17. apr. 2009

Grønnsåpe, pluss 3 grader - og frost!

Nattens minimumstemperatur var pluss 3 grader - og kassa med 12-15 sorter grønnsak prikleplanter frøys! - Kosmisk inn/utstråling eller noe sånt!!! - Selvfølgelig glemte jeg å ta den inn i går kveld, til tross for at dette ante meg! Den har stått ute en 3-4 netter nå, siden mintempen har vært 7-8 grader! Men ikke i natt!
Ok det var de 3 sortene med plukksalat som det gikk hardest utover! Knollsellerien var heller ikke fornøyd, "barnemisshandlig" sier de - vi er jo så små ennå! Purre, persille, kål osv klarte seg greit! Får vel se å få de i jorda!

Klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal ha de under plastdekke, det passer i alle fall best for salaten, slipper jord på de, og om jeg skal legge ut svetteslange, det er best for alle, men litt "styr"! Jada det er mange og vanskelig avgjørelser som skal tas!

Dagen i går blei bedre en frykta, jeg fikk vaska husets sørvegg, takrenner inkludert, og østveggens nedre del! Det får holde, og som i reklamen, ”som om ikke det var nok”, fikk jeg vaska hele garasjen! 3 vegger!. Den skal males, men heldigvis ikke vinduene som jeg fikk malt, og satt inn var det vel, seint på høsten i fjor

I dag, solen skinner, og jeg tror jeg begynner på drivhusveden, vindusrammene!

OBS - glemte jo at jeg fikk olja, nei grønnsåpebehandla hele terrassen i går kveld. Nå dufter det herlig furunål fra 1.price over hele byggefeltet! ;-)


.

4 kommentarer:

hajal. sa...

Grønsåpelukt over heile byggefeltet - kansje eit sikkert vårteikn der ?
Her luktar det gylle - over heile bygda...... sikkert vårteikn her !! ;)

Harryford sa...

He he - skarpe lukter begge deler!
"Injektorspreing" av gylle har ikke slått helt an ennå? Synes den metoden høres fornuftig ut jeg!

elle-melle sa...

Må bare spørre - men hva er gylle?
Husdyrgjødsel aner det meg.
Våren er og blir lunefull og ikke til å stole på og derfor blir det av og til litt "barnemishandling", men persille og purre tåler jo en god del med kulde heldigvis. Her har jeg persille i hagen til plukk hele året gjennom, det er bare å skuffe vekk litt eventuellt hvitt stoff og forsyne seg.
Du har jammen jobbet både godt og flittig.

Harryford sa...

Stemmer det Juni - blautgjødsel som er vanna ut!
Jo det har vært noen gode dager nå - sola gjør sitt!!!

Ps Plukksalaten synes å komme seg :-)