15. sep. 2009

Stein beseiret!

Skulle vært et bilde her - men kameraet er i Polen med eldstemann. Så jeg får nøye meg med å skrive at samtlige stein som gravemannen ikke klarte rikke med sin 500 000 kroners maskin, nå er pent løftet vekk, med spett, kile, steinslegge, muskler og svette! Og jeg er stolt av det! Her dras nytte av lærdom fra far og andre, tidlig i 60 åra, hvor en ikke brukte penger på maskiner, men tok ting over langs!
Som kronen på verket klarte jeg å bore, kile og sprekke ut/av en liten 100kg topp som fremdeles var for høy! - Og det med en ved-kile som er altfor bratt til formålet! Lykkelig var jeg over å kunne bore med slagdrill, og ikke måtte slå for hånd som i 60 åra! Den gang holdt jeg, og far slo - kan aldri huske han bommet! - - Ville jeg fått mine søte små til å sitte en time hver dag i en uke, for å holde i et dirrende bor! Håper ikke det!

Ellers er jeg fornøyd med valget - i alle fall på landsbasis! Skulle det være noe å håpe for de rød/grønnes fremtid, måtte det være at de var mer lydhøre for gode forsalg fra sine "motstandere" og at de ”motstanderne” - til gjengjeld ikke hele tiden måtte så politisk mynt på samme! Men det er vel for mye for langt - begge deler!

I dag blir det speider og hvile - jeg har tatt meg vel hardt ut i det siste - men er fornøyd over resultatene.

7 kommentarer:

Mariann sa...

Skal si du står på. Må si jeg er imponert over arbeidslyst og hva du får til med håndkraft og litt teknikk. Nå har du jammen fortjent en liten hvilepause.

Berit sa...

Først bekjemper du troll, nå beseirer du steinen også. Jamen har du fortjent en hvil!

Jeg blir stadig imponert over hva som lar seg gjøre med handmakt, enkle redskaper og god teknikk. Tenk bare på gamle dagers veiarbeid, bruer og bygninger i stein. Fint at noen fortsatt behersker teknikken og fører den videre.

nefertiti sa...

Du e' grådig flink :-)

AnitaH2 sa...

Unn deg hvilen, det har du ærlig fortjent!

Linecas have sa...

Du har vært driftig ser jeg. Merkelig at en stor maskin ikke klarer slike steiner. Tror ikke det er noe du ikke klarer snart jeg. Makan til mannfolk skal en lete lenge etter.=))

Merethe sa...

Ja jeg stemmer i,som du står på.:)
Hvile må man også ha for å ta seg inn igjen. DU er så flink. :)

Harryford sa...

Uff nå var det flere dager siden...!

Men ok, jeg tok en hvildedag - og fortsatte.

Tar noen ord om det i dag!

Tror ikke du skal lete så lenge Line Cathrin - spørs om ikke du har en i den nærhet! - å så er jeg jo flink av å gjøre mye ut av lite! ;-)