29. mar. 2009

Mental vårknipe!

Det er ikke bare fugler og dyr som sliter med vårknipa her om dagen, de siste dagers 30 cm snøfall sliter på noen og en hver! Før elendigheten var det 80% bart og en øynet håp om varme og gode følelser! Men det ble skuff - på flere måter - igjen! - Rådyra har i alle fall funnet et "matfat" de kan kose seg i - hagen!

"Oppryddingen" i speideren går fremover, men det er langt igjen! Jeg fikk, eller tok, rollen som "svarteper" og får følgelig slite med det! Personkonflikter er vanskeligere synes jeg i frivillige organisasjoner en i yrkeslivet! Det er jo desperat mangel på "frivillige" folk til å drive, og en må trå yderst forsiktig for ikke å miste noen! I mitt tilfelle må jeg spise mange kameler som ikke lå på min tallerken – bare for å komme videre i prosessen og for ikke å støte noen ut! Til etterretning for andre som måtte komme i samme situasjon!

Vel det dumme er, at det tar nattesøvn og dagskonsentrasjon fra meg! Jeg kommer ikke i gang med drivhusbyggingen, og heller ikke med situpsmotivasjonsgavene som snart skal trekkes! Dere har vel ikke glemt situpsen! ;-)
-------------------------------------------

I dag er det Samtalegudstjeneste for konfirmantene, noe som erstatter overhøringen! De skal fremføre skuespill og musikk! Deretter følger "obligatorisk" kirkekaffe for foreldre og konfirmanter! - Fruen er på jobb!!!!

Konfdress med fullt tilbehør (ikke frakk ;-)) men bukse, jakke, skjorte, sko, belte, og slips, ble innkjøpt i går, - tid 20 minutter, pris 3500!!!

S
kal tro hva hvilken sluttsum denne greia får! Jeg lurer fælt på hvilke kronebeløp - som nå for tiden - "vanligvis" blir gitt til konfirmanten fra foreldre! Tips - (ja ikke i kroner da ;-) ) motages med takk!

Kroner ja, det skal vel "ofres" i dag, når kjerka er full! - Må huske noen "knapper"! - Selv om der sikkert i ønskes, og kanskje i steden trenges - "lapper" !
-----------------------------------------

Det ble ingen særlig sommerblomstsåing i år, bruker kun det jeg har, og utfordringen til samplanting blir stor når hovedfargene er knall oransje og lys gult!!!
------------------------------------------

Lyspunkt - jeg fikk en koselig overraskelse fra Annsi i posten i går tusen takk! :-) Det varmet fint i en kald "vår"! - Alle vil komme til glede Annsi! :-)

Så ønskes dere som kikker innom, en riktig fin søndag! - og jeg gleder meg til det kommer "tid" og krefter til "bloggbesøk" over det ganske land igjen!

.

13 kommentarer:

hajal. sa...

Ja huff, eg har tenkt mykje på dåkke i sør som har fått full vinter med masse snø igjen, nesten så eg skjems når eg "klagar" over dei 3 cm vi fekk i går/natt.
Vi får håpe og tru det er dei siste krampetrekningane frå Kong Vinter for denne gongen.

Konfirmasjon krev sitt økonomisk og er mange gongar sjokkert over å høyre kva enkelte "innkasserar" i konfirmasjonsgåver i form av auka beholdning på konto....

Ha ein god søndag!

Herdis sa...

Gir deg all muleg støtte i den vanskelege prosessen du er i gang med. Om berre fleire var så modige - og så villige til å ete andres kamelar - som du!!! Dette står det respekt av. Heia Harryford:-)

Mari Anne sa...

Føler med deg både når det gjelder frivillig arbeid og konfirmasjon. De er et styr i forkant, men hyggelig å tenke tilbake på. En god søndag til deg også.

Mario`s Verden sa...

Klemmer og oppmuntringer det får du fra meg !!
Kronebløp vi landa på var 10 000.
Vi hadde satt av et månlig beløp .
Jeg følger ikke så godt med hva som er vanlig vi er jo forskjellige i innkomster og tradisjoner.

AnitaH2 sa...

"ble ingen særlig sommerblomstsåing i år" ???
Det er noe med tidsbruk av verbet jeg ikke helt får med meg i denne setningen? Ble? Vi har ikke begynt på april en gang?

Lykke til med konfen, en av mine venninner sa fra seg 10 000 fra bestemor da hun ville konfes i et annet kirkesamfunn enn bestemor ville. Og endte med å ikke stå til verken borgerlig eller kirkelig, til bestemors store sjelekval. Det var MØE penger i 1981, vi andre var ganske imponert, husker jeg.

Håper dagen og tida som kommer blir skyfri på alle måter! Tar du Omega 3? Jeg har tro på at det har lettet mine tåkeheimer adskillige hakk! (Det er ikke så mye flerumettet fett i andres kameler, har jeg hørt...)
;-)

Harryford sa...

