1. mars 2010

Snø og andre forbannelser!

Det er 1. mars i dag og jeg pleier holde våråpning i drivhuset!
Bildet taler for seg selv!
Vel var det en ordentlig snøvinter i 2006, men årets er verre - her.
Det er fort gjort å glemme snøen som falt i fjor, men jeg kan ikke huske at vi har hatt like mye snø de 15 åra jeg har bodd her. Synes de snakker om, hva kulde angår, at vi må tilbake til 43 jeg. Husker forresten snøvinteren 66, men det var på Tjøme i Vestfold!

1. mars var også planlagt start for grunnarbeide på husutbyggingen. Der er det jamt over 1 meter snø nå.
Optimistisk begynte jeg med litt forsiktig måking for noen dager siden, og den natten kom det 30 nye cm!
Får være glad for at jeg i "høst" fikk gjort alt grunnarbeide, og satt opp muren til verandaen, kan så vidt se muren på bildet!

Det som har opptatt all min tid og hengt over meg som en forbannelse, i tillegg til snø og Ol, er problemene jeg rotet med opp i med garasjeporten!
Jeg laget den selv, den ble solid og - tung!
Jeg hadde bestemt meg for at den SKULLE flukte med veggpanelets ytterkant, noe alle sa at ikke gikk - og det gjorde det ikke heller - nesten!
Aldri har jeg vært så nære ved å gi opp, dag etter dag, bygde om beslag, bora, slipa, banna, og til slutt kan jeg vel si at jeg lyktedes, men det tok 4 dager med fortvilelse, og en masse feilarbeide. Tok meg knapt tid til spisepauser, før jeg endelig "skjønte" hva jeg måtte gjøre for at det skulle bli som JEG ville!
Nå kan det trykkes på en knapp og døren glir fint opp!
Du, altså jeg, er ikke god - sier fruen!

Nå kan jeg til våren sette på feike hengsler og det ser ut som "ordentlige dører! - med ordentlig faspanel og ordetlig utenpåliggende belistning. Det mangler noe belistning ogt dildall på siden av dørene ennå, men jeg er drit lei!

Nå snømåking på "byggeplassen"!

Ok jeg innrømmer at jeg så litt på OL - og det var jentenes prestasjoner som gledet og rørte meg mest!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vel - men sjelden har vel noen hatt en mer synlig "grei" grunn til utsettelse. ;)

Garasjedøra ble skikkelig flott den.

Unknown sa...

Snø=dritt.. ferdig med det.

Når det gjelder dine snekkerferdigheter er jeg evig imponert!

IngunnBW sa...

Temmelig stengt inntil videre drivhuset ditt ser jeg... Håper virkelig solen får skikkelig tak snart, i det minste at den viser seg. Har sett snurten av den på over 2 uker. Lei sne er bare fornavnet!

Imponerende og standhaftig innsats med garasjedøren din! Den ble kjempefin :)

Sigrid sa...

Det ble ei flott garasjedør! Gubben har samme innstilling som deg: Det er ikke noe som er umulig og det er helt uaktuelt å velge minste motstands vei..... Litt furstrerende for oss som heier fra sidelinja, men resultatet pleier å bli veldig bra :-)

Merethe sa...

Ditt pågansmot og din stahet hjelper deg til få det slik du vil :) Det ble veldig flott.

Ellen Walnum sa...

Helledussen så dyktig du er, jeg skjønte ikke bæret av det du skrev en gang og du har gjort det:)

Snøen orker vi ikke å tenke på, nå har iallefall det fine været startet og ifølge yr skal det fortsette. Håper mye av snøen forsvinner. I dag så jeg en flekk med tørr asfalt, det gledet mitt vinterleie hjerte:)

Harryford sa...

Hmm - stahet har blitt min "motor" i livet - ikke så lettkjørt, men en kommer nå frem! Noe "støyende" for omgivelsene - dog!