24. mai 2009

Årets første tomat i nytt kamera!

Endelig fikk vi rota oss til å kjøpe nytt pocketkamera! Speilrefleksen får bare vente!!!
Guttene testa og var fornøyd. Det er et Nikon Coolpic S620 Dette!
Bildekvaliteten kunne vært bedre, men brukervenligheten er super!!


Jeg måtte jo teste på "macro", og forventa ingen ting, men ble overrasket - Dette holder for bloggens del! - - - Og det første bildet var selvfølgelig av en tomat - stort annet er det ikke å ta bilde av her!!!

Ellers, - jobb - speider og graving i haven!
Jeg har besluttet å sette opp en 7-8 meter lang mur langs ene nabogrensa, er lei av maset deres! Skulle ta vekk en 10 år gammel diger furutrerot som sto midt i grensa, og naboen var redd for at huset hans skulle skli ned i hagen min!!! Ja så lurte han på for 3. gang - i år - hvor grenspålene var!!!


Jeg har sikkert lempa 8 kubikk med sand/leire/stein jord, for å komme ned til fjell! Jeg elsker den "herjinga" - godt for kroppen - selv om det gjør vondt! Men det må ikke være jobb - for da er det bare pyton!!!


Drivhuset blir selvfølgelig ikke ferdig, og i går kjøpte jeg 200 meter med 12x36 imp taksløyfer, for å lage et espalje forran "hullet! Guttene var med å snekre, - jeg har nok forsømt de litt med å ta de med på "mine" prosjekter, - den "datakraften" de føler er såååå sterk!



Her sees minsten i "arbeidstilling" - det var så tungt for knea!!!

I dag må jeg hvile - det blir overtid og dritt til uka!!! Alle skal ha båten til pinse!

Ja så kan dere jo til slutt gjette hvem som måtte ta ansvart OG arbeidet - for å få storspeiderene til landsleiren på Åndalsnes!!!!

.

20. mai 2009

Agurk vs sjokolade!

Yesss! Årets første agurk-er er spist - knasende godt! Tok av noen "stammeagurker" i går kveld, siden det er best for plantene å "produsere" på sidegrenenes 1. og 2. ledd.
Håpet om å ha modne tomater til 17. mai - svant med kaldværet - men om et par uker blir det!

Ellers jobbes det, så det blir ingen tid, og langt mindre energi, til hage og blogg! Fra 05 til 19 i går!!! Kunder sure, vil ha gjort mer - fortere - Hallo de vet inderlig godt at jeg gikk hjemme i 3 måneder i vinter!!!

Blir "kalorisugen" av slik jobbing, synes at kroppen fortjener noe godt!!! Så sjokolade blir stappa nedpå - i mengder! - - - Hvilket får meg til tenke tilbake til barndommen.

En liten historie til ettertanke følger: I 1965, 7 år gammel fikk jeg min første "større" betalte jobb. Det var slik at vi hadde en kolonilaforretning til nærmeste nabo, og der hang jeg ofte. Eieren hadde fått polmolitt i 30 åra, noe som gikk utover hans ben, og han var tidvis inne på Sofiers minde får spesialtilpasse sko! Når han var bortreist, som regel en gang på høsten og en gang å våren, måtte noen passe butikken, og det ble fra 65 - meg!
Siden dette var en sommerbutikk og det knapt var mer en 10-15 kunder per dag på dene årstiden, gikk dette greit! Skrive kunne jeg ikke, men det gjorde kundene selv. Jeg henta frem varene, og de noterte i storboka. Det gikk i kaffe, melk, ost, og kanskje noen pølseskiver - som forøvrig måtte skjæres på maskin og finveies på vekt, før prisen ble regnet ut! En halv hekto var ofte nok! Brus og sjokolade var ikke "dagligvarer"! Muligens en spisspose kandissukker - til kaffen!
Men jeg husker en kunde, en hvalskytter, en "tittel" som plasserte han blant de "bedrestående"! Hadde importert bil og alt! Vel han sa alltid ved avsluttet handel; "Da får du ha takk for en god handel Andersen, vi får kanskje avslutte med en sjokoladebit" - Jo det var ikke meg i mot, og jeg måtte legge 10 stk 5øres sjokolader i en spisspose! Den totale sum av 50 øre skulle det bli, hvilket ble behørig notert i storboken! Dernest fikk jeg ikke mindre en 2 stykker av de små melkepletter til avnytelse, over en fiskeprat.!!!

Er det noe rart i at kiloene renner på ”nu for tiden”!!!

