4. sep. 2009

Veterantv fremfor Valg-09

Jeg innrømmer det, og har heller ikke noe i mot det - jeg begynner å bli "godt voksen"! Foranledningen for slike skriverier er min høyst sviktende interesse for medias presentasjon av høstens valg. - Jeg har hørt det før - maaaaange ganger - alt sammen!

"Velg det partiet som har den enkeltsaken du brenner for" - skriker de i kor fra rødt til brunt! Og folket synes å være enig. - - - Jeg er det IKKE, - jeg velger IKKE å stemme etter en enkeltsak - kunne ikke falle meg inn! Skulle jeg velge et parti fordi de lover at 51 åringer skal bli dette valgets utkårende vinnere, de skal slippe å betale bompenger, betale kun halv pris på bensin og få kjøre i kollektivfeltet! - MENS resten av partiprogrammene kan fortelle om privatisering av helse, for å få ned "kostnadene", at hver enkelt arbeidstaker skal få egen forhandlingsrett - da det er "mye lurere" en å stå samla, at nå skal vi ta et tak for å få alle "unnalurere" vekk fra uføre og arbeidsledighetskøene, og at vi retter opp den norske økonomi ved å ta inn billig arbeidskraft fra lavkostland! osv osv! Nei det skulle jeg ikke!

Jeg finner ingen enkeltparti som "bringer meg og Norge inn i himmelen" - og det etter gjennomlesning av partiprogrammene. De ligger på nettet - litt kamuflert tidvis, men de er der - så les!
Mitt valg faller på det partiet som har en kombinasjon av enkeltsaker jeg synes er viktig for meg - OG samfunnet som helhet, - og som har færrest av de ”uspislige sakene” nedfelt i sitt program!

Minner til slutt om det gamle "jungelord" at i politikk er det "kjøttvekta" som teller mest for resultatene!

Så med den bakgrunnen satt jeg i går under Valg 09 og koste meg med SVT`s Veteran-tv, ekte mennesker med lang livserfaring som har fått evnen til å forstå hva som egentlig gir livet mening og innhold!

Ok - dette er er ikke "løsningen for alle" - heller for oss som har levd en stund! De unge må la seg trollbinde, engsajere, skuffes, gledes osv, til de har funnet sin verdiplattform.

Kommunevalg derimot - er en annen historie!
---------------------

Ellers.

Bestilte ny pc - "LENOVO Ideapad/Netbook S12" som den så fint heter! Kommer tilbake til den når jeg, nei fruen, får den! Historien om den gamle blir for lang å fortelle, men handler om firmaservice, eller egentlig manglende sådan!

Sendte første "det lurer jeg på meil" til min siste snekkerforbindelse, og fikk greit svar etter bare noen timer - herlig!

Speider opp og i mente!

Leilighetsjakt for venninne som trenger sådan, men har vanskelig å får å ta skrittet!

I dag, får se an været - enten ute i grøfta, eller ved "tegnebordet"!

Ps Luca slikket for første gang på fingeren min her for noen dager siden, rømmen fristet til "nærkontakt" et par sekunder! Plantemargarin derimot kunne ikke "overtale" henne!

.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Ja jeg er enig med deg. Jeg føler også det er vanskelig å vite hvem jeg skal stemme på. Jeg er jo så inderlig enig med noen på noen punkter og så utroooolig uenig på andre punkter.. Ikke lett.

Stakkars Luca.. Joda, men det er jo et tegn på at det går riktige veien?

Hva med å prøve Feeliway? Det er sånn dings man putter i stikkontakten som skiller ut en etterlikning av de hormonene som katter selv gnir av seg på dørkarmer og diverse for å markere "hjemme" og "ro". Det lukter ingenting for oss mennesker men de merker det godt og blir mye roligere.
Fås lettest hos veterinær vil jeg tro.

Mokki sa...

Der sa du nøyaktig det jeg også tenker - jeg velger det partiet som har mest mulig likt grunnsyn med meg. Om de blemmer seg på enkeltsaker så stoler jeg på at de generelt trekker samfunnet i den retningen jeg vil ha. Å stemme på et parti pga enkeltsaker er alt for skummelt for meg...

Miamaria sa...

Helt enig. Og det mente jeg allerede da jeg var 18, verdigrunnlaget har ikke skifta. Nei det er ikke om å finne det perfekte parti - eliminasjonsmetoden er fin. Finn ut hvilke du MINST vil ha, og stem på et av de partiene som står igjen.

Merethe sa...

Ja dette valget. Bra argumenter du kommer med. :) Takk for koselig kommentar og klem :)

Maria sa...

Å velge etter enkeltsak er jo et ganske vanvittig forslag. Dropper hele TVen - de fleste politerne er heldigvis mer etterettelige og engasjerte utenfor TV-ruten. Heia verdigrunnlagsvalg!

Christine sa...

Å velge parti etter enkeltsaker er jo helt....på trynet. ;-) Enig med dere som stemmer på det partiet som har mest mulig likt verdigrunnlaget og menneskeynet som jeg har. At jeg ikke er enig i alt, det partiet kan man jo aldri finne.
Godt valg!

Christine sa...

menneskesyn og som MAN har, skulle det vært. :-D

AnitaH2 sa...

Ekte liv levet er dobbelt så fornuftig, minst! Kan til og med risikere å få med seg råd fra noen som har gått enda en runde i forhold til egne runder. Egen forhandlingsrett suger i alle fall for de fleste, det er bare å se hvor vanskelig det er å få folk til å stille som tillitsvalgt. Har du ikke lyst til å være tillitsvalgt, kan du være relativt sikker på at du trenger en. For selv da er uthalingstaktikken fra maktfolket tung å bære.

Så godt at pus begynner å slå seg til ro, jeg unner alle puser å ha det godt så lenge de ikke røyter inne hos meg... ;-) Ellers foretrekker kresne damer meierismør...

Marit sa...

Jeg har allerede forhåndstemt, i år er det taktisk stemmegiving her i huset. Jeg er helt enig med deg, enkeltsaker er helt på tryne å stemme for. Det er helheten som er avgjørende. Jeg finner ingen partier som jeg er helt enig i alt, men det er jo heller ikke mulig. Da måtte jeg ha startet et eget parti ;-)

Ha en fin helg!

Harryford sa...

Vel, et uvanlig "utbrudd" til meg å være dette! Men det gleder meg at dere i hovedsak enige - og faktisk hadde jeg ikke ventet annet av den flotte gjengen som kikker innom mine hverdagslige skriblerier! :-)
Håper vi er mange nok som er i stand til å gjøre et gjennomtenkt helhetlig valg!

Skal tenke på denne Feeliwayen Charlotte! Virker den på tenåringer! ;-)

Ekte saker må det være Anita :-) -

Jeg blir så i godt humør av å lese alle kommentarene deres her i dag! Kommer til å gjøre det mange ganger, når jeg blir for oppgitt over medias og enkeltpolitikeres populistiske vrøvl!

Dere er flotte!