken. Og økonomien selvføglelig. Håper dere får det til å svive rundt, til det blir bedre tider...

Harryford sa...

Takker for kryssinga Hajal! ;-) Det må da hjelpe når det blir "landsomfattende"! :-D

Vi skulle bodd nærmere hverandre Mete! ;-)

Det går greit Oline, en stund - men det skal inrømmes at får litt klump i magen av og til!

NAV ja - er det ikke farlig det da!!! ;-) Var visst innom der for en 15 års tid siden - overlevde jo det men...!
Liker helst å klare meg sjøl, tror aldri jeg har "spurt" om å få en jobb heller! Reklamert selvfølglig men! Som regel har "De " ringt!!! - men tidene forandrer seg - etter hvert som jeg blir "eldre"!

Ja ja, nå er det kvelden og jeg nynner - "du skal få en dag i morra som ny og - - - - -!

AnitaH2 sa...

På grunn av konas skiftarbeid og sønnens sykdom er jeg rimelig trygg på at du har rett til å være lokal arbeidssøker, og jeg tror du kan ha ett eller to avslag før de nekter deg penger. Det er også kun i spesielle tilfelle du "tvinges" til å ta jobb lønnet under tariff. Men du må ha med kopi av konas arbeidskontrakt, slik at de har bevis for at hun jobber skift. Og selvfølgelig papiret fra sjefen. Kom deg på kontoret, mann! Det er ikke stort verre enn å gå til tannlegen... ;-)
Jeg vet det, for jeg har vært begge steder...
Varme klemmer fra AnitaH2

Anne på Moseplassen sa...

uff, dette var leit å høre.
Ser du har fått masse gode råd allerede, så jeg skal ikke prøve meg på det annet enn å be deg om å gå til nav med en gang, fremfor å vente - du har ikke noe å vinne på å vente tenker jeg.

Lykke til da, håper det løser seg for deg *klem*

Harryford sa...

Takker for det Anne!

:lol: jeg er nok en sta - mot bedre vitende type! - men NAV- turen ligger til "modning"!!!
Det er en del av meg - denne modningsprosessen - for alt ting!!!

potentilla sa...

Så trist. Ser du har fått mange gode råd her så stå på.
Her krysser vi fingrene for julehandelen, det er litt vel spennende tider. Selv om man har vært gjennom det før gjør det ikke saken enklere og av det jeg hører kan det bli tøft for svært mange over nyåret. Og de små lokale aktørene ryker først. Vi gleder oss ikke til ukene framover!

Ellen Walnum sa...

Dette var trist å høre Harryford! Skulle ønske jeg hadde hatt en jobb til deg. Jeg kan ikke annet enn å støtte meg til de rådene du allerede har fått. Det er ikke lett å be om noe når man helst vil klare seg selv, men av og til må man.......

Harryford sa...

Av og til så må man! ;-) - og i dag tordag var jeg på NAV - Det gikk vel så der - ikke helt umulig!! (og det var ikke jeg heller! ;-)

AnitaH2 sa...

Flinke mannen!
God helg!
Klem fra AnitaH2