Ha en ellers fin dag.

.

15. mai 2009

4 Humler.

"Hue rumler fullt av bedritne humler" sang Arild Nyquist i slutten av 80 åra! - Jeg skulle gjerne hatt de humlene nå, i hagen, til bestøvning!

Kirsebær, moreller, plommer, pære, og de tidlige eplene blomster, men jeg har kun sett 4 stk humler - totalt!

Mange år siden jeg har sett en så fin blomstring, på alle trær og busker - men altså ingen humler, det er stille - unaturlig stille!
Å la humla suse er jeg vel god til - men det hjelper ikke mye her!

Ellers. - Våkna klokka 03.30, kattejammer, irriterende, særlig med tanke på kveld/nattens samling for gjennomgang av årets program for Notoddenbluesen. Skal tro om det ikke blir noen av dikter Arilds humler å finne i mitt hode i morgen!!!

Ellers 2. Jobb, speider, 17. mai, ugresshøsting. Samla 200 liter med hardstampa ugress, 30/30/30/10, brennesle, skvallerkål, høymol, og div, i en tønne i går kveld. Tråkka opp i tønna og pressa det hardt sammen - så fikk jeg endelig brukt "vekta" til noe nyttig! Fylte opp med vann, og lager ei "grønn suppe" til gjødsling av bærbusker. Restene går til jorddekking!

Utetemp klokka 04.30 - 4 grader!!! Er ikke rart at humlene drøyer`n!

Inne. Svarten brenner og varmer toppen, "lappen" varmer låra, og teen varmer innsiden - for prøve å få meg litt "skjønnhetssøvn" i stolen!

En riktig fin dag ønskes alle!

.

10. mai 2009

Harry Dodson - og jeg!

Jeg og den nå avdøde headgardeneren fra tv-serien om restaureringen av den viktorianske grønnsakshagen mm, på Chilton house, Harry Dodson, har nok ikke mange ting felles, kanskje bortsett fra vår ærgjerrighet for å utføre våre respektive fag med dyktighet!
Men - i går, søndagen, hadde vi ytterligere en ting til felles!
Som tidligere nevnt var jeg i en noe spesiell konfirmasjon, og vi måtte plutselig ta 1 og 1/2 times pause, hvor vi kjørte hjem. Ventetiden ble tross familiære protester brukt til å gjødselvanne - en 8-10 bærbusker - med godt utblandet hønsegjødsel++. Blandingen som var laget noe timer tidligere hadde stått til "gjæring", og var nå moden for bruk! Skifting var det ikke tid til, så jeg tro nedi gummistøvlene, bretta opp hvitskjorta, og lot silkeslipset dingle!
Forbispaserende fikk nok det endelige bevist på at "nå har`n tørna helt"! Jeg storkoste meg - bonustid med stil!
- Likheten - at vi begge "haget" i hvit skjorte og slips!

.

Plen i gult en moody morning

Med selskap av Margretes musikkabal og en mett og trett katt, sitter jeg her en heller moody morning. Den siste tids gjøren og laden har tappet meg og jeg vil bare flytte inn i mine tankeres jordhule, fri for all kontakt med denne verden! - - - men slik har "verden" ikke tenkt det!!!

I går gikk dagen med til Småspeiderkonkurranse på Hove leirsted på Tromøya ved Arendal. Jeg har brukt lang tid på å forberede de små, og ennå mere tid på å få et svar fra deres foreldre om de kan kjøre! Vel, til slutt ble alle "representert" med foreldre, og konkurransen gikk fint.
Selv sto jeg på post - som en må lage og gjennomføre selv! Heldigvis har jeg nå fått speiderskjorte på 2 voksene til, som hjalp godt til.

Mine" søte små havnet på 5. plass av 12, og både de og jeg var fornøyde med det, siden de var blant de minste i klassen de konkurrerte i! - - - - Så - - var enkelte foreldre direkte sure for at de ikke gjorde det bedre, og hva var det de ikke hadde lært!!!! Unødvendig å nevne at dette er foreldre som stadig sender ungen på annet når vi har speiderdag! - Dessverre er jeg så "sliten" nå at dette tok fra meg den oppladningen - refillen jeg skulle fått av vel gjennomført! Har ikke kommet meg ennå!

I dag søndag går hele dagen med til konfirmasjon, heldigvis kun som gjest hos vennepar som nesten er uten familie, og som dessverre er veldig ordknappe! Jeg vet av erfaring at dette blir slitsomt, men gjør det hovedsaklig for guttenes deres skyld!

