22. aug. 2011

Ro

Jo så var jeg vel i gang da, med bloggingen. Det med å ha en smalspora blogg, med fyldig innhold, er ikke for meg, her blir det bredsporet, med spredt innhold. Men likevel, en viss orden bør det være og temaene må bli: Hus/hagedetaljer, speider, båt (den er relativt ny) og ehhhh – livet! Den siste ikke så ny, men likevel stadig en kilde til undring!

I dag båt.

Som nevnt i går, har livet de 2 siste årene blitt kjørt på kun 2 – 3 spor. Nå vil jeg legge til et nytt, nemlig båtbygging. Ikke så overraskende siden det er mitt fag, og noe jeg har hatt som levebrød siden 1981, i div ”fasonger”!

De siste 8 årene har jeg bygget og restaurert båter til folk som stort sett ville være anonyme, folk med mye penger, men som setter som forutsetning at dette skal foregå i stillhet, og ikke bli omsnakket i det hele tatt. Det blir litt som å være maler, uten å få lov til å vise frem bildene.

Vel, som forandring på dette holder jeg nå i min galskap på å dra i gang et kurs med formål å lære bort bygging av pram, med et viktig tillegg, å formidle prammes historie her i lokalmiljøet.

Saken kom i stand grunnet et samarbeid jeg ville speideren skulle gjøre med ”veteranbåten” Risør II (en restaurert seilende redningsskøyte) Tanken var å kunne bruke hverandres materiell og personell, ikke minst med tanke på felles utvikling av kunnskap.

Nå viste det seg at vennegjengen (driftsgjengen) rundt Risør II led av forgubbing, så jeg foreslo som ide dette prambyggerkurset, for å trekke nye folk til båten, som igjen kommer speideren til gode.

Så blir det jo slik da, at det blir meg – som må holde dette kurset! Det er beregnet til 100 timer (pluss alle forberedelser) – galskap – men jeg tror tross det, at det vil kunne dekke et behov hos meg, nemelig det å kunne få lov til å formidle den gjennom mange år ervervede kunnskap, og ikke minst få muligheten til å vise den frem.

I kveld begynner første planleggingsmøte, for å se om dette er gjennomførbart.

Forhåpentligvis - to be continued!

Hmm - så ble innlegget langt og noe svevende, men kommer mer smalsporet tilbake. Ha en riktig fin mandag.

8 kommentarer:

hajal. sa...

Så godt å sjå at du er tilbake i bloggverdenen og er i aktivitet med det du trivst best med - båt og speideren!
Eg gled meg til å følge både breidspora og smalspora rapportar frå "det blide sørland".
Sjølv har eg teke meg ein bloggpause foreløbig på nesten 2 mnd., men håpar det snart er liv i min blogg igjen og.

Harryford sa...

Mange takk Hajal, og jeg er minst like glad for at du er "på banen". Jeg har nok sett dine fine blomsterbilder, og mener nå å ane at du snart springer ut i full blomst igjen! ;-)

RandiF sa...

Veldig hyggelig å se deg igjen, John. Håper på litt hagerapporter også med tid og stunder.:-)

Mokki sa...

Så godt at du er tilbake - har savnet de små hverdagsglimtene dine :)

Harryford sa...

Takk for det Randi og Mokki. Joda, litt fra hagen blir det nok, selv om den stort sett lever sitt eget liv for tiden.

Inghild sa...

Så spennende med kurs!

Marit sa...

Hyggelig at du er tilbake igjen! :)

AnitaH2 sa...

Jeg vil også bygge båt! Det ser så deilig ut å gjøre noe som faktisk synes, av og til! Og så noe som både er vakkert og brukbart!

Men etter en time med å skru i "prosjekt jordsåld", vet jeg med meg selv at akkurat dét får bli med drømmen!