3. sep. 2009

Bankbesøk og energi ute av kontroll.

Så er vi "gjeldstynget" igjen! Når vi kjøpte huset i 92 ga vi 550 000. Det var nå nedbetalt. I går tok vi opp nytt lån til "utbedringer" - 650 000. En sørger selv for alltid å være under åket! - Som en kuriositet er 550 000 i 92 verdi - 760 000 i dagens verdi!

------------------------------
Det var første ordentlig speidermøte med 3. klasse småspeidere i går. 7 stk. Selv etter år i Speideren har jeg ikke møtt en gjeng så full av ukontrollerbar energi!!!
Speideren har som uskrevet mål å gi plass til de som ikke finner seg til rette i andre foreninger og lags systemer. Stor utfordring. Men jeg må si meg høyst usikker på "rett" fremgangsmåte denne gangen.
Speiderens motto er: "Er det ikke gøy - er det ikke speiding"! Det skal være innlæring under morsomme og interessante forhold.
Det jeg har sett av "går seg til av seg selv metoden" har vært lite vellykket. Ødeleggende for de det gjelder, og dem rundt!
Metoden "strengt" - gir ikke gøy! - Tja - hva gjør en høyst uskolert og uerfaren "barnepedagog" i slike tilfeller.

------------------------------

Litt grøftegraving i går, da været ble bedre en meldt! Kun noen små byger. Gravde pukk i feil størrelse med henna, til neglene var "oppspist", - ingen redskaper får tak på den størrelsen. Sier bare, ligg unna størrelse 60 - 120, den er et mareritt! - Kjøpte den billig en gang da vet du!

I dag - regn – innevær - blir kanskje noe tegnig av tekniske husdetaljer, mur reisverk på nybygg. Må sette opp et materialbudsjett - en gang!

.

2 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Kanskje speiderungene kan grave litt pukk?
;-)

Harryford sa...

He he - god idè - men "vi klaaarer ikke" - er det første de sier!!!

Nåja, vi skal vel klare å få styrt energien denne gangen og!