18. apr. 2009

Svartmaling.

Jeg har ei imp. tretrapp opp til terrassen, en del av inngangspartiet, som ble laget for 15 år siden. Dvs. nesten ei trapp, - trinna er der, men rekkverk og håndrekker er noe mangelfulle, og forblir det til trappa rives for ny trapp iht. ny hageplan - men det tar jo noen år!!!! Vel jeg har i flere år ønsket noe up-fressing på den, og i går hoppet jeg i det, kjøpte beis og kost, og beiset trinn og innsiden av vanger med askegrå - det vil i praksis si svart!!!
Allerede med første penselstrøk så jeg at hjeeeelp - dette ble mørkt gitt - men da var løpet kjørt, og jeg beiset meg ned - før jeg tok sjansen på å overskue den i sin helhet! - - - - Jo - - etter et par timer vennet jeg med til det, og synes nå den ser riktig så fint ut nå! - Øyne og sinn skal jo ha noen utfordringer i vår, hva hus og hage gjelder, ellers så antikhvite og perlegrå verden.
Minsten ville jeg skulle svartmale hele terrassen!!! - Ikke aktuelt, den er så fin etter grønnsåpebehandlinga, at det gjør jeg ikke!

Måtte ha et 2. strøk grønnsåpe på terrassen, jeg brukte 1.price grønnsåpe - og den inneholdt kun 1/3 av "vanlig grønnsåpe"! Jeg leste selvfølgelig ikke på flaska før jeg var ferdig med behandlingen!! 1.price til 1/3 av prisen - inneholder 1/3 av såpen!

På ettermiddagen fikk jeg skåret opp alle de 90 vindusrammene - det ble mange biter - og på den siste, ja siste biten - og dette er dessverre helt sant, kjørte jeg i metall, og krausa sagbladet til den nette sum av kr 990.- !!!! At det er mulig!!! Og ikke nok med det, Tysse har sluttet å lage sager, eller var det blader, så jeg må få tak i et kinablad fra trevaren - de er ikke like gode, men noe billigere - lik 1.price!

I dag, et nytt strøk beis på trappa - og resten lar jeg stå åpent! Kanskje male litt garasjevegg, kanskje plante litt - kanskje til Biltema etter nye batterier til pickupen, den har ikke vært starta på 3 år!!!!! Det mangler ikke på oppgaver!

.

8 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Åpne helger er gode! Tviler ikke på at du får brukt den til beste for dere alle! God helg!

Marit sa...

Svart er en sterk farge i hagen, men kan være fint også. I natt da jeg ikke fikk sove, planla jeg å beise alle pallekarmene svarte! Så det er nok flere som skal drive med svartmaling i vår ;-)
1. price ja, da begynner jeg å forstå hvorfor de er "billige" på varene sine. Da er det jo plutselig dårlig økonomi å bruke produktene. Noe for FBI hos NRK.
Lureri kaller nå jeg det...

Ha en flott helg!

Anonym sa...

Vi var innom Biltema her om dagen, og fant femlitere med grønn, og ganske tyktflytende grønnsåpe. Helt ekte vare uten noe tull. Du er herved informert, og vår terrasse er ferdig for våren. Det er så deilig!
Du er en flittig maur, du. Hjelpes, som du får ting unna.
Fortsatt god helg!

Unknown sa...

Åh så koselig med svarbeiset trapp!!! Da jeg var liten og ble sint og skulle rømme hjemmenifra. Da smørte pappa niste til meg og så rømte jeg helt til den svartbeisede trappa bak i hagen. Satt der en stund og furtet før jeg kom hjem igjen. Deilig og varm husker jeg.

Ellen Walnum sa...

Jeg synes det er stilig med svart jeg og tror trappa di må være litt av et syn!

Harryford sa...

Takk det same Anita. Håper skrivpausen gjør deg godt!

Ja jeg tror (nå) litt svart bare trigger øyet og sinnet på en god måte Iris. Sorte planter og blomseter vil vi jo gjerne ha!

Får tenke på det til neste års vasking Britt Åse.
Ps 1.price var også tyktflytende, men det var av "tykkemidler" og ikke såpe!!!

Hmmm - en varm furtetrapp - en fin tanke Charlotte - vil skal gi oss selv litt "rom" av og til - og en solvarm trapp - opp eller ned - er vel flott!

Hadde det vært så vel Ellea - den magler rekkverk og håndrekker - og skal rives - om noen år - men nå får jeg nesten lyst til gjøre den ferdig likevel! ;-)

Anonym sa...

Et tips - hos oss har jernvaren kontakt med en mann som filer opp og hvesser sagblader. 3 hvessinger for samme prisen som et nytt blad for min sag.

Harryford sa...

Smart det Smgj - men desverre er en del av hardmetalltenna knust - og 12 stk nye "plomber" blir dyrere en bladet - tror jeg - skal sjekke!

Har et spikerkjørt blad til byggsaga og!!!