På en slik morgen må der letes etter "lys" - og klart det finnes i rikelig mon - god helse, mett, familie og ikke minst en hage som pratisk talt lyser gult i kapp med solen! Kan ikke huske å ha sett så mye løvetann i plenen før! - og den gleder meg med sin fine muntre farge!

"Kultiverte" blomster er det lite av, men Auriklene fra Hajal lyser i mange fargefasetter - flott! Sommerblomstene jeg skulle ha priklet for en måned sider - er ikke det! Og neste ukes ettermiddager er allerede fullbooket!

Ps Ordet moody fikk meg til å tenke på Moddy Blues – gruppa – med ”Nights In
White Satin" - hmmmm – sene netter med gryende kjærlighet!!! - men i dag mest på blues – for neste fredag skal vi ha det første møtet/førforberedelse til årets bluesfestival på Notodden, jeg gleder meg som en unge!!!

.

8. mai 2009

Heiser flagget og minnes!

Jo jeg gjør så, det er 8. mai og frigjøringsdag, - og flagget heises! - Flagget heises for å minnes, ikke for å feire, de har vi andre dager til!

Oppvokst omgitt av krigsseilere fra barnsben av, og siden flyttet til Risør hvor vi har Konvoibyen, hjemmet til de krigsseilere som hverdagen etter innsatsen under krigen ble for tung å takle, har jeg inngående kjennskap til ettervirkninger av krig. Jeg har sagt det i mange år og kommer til å fortsette med det, - en krigs virkning på mennesker slutter ikke med første generasjon!
I disse dager kommer det ut en bok om overlevende fra konsentrasjonsleirer og hvordan det har påvirket de, deres barn og ektefeller, i livet videre! Det er store likheter til de seilende, og til de som kjempet hjemme! Selv om forskjellende mellom de tidvis var store!

Viktig er det, en dag i året, og ta inn over seg de mindre hyggelige realitetene med krig og hva krig fører til. Det skulle vel gi oss litt kunnskap og bakgrunn for å forstå mange av de som kommer til Norge på bakgrunn av krig og ufred i andre land!

Flagget heises og tankene blir "Aldri mere krig" - måtte våre "styrende" huske det når de "bestemmer" hvordan Det norske forsvar, Nato Forsvarasalliansen, og EU hæren skal fungere!!!

7. mai 2009

Sliten trøtt og glemsk!

Jo overskriften er på sporet av nåværende tilstand, - mer kan legges til - men det får være!

I alle fall er konfirmasjonen vel overstått, alt gikk etter planen. Kirke, lett kaffe, guida omvisning på Risør saltvannsakvarium, middag, og stor kaffe. Været var fint og vi kunne spasere mellom "aktivitetene"!
Siden 30 stk var for mange til å ha hjemme, var vi i en privat forhenværende rederbolig på Solsiden. Salat, mozarella pluss, til forrett, helstekt pattegris til hovedrett, og sorbé bjørnebær til dessert! Kokker og servitører gjorde en utmerket jobb. Kakene hadde fruen tatt seg av og de var bare helt topp. Konfirmanten fornøyd. Foreldre totalt utslitt! Konstaterer til slutt at familie er noe "rare greier" og at jeg igjen ser viktigheten av samarbeidstreningen vi driver i småspeideren!

Så skulle en tro at alt var såre vell og en kunne slappe av, men neida, for nå ble det på kort varsel jobb igjen, og den skulle helst ha vært ferdig en uke før vi begynte! Jeg trosser det og tar litt kortere dager den første uka, der er så mye malegreier, og ikke minst speidergreier som må ordnes!

Hva glemsk angår så er hodet helt blåst om kvelden, og når jeg i går kveld var nede og lukket drivhuset, kikket jeg inn og var såre fornøyd med at ingen ting sto i midtgangen, alt var ryddig og fint! Flott - helt til jeg våkna klokka 02.45 i natt og kom til å tenke på at jeg hadde glemt å sette inn alle tomatplantene som jeg bærer ut og inn!!!! Stønn! - og slutt på soving - men jeg orker ikke å gå ut, det er mørkt og jeg har vondt i hodet!

Slik det er nå, blir det ingen overskudd til blogging, blomster blir ikke priklet og "alt er bare trist og leit" - som i Kardemommebysangen! - - - Gud hva jeg gleder meg til - - - det blir rolig igjen! Til høsten! Når det skal bygges hus!!!

Nå – forsøk på stolsoving!

En riktig fin dag ønskes!


.