7. mar. 2010

Dobbelt tele.

Fredagen ble grå og sur, og kampen mot telen syntes håpløs. Min oppgave i "Realityserien - livet og en husutbygging", å få laget murfundament og mur for utbyggingen.
Jeg brukte 5 timer på en drøy kubikk med jord, stein, og røtter. Slagdrill med meisel må til for å hakke meg nedover. Steinene er så fastfrosset at selv 4 ton jekkekraft må gi opp. Det føles som å flytte Sahara - sandkorn for sandkorn. Men èn kubbikk - er bedre en ingen kubikk.

Irriterende er det at tempen går ned mot 12-13 minus på natten, og med en "bakketemp" rundt null, er det ikke lenge for en har 20 cm med steinhard tele.

I går, lørdagen - hvor det forresten var strålende sol og deilig, kjempa jeg meg gjennom en utflata sandhaug hvor telen bare var 15 cm. Flott - helt til jeg satte spaden i jorden og oppdaget et under 5 cm med løssand var det nye 10 cm med tele! Pussig, men det var vel barfrosten i høst som tinte delvis - før vinterens nye frost kom.

Håper ikke "rekord" potetbøndene litt lenger syd på kysten også finner dobbelt tele, for de mener det er frostfritt under snøen, og at potetene skal i jorden så snart snøen er vekkfrest!

Så er det bare å fastslå at det ikke blir noen grønne aktiviteter på meg i år - heller, de må nok en gang prioriteres vekk!
Drivhuset jeg hadde håpet på å få bygget ferdig i mars, forsvant i forsinket garasjebygging, ikke minst takket våre store snømengder og kulde. Ja og egen stahet over detaljer.

Jeg får botanisere i dere andres blogger - noe det har blitt liten tid til i det siste.

Ps. Spise har jeg vært flink til i vinter. Jeg tok frem vekta som har fått hvile 3/4 år nå, og så at jeg er 12 kg over - vekt i forhold til høyde - for et sundt liv - og denne gang kan det ikke bortforklares med nye muskler! Skal tro om stahet og mangel på bedre vitende er tung substans!

Klokken er 8 på morran og solen skinner, det blir nok en fin dag :-)

9 kommentarer:

Britt Åse sa...

Når alt denne hvite driten endelig en gang forsvinner tenker jeg nok at fettet omdannes til muskler, slik du driver på.
Skal de frese vekk snøen og sette potet, altså? De er gærne, de der i Reddal, hvis det er dem du snakker om.

Britt Åse sa...

PS God søndag! Det er plussgrader - hurra!!

Ellen Walnum sa...

Å var dere så heldige at det bare var grått og surt på fredag. Her datt det ca. 20 cm. snø....mer enn det som sola hadde klart å tine gjennom uka. Æsj!

Håper inderlig at denne dobbel tela ikke er et utbredt fenomen. Så vidt jeg kan huske kom snøen før den voldsomme kulda her......

Unknown sa...

12 kilo erfaring, heter det. Og ikke tenk på det, du som jobber så mye fysisk! Neiiiida Ikke noe problem.

Skulle ønske jeg hadde ditt pågangsmot, har en enooorm veranda som har så mye snø at det ikke er til å tro. Huffameg.

Harryford sa...

Dere er generøse som alltid - derfor er det hyggelig å "poste" her!;-)

Tror de var både i Reddal og en plass noe nærmere Grimstad, de ville frese jordene Britt Åse. - Kjener følelsen"

Hadde det kommet "20 pluss" med snø her Ellea - vet jeg ikke om jeg hadde "overlevd"! At det er mulig!

He he tung erfaring Charlotte - ok kjøper den. :-Dv

Jeg går i alvorlige tanker om å få meg en snøfres på belter nå - den kan kjøres på tre-terassen og steingangveier uten å sette merker av kjetting!

Bjørg 47 sa...

har nok litt tungt for det, hva er vitsen med å sette poteter såååå tidlig, da. Hvorfor bruke opp hele ungdomstida på å få satt disse knollene i jorda FØR telen går ?

AnitaH2 sa...

Det er noe jeg ikke skjønner?
Hvorfor venter du ikke til tela går? Er det feigt? Eller er dette en av Mann-mot-elementene-kampene jeg bare ikke er programmert til å forstå?

Harryford sa...

Vel Bjørg - vitsen med tidlig potetsetting er vel i første omgang prestisje - dernest økonomi!
Det gir mediaomtale, reklame-effekt osv. Tror jeg.

He he Anita - som om jeg er en sånn mann mot natur figur - en hagens Lars Monsen! :-DDD

Neida, greia er at NÅ har jeg "fri" og kan jobbe hjemme. Når telen og snøen går, står jeg som så mange mange år før og jobber på en eller annens rikings båt - for liten lønn,til seine nata. Da blir det ingen tid til denne høyst nødvendige utbygging/forbedring, som skulle vært gjort for 15 år siden. Det renner gjennom taket, og isolasjon finnes ikke - muligens kun mellom øra!

AnitaH2 sa...

Jeg som var sikker på at du var hagens Indiana Jones? (Harrison Ford er så nært man kan komme Harryford på utenlandsk, vel?)
Men du får vel bare peise på, da. Skjønner jo det med sesong on-and-off.