24. apr. 2009

Sol innvilget!

Ja tenk det - etter siger og skriver 7 - sju - år fikk jeg endelig lov til å kutte ned de tre furutrærne som skygget for kveldsolen på terrassen! De var ikke så store, men plassert på toppen av heia, gjorde de mye av seg! Det var mann i huset jeg kom til enighet med, og fruen der er sur som rabarbra på nordvegg! Han må nok sove på gjesterommet en tid nå ;-)
Det verste er at trærne ikke sto på deres eiendom, men kommunens, dog helt i grensa, hvilket fruen der i huset ikke har fått med seg! - Vel jeg gledes over lyset - og at jeg ikke begikk selvtekt som jeg har tenkt på så mange ganger! Alt fra Roundup, til å få en kamerat til å skjære de ned når jeg var på ferie, til å dra de overende med jekketalja en mørk natt under en storm! - - - De siste treet "fikk jeg ikke ta" - skal tro om ikke det visner til høsten!!!

Ellers, ryddes der på "katastrofeområdet", ja er nesten ferdig, bar over 30 tunge sekker med løv og bark opp i heia en dag!

Jeg har malt 2 vegger på garasjen, tar mye tid siden det er avsetting mot vestlandskledningens luselister rundt vinduene, men fint blir det.

4 kvm med div salat er plantet i kjøkkenhagen, og dekket med fiberduk på bøyler! Herlig.

Leca-levegg ved terrasse er slemmet hvit, et strøk, og skal ha et til. Angrer på at jeg ikke pusset den på valing måte. 3 stk 25 kg sekker med hvit Hey`di koster kr 1500,- Galskap!

Hele gårsdagen gikk med til pussing av hagemøbler. Først et alu/hardwood bord kjøpt på Jysk. Jo da "teakplata" - hardwood - eller helst bollywood, var så fiiin i butikken atte, det varte i 14 dager - siden har den sett grufull ut! Det er treverk som er data/sprøyte/beisa for å se ut som teak!
Jeg fro frem eksentersliperen med 40 papir, og gnagde meg ned gjennom div guffe til rein ved! Deretter godt med klar beis på. Det blei fint og ekte!

Neste var sitte gruppen "Kragerø" - og en masse andre navn! En tregruppe, 2 stoler, sofa og bord, laget i Østen for en 10 års tide siden, innsatt med biligste sort palmeolje!!!Ingen maling sitter, flasser av etter 10 sekunder! Ute har den stått året rundt, og er følgelig godt råtten! Har tenkt å hive den i flere år - meeeen! I år blir den grønn, som den var opprinnelig, etter å ha vært blå en del år! Før var setene hvite, men det gidder jeg ikke nå, minst en ekstra dag jobbing for grunning og 2 strøk!

En uke til konfirmasjonen - vi blir 30 stykker, og en del skal overnatte! Mye husstyr, men jeg gjør altså mitt med å pusse opp utegruppa!!!
Konfirmanten spilte "ei låt" på bartiton ved åpninga av kommunestyremøtet i går kveld, og fikk Rød rose av Røde Knut - ordføreren!

Ellers irriterer jeg meg over kameramangel - og - at jeg ikke skriver i bloggen oftere!

Sitter her på fruens laptop og ser til min store overraskelse at HER har jeg "rettepennen" - noe jeg har måttet gi opp med å få frem på min maskin!!!! Må vel ta en "sammenligningsgreie"!!!

I dag, fortsette på maling av utemøbler! Pluss Pluss!!!

.

7 kommentarer:

hajal. sa...

Gratulerer med nedhogginga!
Håpar du får like stor glede avdei fjerna trea som eg har fått på mitt prosjekt her.
Lukke til vidare med oppussing fram mot konfirmasjon.
Her og er det fototørke, bilda vert bare grumsete, veldig lyse og stripete. Ikkje finn vi ut av kva som er gale heller....å så no når hagen er i den finaste vårblomstringa...arggg!! ;)

Unknown sa...

Godt å høre fra deg igjen. :-) Jøss som du står på...!! Imponert.

Marit sa...

Du verden, jeg blir sliten bare av å lese om alt hva du får utrettet!
Deilig å få ned noen trær ja. Jeg har et katastrofeområde selv som ryddes, men det går i et litt lavere tempo enn hos deg. Ha en fin dag!

Merethe sa...

Så flott at du fikk lov å ta disse trærne så dere fikk mere sol. :)
Og som du står på ...imponert. :)
Ha en flott dag. :)

AnitaH2 sa...

Gratulerer med trærne!!!!
Og beklager at jeg har skrevet så varmt om foto akkurat i dag, kanskje på et annet nivå, men lell. Jeg leste posten din først etter at jeg skrev selv, måtte rasjonere armer litt!

Britt Åse sa...

Nuvel, om du synes det blir for sjelden så synes i alle fall jeg det er stas når du først er på banen!
Er det ikke herlig å bo på Sørlandet om dagen, vel? Sol og vår og alt mulig :-)
Grattis med trærne. Det uttrykket: sur som rabarbra i nordveggen - det skal jeg lagre til en dag jeg trenger det. Herlig!

God helg, og lykke til med forberedelsene!

Harryford sa...

Noen sånn "online prater" er jeg vist ikke!!! Det tar et døgn før jeg får hilst tilbake!!!

Men, det er i alle fall hyggelig å få mulighet til "å se lyset" - også på kveldsterrassen! Tross utsikten til nabofruens armene i kryss-positur!

Hva foto angår - sprekker jeg snart - og får handla - noe!

Høres ikke bra ut hajal - håper du er raskere på avtrekkeren ;-) en meg - og får fiksa det fort! For jeg koser meg med dine bilder!

Og til dere som synes jeg står på - så er greia at jeg er hjemmeværende - og har god tid! - og storkoser meg!

Jeg leste med glede ditt fotoinlegg Anita - leser og håper!

Sørlandet er i sanhet herlig for tiden Britt Åse - ja helt utrolig bra! - Og hønør til deg for ditt bidrag til menneskerettigheter! Det blir med tanken for meg - ennå!