5. feb. 2009

Snøfall nr 8 - minst!

Vi har en sørlandsvinter i god stil. De siste dager har det snødd en 15 cm igjen, og jeg mener det er 8. gangen det veksler mellom bart og snø.!!! Så har vi alle mellomfasene som isholke, holke med nysnø over, tint bakke med snøslaps over osv osv! Grusomt irriterende!

Men speiderungene er i 100, mer under en over snøen! Foreldrene er i "sjokk" når ungene hentetes, og de skal inn i bilen til mange hundre tusen! Rart det gitt, dyre biler, men de er nesten ikke til å bruke!!!!

Tomatplantene vokser og gror, to sorter ser ikke ut til å ville spire, men frøa er sikkert 10 år gamle og har opplevde lite egnede lagringsforhold, så det er vel ikke annet å vente!

Det ble lite gjort i går, fruen og minsten var sjuke, hodeverk. Jeg var sjukepasser!

Ja så fikk jeg sendt lykta til Annsi! Håper posten klarer å få den hel frem! Hun lovte å vise et bild når den "kom i drift"!

Nytt Drivhus

Så fortsetter serien "bilder vi ikke skjønner noe av"! ;-) Jeg har et håp om at det skal bli en anledning til å linke til en egen side, der jeg viser hele prosessen i helhet, (hele prosesesen i helhet ja!!) når jeg er ferdig! Der kan jeg legge inn flere tegninger og bilder, slik at noen kan finne inspirasjon, og tips om nyttige detaljer. Men noen bok om drivhusbygging blir det ikke!!! :-)

Hadde en litt lei episode i går. Jeg ringte til en som for et år siden hadde en dobbel verandadør jeg skulle få til bruk i drivhuset. Jeg kjenner han ikke og han bor i en annen by, men vi hadde telfonkontakt noen ganger. Han ville frakte den hit selv, når han skulle forbi en gang! Det drøyde ut, men jeg tok det rolig, siden jeg ikke var i gang med byggingen.
Men nå var tiden kommet og jeg ville hente den. Jeg ringte han, og hans datter tok telefonen. Hun fortalte at han døde for en uke siden! - - - En blir litt stuss da! - - - Vi får se hvordan dette går. Det er så mye tid spart på å slippe å lage dør!

Dere har vel oppdaget det, men bildene er klikkbare

Dagens prosjekt er begynnelsen på ene endeveggen. Den skulle sees tydelig her.
Nå er det slik at det ville bli altfor mye bilder og tegninger i bloggen, hvis jeg skulle vise alt. Sirklene er henvisninger til detaljer!


Her sees detalj nr 3. Den skulle være lett å "lokalisere" på tegningen over!
Det er en såkalt "sprengt" tegning! Delene er dratt i fra hverandre!
Den endelig løsningen på hvordan jeg setter de sammen, har jeg ikke tenkt ut ennå! Om det blir med fellinger, tapper, skruer, eller en kombinasjon - får "vi" se! Det kommer an på dagsformen!
--------------------------------------------------------------------

Så er det grøttid, og siden går det slag i slag! - - - Snømåking!!!!

.

10 kommentarer:

hajal. sa...

At du er kapabel til å "begå" ei bok om drivhusbygging er eg ikkje det minste i tvil om for her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene når det gjeld fagmessig arbeid. Eit slikt drivhus står nok både for storm og det som verre er og eg er sikker på at det vert ein estetisk nytelse som dei fleste av oss missunner deg når det vert ferdig! ;)

Kansje du kan ta på deg å reise rundt til hagegale og bygge drivhus etter din eigen modell, eller prefabrikkere dei heime i garasjen/snikkarbua og selge som byggesett.
Tenk på det du! ;)

Sjølv skal eg på kurs i dyrevelferd idag difor sit eg her på "formiddagen" og surfar på nettet. :)

Ha ein fin torsdag.

Harryford sa...

Nåja Halal vi får nå først se hvordan dette prosjekt går!!! Kom til å tenke på, at du som skriver så godt kunne jo være tekstforfatter til "Drivhusbyggeboka! ;-)

Vet ikke om du husker det, men jeg hadde en liten kommetar hos deg for 3-4 uker siden, om hvorfor det er så møkkete oppover veggger i mange fjøs! Skulle tro det er enkelt å spyle ned i dagens "betongfjøs"! Dyra bryr seg
kankje ikke om det men!!!

På våre sykkelturer i Danmark overnatta vi ofte på bondegårder, og det var flott å se disse "hotelfjøsa" med data foringsautomat, fi utgang, halmseng og klømaskin!

Skulle bare inn og hente et mål på tegningene!!!

Ellen Walnum sa...

Tenk i dag skjønte jeg alt gitt:-))

Jeg tror det blir et virkelig sikledrivhus som alle kommer til å misunne deg!

AnitaH2 sa...

Bøker finnes ikke bare i trykt form lenger, og den er jo på det nærmeste ferdig sett fra digital vinkel. (Litt jobb igjen, jo da, men...)
I min fagverden finnes de nesten ikke trykt lenger, faktisk.

Litt annonseinntekter på sida vil du sikkert også kunne få. Hadde jeg produsert drivhus-tilbehør, vet jeg i alle fall at jeg hadde spandert kroner på det.
;-)

Merethe sa...

Jeg blir mektig imponert over dine flotte tegninger og skikkelige forklaringer på arbeidet ditt. :) gøy å følge med videre :))))

Harryford sa...

Dere er nå generøse med rosen jenter! :-)

Boka får nok vente litt,;-) Men en Web artikkel kunne kanskje la seg gjøre - en gang!

Tar kvelden nå er ikke i toppform! Tidlig men! Sliten kansje!

hajal. sa...

Å ja den kommentaren ja. .. jau, eg hugsar den.
Det er vel ikkje tvil om at det er mykje trivsel å hente både for folk og fe i godt reinhald - det gjeld både fjøs og alle andre stadar.
- Kvifor det ikkje så ofte vert gjort ? Ja sei det, det har vel forskjellige årsaker alt ettersom, men dersom det vert gjort jamt er det jo ikkje så lenge gjort kvar gong. Men så er det det med gjødsellager (møkkakommen) som oftast vert full nok mellom siste lovlige spreiedag og til den fyrste lovlege om våren.... til meir ein fyller i til større sjangse vert det for at kapasiteten vert sprengd....
Men når det er sagt så har eg opplevd fjøs som ser riktig innbydande ut og i så måte så det kjem vel an på prioriteringane til den aktuelle bonden.
Dette var jo litt av det vi kom inn på på kurset idag. ;)

Anonym sa...

Det er spennende å følge med på drivhusprosjektet ditt. Kjekt at du legger ut bilder gjennom bygginga. Gleder meg til å se det ferdige resultatet.

Ps. Den lampa du laget den var skikkelig stilig:-)

Harryford sa...

Tenkte det Hajal - at dere var innom reinhold på kurset!
Ja det er mange momnent - den blautmøkka, - sikkert noe "forskinig" som kan finne metodeder for bedre oppbevaring av den.
De er i alle fall fine disse "injekseringsmaskinene, som "skyter" møkka ned i jorda når den spres!
Men er ikke plage med møkkalukt av husdyr her, mange mil til nærmeste ku!!!

Harryford sa...

Takk for det Elsa. Ja jeg gleder meg til det blir ferdig jeg og -ser ikke slutten på det ennå!!

Jo lykta ble fin. Kunne tenke seg en slik fruen og!!!!!