10. feb. 2009

Formen steg med solen!

Hadde bange anelser for gårsdagen etter helgens "lavkonjunktur" - men se det, noen blide kommentarer her på morran, og en sol som steg klar og ren opp i sørøst, gå hint om stigende formkurve, tross de 12 kalde! - I dag er det 5 minus.

De var bare å fastslå at minus 5 grader er , ja minimum, for jobbing i snekkerbua! Under 5 blir det for kaldt for fingre og maskiner. En må holde pusten når en tegner og skjærer etter streker, pga frostrøyk - fra et dampende indre (det hørtes vel flott ut) !!;-)

Jeg har lenge "lovet" fruen - å ta tak i hustegningene igjen. Alle er ikke helt ferdige, og de skal fremdeles vises for naboer! I går kom jeg i gang igjen, etter et par måneders stopp!!!
Tror den pausen har gjort godt, for det gled lettere i går! Ja det var tilløp til munterhet midt opp i det hele! Holder på med en tegning som skal vise hele eiendommen og dets mange små hus nå! Slik at naboene skal få "oversikten"!

Men første punkt på dagen var prikling av 29 tomatplanter! Det gir alltid en slik herlig følelse av vår og sommer! Måtte de få et drivhus å bo i!

I dag fortsettes tegningene! Furen har frivakt og vi blir vel å "tråkke opp i hverandre"! Men på sine fridager, får hun overta kjøkkenet!!! Hun er ordentlig god på matlaging - men rydding etterpå . . . .! Vel hun lærer - motvillig!!! - - - og jeg lærer matlaging for hverdager - med ryggen først!!! Men det er nå koselig å være to hjemme til måltidene.

Ellers er det bare å konstatere at tiden en kunne kjøre piggfritt i nærmiljøet er over, her brøytes og strøs det nesten ikke lenger – penger skal spares - - og det er håpløst å komme frem på blankpolert underlag uten pigg!
Fruen hadde forresten 180 grades rundsnu på veien ut av byen for en ukes tid siden, hun var rimelig skjelven når hun kom hjem etter det..!
Det ble noe skader på støtfanger, spyler og litt annet på venstre side foran. Traff autovernet!!! Hun hadde grisflaks det ikke var andre biler på veien der da, ellers!
Dette skjedde i i 60 km i timen, og dekka er nye i høst!!! Pigg Pigg Pigg – selv om vi har kjørt piggfritt i sikkert 10 år!!!

Det har blitt dårlig med bloggbesøk på meg de siste dagene, men føler at nå er det tid for noen småbesøk igjen! Henger litt sammen med formen det der!!!

Så går vi, eeeeh jeg, i gang!

Kommer tilbake til situps!

.

3 kommentarer:

Gry sa...

Enig med deg mht pigger. Vi kjørte piggfritt i mange år, men så flyttet vi ut her på "landet". En hel mil fra Bergen.... I bestefall tar det 2 døgn før det blir brøytet. Og da satte jeg foten ned. Jeg ville ha pigger! Gubben forsøkte å protestere. Og da sa jeg det er greit for meg, men da får du kjøre ungene i barnehagen. Ikke lett for en som er midt i Atlanterhavet.... Så da ble det pigger!

Jeg hører "eksperter" sier at pigger ikke gjør noen forskjell, men for meg gjør det det.

Vi hadde texas her i går, solid snøfall og biler på nedslitte figgfrie dekk. Gubben og et par andre fikk jobben med å dytte dem opp bakken. Det kan vel knapt kalles bakke heller, så slakk var den.

AnitaH2 sa...

Husker min første sladd. Da bilen stoppet kunne du dra en 20 cm-linjal mellom bilens ene langside og bygdas lensmannskontor. Som heldigvis var formiddagsstengt. Aldri siden har jeg gjort noe så elegant, og sjelden har jeg vært mer vettskremt!
Godt det gikk bra med fruen din!

Harryford sa...

En ny dag til endes - tegning hele dagen!!!

Det høres ut som plassen for pigger og 4 hjulstrekk Gry! Billigere med piggdekk en rep av skade på bilen!!!

Jo fruen var litt betenkt en dag eller 2 Anita, men så ble det glemt!!! Hun kjører ganske mye småkjøring med jobb-bil! Men de har 4 hjulstrekk, og det gjør stooor forskjel!