20. jun. 2009

Pusefrøken Lucy er død!

Det ble en trist dag for hele familien i går fredag, da vår alles kjære pus Frøken Lucy måtte avlives!
Hun hadde i løpet av natten vært utsatt for rovdyr, vi antar at det var skjærer som hadde hakket i stykker det ene øyet hennes! Det ble et par lange timer til dyrlegen åpnet, men hun kunne ikke redde det, og telefon til smådyrøyelegespesialist i Skien, samt veterinærhøyskolen i Oslo, ga samme resultat.
Alle ga klar beskjed om at en enøyd katt, hadde vanskelig for å klare seg ute, men kunne leve som innekatt. Som utekatt klarer de seg ikke, og blir herjet med av andre katter og dyr, jeg har en gang sett det i praksis!
Jeg måtte være sterk, jeg som er den "bløteste" i familien og bestemme at hun skulle få slippe i fra. Å stenge en så frittgående katt inne resten av livet, ville bli praktisk umulig, og bare tanken på at hun skulle være i fengsel resten av livet var for meg helt utenkelig! (dette var kanskje en "gammeldags" og kynisk avgjørelse - men jeg står for den!) Hun sovnet rolig inn.
Vi begravde henne ved siden av gammelpusen i hagen, og pyntet med 4 buketter av kattemynte. Det falt mange tårer under hele formiddagen! Selv tenåringen som har vanskelig med å vise føleleser gråt godt. - - - Jeg - vi ”hører og føler” henne hele tiden!

En lei start for guttene på ferien dette, det var jo deres siste skoledag, og jubelen skulle stått i taket!

Midt oppe i det hele ringte de fra Toyota og sa Avensisen var ferdig til henting, en uke før tiden, og selv om ingen ville, dro vi til Arendal for å hente den!
Nå er ikke bil noe noen her synes er noe festlig, bare noe en må ha for at det parktiske ikke skal bli for tungvint, så det løfta ikke stemningen særlig! Ei heller orka vi "å ta avskjed" med vår trofaste venn Carinaen gjennom de siste 10 år, da "avskjeder" var noe vi hadde fått nok av!

Lyspunktet var at bilselgeren hadde en "Svartepus" klar til levering om 6 uker - så vi drømte oss litt bort i det resten av kvelden!

Dagen var avsatt til forberedelser for korpsturen far og guttene drar på om noen få timer. Det gikk tregt!
Jeg skulle og ha gjort ferdig selv-vanning og lufting i drivhuset, det ble det ikke noe av! Fikk "måkt" garasjen så "Avensis" kom inn!

De ringte fra korpset i går kveld og spurte om jeg kunne være fanebærer, men etter en liten prat, kom de til at det kanskje ikke var så lurt, da jeg aldri på noen måte har klart å gå/være i noen slags takt her i livet! Mine eneste praktiske "marserfaringer" er fra 1. mai tog, og selv der klarte de aldri verken " å gå eller dra, i takt"!

Så blir det bloggstille herfra en ukes tid! Ønsker alle dere som kikker innom en fin sommeruke! Ser været meldes fint på Bornholm!

.

14 kommentarer:

hajal. sa...

Au då, det var ein særdeles dårleg start på sommarferien for dåkke alle.
Det er klart du tok den rette (men smertefulle avgjerda) når du let Lucy få sleppe livsvarig "fengsel" i eigen heim!
Godt då at det er korpstur umiddelbart som kan avlede tankar og sakn nokre dagar så vert dei seks vekene til svartepus kan hentast heim litt kortare og lettare å bære.

Lukke til på korpsturen alle saman!

Rita Hogefeld sa...

Stakkars Lucy :(

Jeg ville nok tatt samme valget som du, en utekatt er og forblir en utekatt.

Ha en fin korpstur :)

Marit sa...

Nei, så trist da! Det er fryktelig vondt å måtte ta en sånn avgjørelse. Selv om jeg har to innekatter, så skjønner jeg deg veldig godt. Mine har aldri vært "frie" og er vant til et delvis inneliv og å være ute i kattegården. Det blir noe helt annet med en katt som er vant til å være ute.

Lykke til med den nye bilen!

potentilla sa...

Nei, så trist. Enig i at det var en riktig avgjørelse, mine gutter blir sprø av vinterinnetilværelsen.
Kos dere på tur.

Unknown sa...

Staaaaaaaaaakars både den og dere. Slike ting er bare SÅ trist. Men det er slikt som skjer.
Min søster har en Enøyd katt. Han var født slik og det blir sikkert anderledes. Men han kan fort bli gretten på andre katter ute. Sikkert fordi han ikke har helt kontroll.

Så når slikt skjer som med deres kjære, så er jeg sikker på at det var det aller beste. Stakkars.

Håper dere får en ny svart puma som kan glede dere igjen.

nefertiti sa...

Så trist med pusen.

Ønsker deg og dine en fin ferie :-)

Inghild sa...

Huffameg, så trist :(

Anonym sa...

Veldig trist med pusen. Trøsteklem til dere. Helt enig i at det ikke er noe alternativ å sperre den inne. Skjærer er ikke snille. Det er noen her som er fæle til å erte Tuselatten også, men det har ikke kommet til nærkamp heldigvis.

Unknown sa...

For en trist sorti for Lucy. Må si jeg forstår avgjørelsen, selv om den var ubehagelig og veldig definitiv.

Vi hadde noen runder til dyrlege da My var liten, hun var alt for tillitsfull og ble blant annet skåret opp på beinet av noen rampegutter. 11 sting og for allting angst for mennesker utendørs.

Ha en aldeles herlig korpstur! Nyt sola og turen. :-)

Miamaria sa...

Huff, ja så trist. Men godt at noen er i stand til å ta nødvendige avgjørelser når det må til. Ønsker en fin ferie!

fru Sandeggen sa...

Så trist!
Det hadde nok blitt samme valget jeg hadde tatt.
Skjærer kan være nådeløse! Et par av naboens katter har blitt ille plaget, med store sår som resultat.

God tur :)

Ellen Walnum sa...

Å så trist:-( Husker for noen år siden da vi måtte ta pusen vår Zina. Min kjære og herr Sønn dro til dyrlegen, og vi brukte masse tid på å gråte sammen den kvelden.

elle-melle sa...

Så sørgelig start på ferien. Det er tungt å måtte ta slike avgjørelser som du gjorde, men jeg tror du gjorde rett!

En voksen og avgjort utekatt, blir ikke en innekatt fordi noen mennesker ønsker det!

Ønsker dere god ferie!

AnitaH2 sa...

Stakkars pusen, godt du er sterk og tar kloke valg.
Håper dere får en flott tur og en bedre "resten av ferien"!