Vel tilbake fra "samtalegudstjeneste og kirkekaffe! Begge deler ble fantsiske opplevelser takket være flotte levende konfirmanter og ditto prester! Det var langt skuespill av konfirmantene, og det var elgitarer og trommesett! I kjerka fra 1647!

Gammelpresten vår, en sjømansprest som har gått i land, ledet an i "Kaptein Sortebil" og "Olsen sa"!!! Nydlige kaker (og jeg koste meg med kun en -liten - bit!) Fruen kom til kaffen!
-----------------------------

Takk for varme tanker Hajal, det kan virkelig trenges!!! Jeg så jo de flotte vårbildene dine - og ja!!!

Og takk for det Herdis, - de smaker ikke godt, og jeg gjør det ikke for å være heroisk - men vi må videre!!!

Konfirmasjoen er en lek i forhold til speidern - for tiden Anne! Jeg kjøper meg vel fri fra "styret" rundt konfirmasjon - og jeg liker det så! Jeg tror konfirmasjoen blir en fin opplevelse også for "mor og far"!

Takk for klemmen. Det gjør godt Mario! ;-)
Synes vel 10 000 kan være et "greit" beløp - forhold til "vår stand"!!!

Anita du er en ordkunster og får meg til å smile!
"Ble" - jammen - hmmmm - ok kanskje det blir tid til en annen farge også da! ;-)

Ellers er jeg enig i at de kamelene har et rimlig dårlig næringsinnhold!!! Så et tilskudd av Møllers vil nok gjøre godt! (tar jo litt tran sånn usporadisk da!)
Nå friker jeg ut, tar med et lite glass vin og setter meg ute på terrassen - med hatten på - - for det er SOL!!!

Marit sa...

Lykke til både med speider og konfirmasjon! Jeg har tre barn som alle ble konfirmert borgelig, men det var en stor opplevelse alle gangene. Dyrt ja, og mye jobb. Hva som er vanlig å gi til komfirmanten avhenger selvsagt av størrelsen på lommeboka, og den er så ymse i vårt samfunn. Hørte om en som fikk 50.000 i gave av forldrene sine. En kan ikke bry seg om sånt, og gi dem det en har råd til. En skal jo ikke gå personlig konkurs heller... ;-)

Ha en fin søndag!

Herdis sa...

Eg må bu på ein annan planet enn resten her: 10000 i presang - i tillegg til selskapet og dressen/bunaden/kjolen!!!?? Vi har til saman 6 sønner mannen min og eg, og av dei er fem konfirmert. Trur vi ga dei ca. 2000 kr. i rein "gave", og i tillegg ovanfor nevnte goder. Nå skal det seiast at vi har fostra opp desse karane stort sett utan økonomisk medverknad frå den andre forelderen (vi har berre ein i lag, og han er fem). Dermed kan ein vel sjå konfirmasjonspresangen litt i samanheng med den 1,2 mill.(!)det skal koste å fostre opp eit barn til vaksen alder i vårt samfunn. Når eg tenker sånn blir eg faktisk litt stolt over kva vi har klart!

Ellen Walnum sa...

Jeg er så enig så enig.....det er noe spesielt med ideelle organisasjoner. Har hatt min del av kamelmåltider i forbindelse med slike og må innrømme at jeg har blitt litt "allergisk".

Forøvrig sender meg mange gode og varme klemmer i et lite lønnlig håp om at det kan hjelpe litt. Nærhet på avstand:-)

Harryford sa...

Takk for gode ønsker i "vårknipa" Iris og Herdis!
Jo det gir en noe å tenke på denne gaven og dens "størrelse"! Det heldige er muligens her at gutten ikke forventer noe som helst - 1000 kroner er for han like griet som 50000 hadde vært! - han er litt speiell sånn!
Det vi vet er at vi bruker mye mer tid sammen med ungene, enn de en "naturlig sammenligner" gavestørrelse med! - Og det vet han - og trives med!

Jaa det er jeg hjertens enig med deg i Herdis, det dere har fått til er virkelig noe å være stolt over! :-)

Alergisk blir en fort av slikt Ellea, det er sikkert - men jeg håper bare at jeg kommer i land med dette på en slik måte at det blir positvt for meg og for "speiderungene"! Skjønt lyset er rimelig langt unna ennå!!!

nefertiti sa...

Jeg er så glad for at den eneste snøen jeg har å forholde meg til er den som ligger en og en halv times kjøretur unna.

Det gikk ikke så bra med situps for mitt vedkommende. Jeg er redd jeg har falt av det lasset :-/

Harryford sa...

Ops det var seint "svar" men Nefertiti!

Nei jeg har ikke fulgt opp "situpsmotivasjonen" min i "det siste" - det ble for mye annet! Selv har jeg tatt mine 20 om dagen - men ikke noen mer!!!

Heldigvis er det frisk bris, sol og 12 varmegrader ute nå! I "gønnsaksahagen" er snødybden nede på ca 20 cm!!!! - Jeg øyner igjen håp!

Anonym sa...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品